Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Dansk Psykedelika

 • #28 - Speciallæge Jørgen Fjord om Holotropisk Åndedrætsterapi / Holotropic Breathing

  26 OCT 2021 · I dagens episode er vi taget til Fyn og besøge Speciallæge Jørgen Fjord. Jørgen er endvidere en af de ganske få personeri DK, der er uddannet i holotropisk åndedrætsterapi - også kaldet holotropic breathing. Dette er en metode til at komme i en ikke-ordinær bevisthedstilstand, som Stanislav Grof udviklede efter han ikke længere kunne arbejde lovligt med LSD. Jørgen fortæller i episoden om metoden og hans arbejde.
  1h 29m 6s
 • #27 - Morten Nøhr Mortensen fra CannabisPharm viser rundt i den hal, hvor han aktuelt laver nye cannabisarter

  27 SEP 2021 · I dagens episode besøger vi Morten Nøhr Mortensen lidt uden for Randers. Her har han en stor, moderne industrihal hvor hans firma CannabisPharm udvikler nye arter til produktion af medicinsk cannabis. Han har endvidere en drøm om på sigt, at indlede forsøg med dyrkning af psiocybinholdige svampe til brug ved psykedelisk medicin , når/hvis det bliver tilladt. I denne episode laver vi en lille reportage hvor Morten viser rundt i den store hal, hvor hans virksomhed haar sit virke. Hør også episode #26 der er den egentlige episode med Morten.
  21m
 • #26 - Morten Nøhr Mortensen fra CannabisPharm om drømmen om dansk storskalaproduktion af medicinsk cannabis samt psykedelika?

  27 SEP 2021 · I dagens episode besøger vi Morten Nøhr Mortensen lidt uden for Randers. Her har han en stor, moderne industrihal hvor firmaet CannabisPharm udvikler nye arter til produktion af medicinsk cannabis. Han har endvidere en drøm om på sigt, at indlede forsøg med dyrkning af psiocybinholdige svampe til brug ved psykedelisk medicin , når/hvis det bliver tilladt. Dette hører vi om. Hør også episode #27 hvor Morten viser rundt i hans store hal.
  43m 14s
 • #25 - Beretning fra konferencen INSIGHT 2021 i Berlin med Martin Kufahl

  13 SEP 2021 · Podcastet og vært Oliver har været i Berlin fra d. 9-12 september, for at deltage i INSIGHT konferencen. Dette er en stor konference om psykedelika fra et væld af hovedsageligt videnskabelige vinkler. I denne episode taler vi med Martin Kufahl, der er ven og showet og formand for foreningen Psykedlisk Samfund, der også har deltaget. Læse mere om arrangøren MIND Foundation på https://mind-foundation.org/ og overvej evt om du skal blive medlem,
  43m 50s
 • #24 - Forfatter Ib Michael om bogen "De Syv Rejser" og brug af psykedelika

  26 JUN 2021 · Vi er taget på besøg hos forfatter Ib Michel til en samtale om hans aktuelle bog "De Syv Rejser" samt hans forhold til psykedelika.
  1h 14m 53s
 • #23 - Musiker og entrepreneur Rasmus "Raske Penge" Poulsen om stofkultur og Raske Planter

  26 JUN 2021 · Vi er taget på besøg hos Rasmus "Rake Penge" Poulsen der er musiker, DJ, journalist, pladeselskabsdirektør og nu også entrepreneur med virksomheden Raske Planter. Dette til en snak om stofbrug og stofkultur, og Rasmus's virke her i livet.
  1h 16m 23s
 • #22 - Lektor i antropologi ved Center for Rusmiddelforskning Margit Anne Petersen om microdosing og underegrundsterapeuter i DK

  12 JUN 2021 · Vi har besøgt lektor og antropolog ved Aarhus Universitet Center for Rusmiddelforskning, Margit Anne Petersen, til en snak om hendes forskning der især drejer sig om mennesker der microdoserer psykedelika i DK samt mennesker der undergrund arbejder professionelt med psykedelika.
  1h 11m 7s
 • #21- Reportage fra det psykedeliske terapirum med professor og overlæge René Ernst Nielsen

  23 MAY 2021 · I denne episode er vi taget til Aalborg for at besøge professor og overlæge René Ernst Nielsen. Dette til en snak om psilocybinforsøgene som René har arbejdet på, hvor man har forsøgt at behandle patienter med såkaldt behandlingsresistent depression med psilocybin, hvilket er sket som en del af multicenterforsøgene koordineret af firmaet Compass Pathways. I denne opfølgende episode laver vi en reportage fra rummet hvor patienterne har fået forsøgslægemidlet. I reportagen deltager udover vært Oliver Rumle Hovmand, også Martin Kufahl der er formand for foreningen Psykedelisk Samfund, der har sponsoreret episoden ved at betale for benzin og bro. Slutteligt er der en samtale imellem Oliver og Martin, hvor de gør sig tanker om besøget. I denne advares der allerede nu imod dårlig lyd.
  54m 19s
 • #20 - Professor og overlæge René Ernst Nielsen om psilocybinforsøg til behandling af depression ved AAU

  23 MAY 2021 · I denne episode er vi taget til Aalborg for at besøge professor og overlæge René Ernst Nielsen. Dette til en snak om psilocybinforsøgene som René har arbejdet på, hvor man har forsøgt at behandle patienter med såkaldt behandlingsresistent depression med psilocybin, hvilket er sket som en del af multicenterforsøgene koordineret af firmaet Compass Pathways. Vi hører om hvordan det er gået og Renés betragtninger. Ved samtalen deltager udover vært Oliver Rumle Hovmand, også Martin Kufahl der er formand for foreningen Psykedelisk Samfund, der har sponsoreret episoden ved at betale for benzin og bro. Hør også episode #21 hvor vi laver en reportage fra selve behandlingsrummet.
  1h 15m 24s
 • #19 - Iben Nagel Rasmussen om stofbrug, stofkultur og ungdomskultur i 1960'erne, hvor hun var en vaskeægte hippie

  17 MAY 2021 · Vi har i samarbejde med foreningen Psykedelisk Samfund, været i Jylland og har besøgt Iben Nagel Rasmussen der er skuespillerinde ved Odin Teateret samt forfatterinde. Iben har skrevet flere stykker, deriblandt stykket "Itsi Bitsi" - det har hun kunne i kraft af, at hun er ekskæreste med poeten og sangeren Eik Skaløe. Det var hun i 1960'erne, hvor hun levede livet som en vaskeægte hippie. Ikke sådan en moderne hippie der læser på RUC og går i genbrugstøj, men sådan en der rejste ud i verden uden en krone på lommen, og først kom tilbage år efter. Vi har besøgt Iben for at få en fortælling om stofbrug og stofkultur i 60'erne. Dengang hvor LSD kom til Danmark, men hvor man jævnfør Ibens fortælling også tog alt muligt andet, og hvor det for en skare også endte rigtigt galt. I samtalen deltager også Martin Kufahl der er formand for psykedelisk samfund og vært Oliver Rumle Hovmand.
  1h 3m 39s
Dansk Psykedelika er et podcast om psykedelika med fokus på den danske vinkel.
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search