00:00
72:45
Vaak is het een hele uitdaging om een school te vinden die passend onderwijs kan bieden voor je hoogbegaafde kind. Als er bovendien sprake is van trauma of er is een andere zorgbehoefte, dan kan dit een nog grotere uitdaging worden.

In deze podcast praat ik met Brigitte Kool en Ninette Verheul over Begaafdheidsprofielscholen. Wat zijn dit, wat mag je als ouder van een dergelijke school verwachten en hoe selecteer je de school die bij jouw kind past?

Brigitte is Hb-coördinator op Begaafdheidsprofielschool het Antoniuscollege in Gouda.
Ninette is lid van Lid van het bestuur van de Begaafdheidsprofielscholen. Vanuit deze rol bezoekt zij scholen en geeft is zij onderdeel van de BPS academie.

Voor meer informatie over Begaafdheidsprofielscholen kun je terecht op www.begaafdheidsprofielscholen.nl. Meer informatie over het Antoniuscollege vind je op www.antoniuscollegegouda.nl.
Vaak is het een hele uitdaging om een school te vinden die passend onderwijs kan bieden voor je hoogbegaafde kind. Als er bovendien sprake is van trauma of er is een andere zorgbehoefte, dan kan dit een nog grotere uitdaging worden. In deze podcast praat ik met Brigitte Kool en Ninette Verheul over Begaafdheidsprofielscholen. Wat zijn dit, wat mag je als ouder van een dergelijke school verwachten en hoe selecteer je de school die bij jouw kind past? Brigitte is Hb-coördinator op Begaafdheidsprofielschool het Antoniuscollege in Gouda. Ninette is lid van Lid van het bestuur van de Begaafdheidsprofielscholen. Vanuit deze rol bezoekt zij scholen en geeft is zij onderdeel van de BPS academie. Voor meer informatie over Begaafdheidsprofielscholen kun je terecht op www.begaafdheidsprofielscholen.nl. Meer informatie over het Antoniuscollege vind je op www.antoniuscollegegouda.nl. read more read less

about 1 year ago #basisschool, #begaafdheidsprofielschool, #bps, #compacten, #hoogbegaafd, #hoogbegaafdeleerling, #hoogbegaafdeleerlingen, #hoogbegaafdheid, #intake, #leerling, #middelbareschool, #passendonderwijs, #primaironderwijs, #traumasensitieveschool, #veiligheid, #verrijken, #versnellen, #voortgezetonderwijs, #zorgleerling, #zorgteam