Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Terapi med Vikram

 • Endringer

  7 NOV 2020 · Arnold Beisser er en av mine store helter. Han lærte mye om endring gjennom egen livserfaring. Og han har skrevet en av de mest leste artiklene i gestaltlitteraturen - om paradoksal endring. Artikkelen er tilgjengelig her: https://www.gestalt.org/arnie.htm
  16m 41s
 • Polariteter

  8 NOV 2020 · Innpust og utpust, venstreside og høyreside, kontroll og gi slipp. Dette er ikke gjensidig utelukkende motsetninger, men heller komplementære størrelser. Når vi verdsetter polariteter, kan vi komme til fred både i oss selv og i samfunnet. Her er lenke til flyktningdebatt-studien jeg nevner i praten: http://vikram.no/resources/Frontene-er-steile.pdf
  13m 53s
 • Radikal medfølelse

  1 DEC 2020 · Jeg trodde jeg var veldig medfølende og ønsket å gjøre godt i verden - men det var én jeg ikke hadde medfølelse for.
  10m 25s
 • Ufullkommenhet

  1 DEC 2020 · Jeg er ikke helt fornøyd med denne versjonen heller - og jeg øver meg på å leve med ufullkommenhet.
  13m 27s
 • Seksualitet

  10 JAN 2021 · Nyt. (Vær oppmerksom på at denne episoden inneholder beskrivelser av seksuelle overgrep.)
  38m 9s
 • Vi inter-er

  17 MAR 2021 · Hold pusten mens du lytter til denne episoden. Hvis du kan, må jeg revurdere min relasjonelle orientering.
  13m 32s
 • Naturen heler

  29 SEP 2021 · Se på et tre - og se hva som skjer med deg. Her er lenken til studien «Menneskesyn og gresstrå» som jeg snakker litt om: https://www.academia.edu/41012861/Menneskesyn_og_gresstr%C3%A5_Hvordan_kan_gestaltutdanningen_bidra_til_%C3%A5_adressere_den_%C3%B8kologiske_krisen
  15m 25s
 • Drøm

  2 OCT 2022 · Jeg er et sykehus. (Jeg har anonymisert og fått tillatelse av den involverte studenten til å dele drømmearbeidet jeg beskriver i denne episoden.)
  14m 9s
 • Drøm videre

  26 OCT 2022 · Mange sliter med gjentagende mareritt. I gestaltterapi kan vi drømme videre sammen. (Vær oppmerksom på at denne episoden inneholder beskrivelser av traumer. Jeg har anonymisert og fått tillatelse til å dele drømmearbeidene av de involverte personene.)
  15m 26s
 • Let's dialogue

  31 OCT 2022 · After re-reading Martin Buber's 'I & Thou' I share some reflections about dialogue with human and other-than-human animals, plants and God. And finally, I try to see what's under Buber's impressive beard.
  36m 53s

Vikram snakker løst om ulike temaer fra gestaltterapi. Vikram er professor ved Norsk Gestaltinstitutt og forfatter av blant annet «Den tomme stolen. Fortellinger fra gestaltterapi» ( https://www.flux.no/boker/den-tomme-stolen )

show more
Vikram snakker løst om ulike temaer fra gestaltterapi. Vikram er professor ved Norsk Gestaltinstitutt og forfatter av blant annet «Den tomme stolen. Fortellinger fra gestaltterapi»
( https://www.flux.no/boker/den-tomme-stolen )
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search