Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Mit barn er ordblind

 • # 8 - Hvordan kan du som forældre få hjælp og rådgivning om skolens indsats for dit ordblinde barn?

  29 JUN 2020 · I dette program kan du høre, hvordan du som forældre kan få hjælp og rådgivning, Programmet er produceret af Niels Svanborg
  1h 1m 14s
 • #7 - Hvordan kan jeg hjælpe mit ordblinde barn med lektier?

  22 JUN 2020 · I dette afsnit sætter vi fokus på lektielæsning. Programmets gæst er Stine Kristensen, der foruden at være folkeskolelærer, selv er ordblind og har tre ordblinde drenge. Vi taler om lektiemængden, om vaner, om hvordan du kan læse lektier sammen med dit barn på en god måde, og lidt om hvordan du og dit barns lærere kan hjælpe med at tilpasse lektierne til dit ordblinde barn. Podcasten er produceret for Ordblindeforeningen. Se mere på Ordblindeforeningen.dk
  44m 17s
 • #6 - Hvordan kan de digitale hjælpemidler hjælpe mit ordblinde barn?

  15 JUN 2020 · I dette program kan du høre om digitale hjælpemidler til ordblinde børn. Læsevejleder og ordblindeekspert Mie Askjær Midtgaard fra Ordblindetalent.dk fortæller om, hvilke typer af hjælpemidler der findes, og hvordan de kan hjælpe de ordblinde børn. I programmet taler vi også om, hvorfor nogle børn har lidt svært ved at tage de digitale hjælpemidler til sig, og hvad man som forældre og skole så kan gøre. Podcasten er produceret for Ordblindeforeningen. Find foreningen på www.ordblindeforeningen.dk.
  38m 31s
 • # 5 - Hvordan bliver skolen bedre for de ordblinde børn? Og hvad kan jeg gøre som forældre?

  8 JUN 2020 · Hvordan bliver skolen bedre for de ordblinde børn? Og hvordan kan forældrene engagere sig i barnets skolegang. Det det taler vi om i dette program i podcastserien ”Mit barn er Ordblind” – hvad så. Lærer, læsevejleder og ordblindeekspert Line Leth Jørgensen fortæller om den ordblindevenlige undervisning i skolen. Og hun giver gode råd til, hvordan forældre kan gå i dialog med skolen, hvis de ikke synes, at indsatsen er god nok – eller at barnet ikke trives. Podcasten er udgivet af Ordblindeforeningen og giver svar på nogle de mange spørgsmål, som man sidder med som forældre til et barn, der er ordblind.
  39m 28s
 • #4 - Hvordan kan ekstra undervisning hjælpe ordblinde børn bedst muligt?

  1 JUN 2020 · Ekstra undervisning i skolen kan være en stor hjælp for mange ordblinde børn. Ikke bare som læse- og stavetræning men også som hjælp til at håndtere skoledagen, så de ordblinde børn kan være med i undervisningen på lige fod med de øvrige børn. I programmet taler vi om forskellige typer af ekstra undervisning, hvad den ekstra undervisning kan betyde for barnet, og om hvordan man går i dialog med skolen om barnets ekstra undervisning. Og så taler vi om de mange muligheder uden for skolen, og hvordan man finder det rette tilbud. Programmets ekspert er lærer, læsevejleder og ordblindeekspert Line Leth Jørgensen.
  42m 22s
 • #3 - Mit barn er lige testet ordblind - hvad er næste skridt?

  26 MAY 2020 · Hvad gør man som forældre, når ens barn lige er testet ordblind? Lærer, læsevejleder og ordblindeekspert Mie Askjær Midtgaard fra ordblindetalent.dk giver gode og konkrete råd til, hvordan forældre kan gå i dialog med skolen om en god handleplan for barnets undervisning. Mie fortæller desuden om vigtigheden af, at både barnet, forældre og kammerater ved noget om, hvad det vil sige at være ordblind. Programmet henvender sig særligt til forældre til børn, der lige er testet ordblinde.
  37m 24s
 • # 2 – Hvornår og hvordan tester man for ordblindhed?

  18 MAY 2020 · Hvordan tester man for ordblindhed. Og hvornår det er det rette tidspunkt at teste børnene. Det fortæller lærer, læsevejleder og ordblindeekspert Line Leth Jørgensen om i dette afsnit. Hun fortæller også om, hvordan skolen kan teste børnene grundigt, så testen kan anvendes effektivt i tilrettelæggelsen af undervisningen. Og så giver hun gode råd til, hvordan man taler med både skolen og sit eget barn om testen – både før og efter testen.
  49m 34s
 • # 1 – Hvad er ordblindhed?

  18 MAY 2020 · Vi skal i dette afsnit blive klogere på, hvad ordblindhed er. Lærer, læsevejleder og ordblindeekspert Mie Askjær Midtgaard fra Ordblindetalent.dk fortæller om, hvad det vil sige at være ordblind. Hvad sker der i hjernen? Hvilke tegn er der på ordblindhed? Hvilke udfordringer giver det børnene i skolen? Og hvorfor er det så vigtigt, at alle ved mere om, hvad det vil sige at være ordblind.
  32m 41s
 • INTROPROGRAM - Hvordan skaber jeg en god skolestart for mit ordblinde barn efter Coronapausen?

  18 MAY 2020 · Vi introducerer Ordblindeforeningens podcast ”Mit barn er ordblind”. I afsnit 0 taler vi med lærer og læsevejleder Mie Askjær Midtgaard om, hvordan man som forældre kan hjælpe børnene til en god skolestart efter den lange coronapause. Hvordan afstemmer man forventningerne sammen med barnet? Og hvordan forbereder man både barnet og sig selv på skolens udfordringer og den nye hverdag?
  15m 3s

I hver skoleklasse sidder der gennemsnitligt én til to ordblinde elever. Denne podcast er til deres forældre. I programmerne giver vi svar nogle af de mange spørgsmål, som man sidder...

show more
I hver skoleklasse sidder der gennemsnitligt én til to ordblinde elever. Denne podcast er til deres forældre.

I programmerne giver vi svar nogle af de mange spørgsmål, som man sidder med som forældre til et barn, der er ordblind. Podcasten giver viden og gode råd om ordblindhed, om hvordan man som forældre kan støtte sit barn, og om hvordan man får en god dialog med sit barns skole om den rette støtte og hjælp i skolen.

Podcasten er produceret for Ordblindeforeningen. Journalist Niels Svanborg interviewer en række eksperter, der både fagligt og personligt har erfaringer med at undervise ordblinde børn.

Læs mere på ordblindeforeningen.dk
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search