Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Insiktsfullt

 • Är elbilarna räddningen eller undergången?

  6 APR 2023 · Idag går diskussionens vågor höga i Insiksfullt. Erik Almqvist försvarar elbilarna mot dess kritiker i alternativ media. Per Björklund kommer med invändningar rörande bland annat laddinfrastrukturen och elkapaciteten. Modererar gör Simon O. Pettersson.
  47m 35s
 • Är anpassning rätt strategi för SD (intervju med Erik Almqvist)?

  30 MAR 2023 · Insikt24:s chefredaktör Simon O. Pettersson intervjuar SD:s tidigare ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvist om en aktuell artikel av honom, där han går tämligen långt i att försvara SD:s nuvarande politiska inriktning, samtidigt som han också framhäver betydelsen av aktörer till höger om SD, såsom AfS och alternativmedier. Samtalet berör möjligheterna för politiskt genomslag och de strategiska överväganden som SD måste ta hänsyn till vid utformandet av sin politik. Länk till den diskuterade artikeln: https://insikt24.se/sds-anpassning-ar-ratt-strategi-men-okar-behovet-av-hogeralternativ/ Några andra aktuella artiklar: https://insikt24.se/exklusiv-intervju-med-greta-prasten-mats-hermansson/ https://insikt24.se/skyttedal-maste-straffas/ https://insikt24.se/sveriges-vag-in-i-nato-detta-har-hant/ https://insikt24.se/alternativ-for-sverige-har-fyllt-fem-vad-har-partiet-astadkommit/
  49m 7s
 • Vad gör regeringen och SD?

  13 FEB 2023 · Regeringen har nu suttit vid maken i över hundra dagar. Men vad har den åstadkommit och vad har Sverigedemokraternas roll i detta varit? Insikt24:s chefredaktör Simon O. Pettersson samtalar med SD:s tidigare kanslichef Mikael Valtersson om ämnet.
  1h 15m 48s
 • Ett nyår med mörker och mord

  8 JAN 2023 · Insikt24:s chefredaktör Simon O. Pettersson och skribenten Urban Månsson sammanfattar det gångna året. En hel del har varit negativt, till exempel coronan, kriget och elpriserna, men för Insikt24 har det gått bättre. De är inte heller helt positiva till det kommande året, men ser möjligheter för ett politiskt uppvaknade och radikal samhällsopposition.
  52m 5s
 • Vad innebär Tidöavtalet?

  3 NOV 2022 · Insikt24:s chefredaktör Simon O. Pettersson samtalar med skribenten Urban Månsson om Tidöavtalet, avtalet som kommer bestämma regeringens arbete under den kommande mandatperioden. De nagelfar avtalet och diskuterar bland annat följande frågor: vilken samhällsförändring kommer avtalet att föra med sig? Har SD lyckats med sin förhandling eller kommer det en svekdebatt?
  44m 14s
 • Vänsterextremismen

  12 OCT 2022 · Insikt24:s chefredaktör Simon O. Pettersson intervjuar Christian Peterson, en journalist specialiserad på granskning av vänsterextremismen. Bland annat följande frågor behandlas: hur kan det komma sig att en tonåring blir intresserad av att granska vänsterextremismen? Vilka är de vänsterextrema och vad vill de? Har de någon ideologisk drivkraft eller är de endast tragiska existenser som gillar bråk? Är det berättigat att i en granskning också behandla en vänsterextremists privata förhållanden?
  1h 4m 41s
 • Segerns sötma

  15 SEP 2022 · Chefredaktör Simon O. Pettersson samtalar med Sverigedemokraternas före detta kanslichef Mikael Valtersson om valresultatet. De diskuterar högerns valseger och möjligheter och svårigheter för ett kommande högerblockssamarbete, men också hur det har gått för Nyans och Alternativ för Sverige, hur ett kansli fungerar och en rad andra centrala och perifera frågor.
  1h 8m 25s
 • Valrörelsens sista skälvande dagar

  10 SEP 2022 · Insikt24:s chefredaktör Simon O. Pettersson samtalar med skribenten Urban Månsson om valrörelsens sista skälvande dagar. De diskuterar också i vilken utsträckning valet är betydelsefullt och i vad mån det är rimligt att engagera sig i dess utgång
  31m 5s
 • Politiskt val och politiskt våld

  2 SEP 2022 · Chefredaktör Simon O. Pettersson samtalar med Insikt24:s reporter Per Björklund. Vi pratar om valrörelsens slutskede och hur SD:s plötsliga framgångar skall förstås. Vi gör också en djupdykning i frågan om politiskt våld. Vi nämner bland annat Amaltheamannen, raggarkravallerna och klimatextremister.
  48m 59s
 • En avslagen valrörelse

  5 AUG 2022 · Insikt24:s chefredaktör Simon O. Pettersson samtalar med Urban Månsson om en valrörelse som aldrig vill ta fart. De analyserar vilka orsaker detta kan ha och vilka lärdomar oppositionen bör dra av detta. Samt: vem vinner egentligen valet?
  50m 44s
Insiktsfullt är Insikt24:s fördjupande podcast. Se allt vårt material på www.insikt24.se.
Information
Author insikt24
Categories News Commentary
Website -
Email -

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search