00:00
50:35
Del 1 - Hyperorientering og tid, der trumfer tid

Ressourcepersoner er en bred betegnelse for medarbejdere i folkeskolen, der har særlige funktioner udover fx. undervisning eller pædagogisk arbejde med børnene. Vi ved, at intentioner, vilkår og rammer, og dermed også den oplevede effekt eller succes ude i praksis, kan opleves vidt forskelligt og fra flere positioner. Det vil vi gerne grave lidt i, for måske at blive klogere på, hvordan vejledere og andre særlige funktioner i sidste ende kan være med til at skabe deltagelsesmuligheder for flere børn.

I første del af vores mini-serie om ressourcepersoner, har vi talt med Sanna Lassen fra Aarhus Universitet om det hun fik øje på under sin forskning, da hun skrev ph.d om ressourcepersoner og vejlederes arbejde i folkeskolen. Sanna har især beskæftiget sig med hvordan forvaltning og skoleledelse skaber rammer for ressourcepersonernes arbejde, og hvilken betydning disse rammer har for det konkrete arbejde, der udføres ift elever og kolleger.
Del 1 - Hyperorientering og tid, der trumfer tid Ressourcepersoner er en bred betegnelse for medarbejdere i folkeskolen, der har særlige funktioner udover fx. undervisning eller pædagogisk arbejde med børnene. Vi ved, at intentioner, vilkår og rammer, og dermed også den oplevede effekt eller succes ude i praksis, kan opleves vidt forskelligt og fra flere positioner. Det vil vi gerne grave lidt i, for måske at blive klogere på, hvordan vejledere og andre særlige funktioner i sidste ende kan være med til at skabe deltagelsesmuligheder for flere børn. I første del af vores mini-serie om ressourcepersoner, har vi talt med Sanna Lassen fra Aarhus Universitet om det hun fik øje på under sin forskning, da hun skrev ph.d om ressourcepersoner og vejlederes arbejde i folkeskolen. Sanna har især beskæftiget sig med hvordan forvaltning og skoleledelse skaber rammer for ressourcepersonernes arbejde, og hvilken betydning disse rammer har for det konkrete arbejde, der udføres ift elever og kolleger. read more read less

3 months ago #pædagogik, #ressourcepersoner, #skole, #tid, #undervisning