Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

8 oppia kuntien digitalisaatiosta

 • Jakso 8: Nuorisotyöntekijät siirtyivät someen – näin kehitetään asiakaslähtöisiä digipalveluita

  1 MAR 2022 · Miten digipalveluista luodaan sellaisia, että kuntalaiset haluavat niitä oikeasti käyttää? Mitkä ovat digipalveluiden kehittämisen suurimmat sudenkuopat? Tätä jaksoa varten asiakaslähtöisen digikehittämisen asiantuntijavieraat ovat valinneet tärkeimmät opit, jotka haluavat jokaisen kuntapäättäjän tietävän. Jaksossa vieraina ovat Hyvinkään kaupungin nuorisopalveluiden nuorisopäällikkö Mika Joensuu sekä Turun kaupungin konsernihallinnon kehittämisen ohjausyksikön kehittämispäällikkö Tarja Vuorinen. Sarjan juontaa Tom Holmroos, tietojohtaja Kuntaliitosta. Podcast on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.
  Played 34m 13s
 • Jakso 7: Viekö digitaalinen terveydenhuolto kohtaamisen ja työpaikat?

  22 FEB 2022 · Millaisia oppeja Terveyskylä-verkkopalvelun kehitystyöstä on saatu kuntien digitaaliseen terveydenhuoltoon? Mitä mahdollisuuksia ja sudenkuoppia digitalisaatio tuo terveydenhuoltoon? Tätä jaksoa varten Terveyskylää kehittäneet asiantuntijavieraat ovat valinneet tärkeimmät opit, jotka haluavat jokaisen kuntapäättäjän tietävän. Jaksossa on vieraana projektipäällikkö Soile Tammelin HUS tietohallinnan sähköisistä asiointipalveluista, spesialiteettina Terveyskylän digihoitopolkujen tekeminen ja rakentaminen. Toisena vieraana on kehittämispäällikkö Pasi Kuosmanen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta. Myös hän on ollut koordinoimassa ja organisoimassa Terveyskylän toimintaa vuodesta 2016 lähtien, mutta tällä hetkellä työskentelee laajemmin sähköisten asiointipalvelujen parissa. Sarjan juontaa Tom Holmroos, tietojohtaja Kuntaliitosta. Podcast on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.
  Played 32m 14s
 • Jakso 6: 2020-luvulla kuntalaiset haluavat sosiaalipalvelut diginä – vinkit onnistumiseen

  15 FEB 2022 · Millaisia rakenteellisia muutoksia tarvitaan, jotta sosiaalipalvelut saadaan päivitettyä 2020-luvulle? Miten digitalisaatio parantaa sosiaalityötä? Tätä jaksoa varten sosiaalityön asiantuntijavieraat ovat valinneet tärkeimmät opit, jotka jokaisen kuntapäättäjän tulisi tietää. Jaksossa vieraina ovat lastensuojelun jälkihuollon johtava työntekijä Sonja Soini Espoon kaupungilta sekä sosiaalityön kehittäjä Essi Rovamo HUS psykiatrialta. Sarjan juontaa Tom Holmroos, tietojohtaja Kuntaliitosta. Podcast on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.
  Played 29m 32s
 • Jakso 5: Liikennevalot, päiväkodit ja puistotiet – miten digitalisaatio rikastaa ympäristöämme?

  8 FEB 2022 · Kunnilla on vastuullaan paljon rakennettua ympäristöä, kuten koulut, päiväkodit, urheilupaikat, puistot ja kadut. Millaisilla digiratkaisuilla tästä ympäristöstä voidaan tehdä turvallisempi ja antoisampi meille kaikille? Miten kuntalaisia voidaan osallistaa kehitystyöhön? Tätä jaksoa varten rakennetun ympäristön digitalisaation asiantuntijavieraat ovat valinneet tärkeimmät opit, jotka haluavat jokaisen kuntapäättäjän tietävän. Jaksossa vieraina ovat rakennetun ympäristön digitalisaation projektipäällikkö Päivi Tiihonen Kuntaliitosta sekä yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen Oulun kaupungilta. Sarjan juontaa Tom Holmroos, tietojohtaja Kuntaliitosta. Podcast on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.
  Played 28m 42s
 • Jakso 4: Kolme vinkkiä, joilla digipalveluista tehdään saavutettavia ihan kaikille

  1 FEB 2022 · Miten digipalveluista saadaan saavutettavia? Mitä sudenkuoppia niihin liittyy? Tätä jaksoa varten saavutettavuuden pioneerit ovat valinneet tärkeimmät opit, jotka haluavat jokaisen kuntapäättäjän tietävän. Jaksossa vieraina ovat vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n kehittämispäällikkö ja Digi arkeen -neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Sari Vapaavuori sekä digineuvoja Sonja Roivainen Pielaveden kunnasta. Sarjan juontaa Tom Holmroos, tietojohtaja Kuntaliitosta. Podcast on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.
  Played 23m 30s
 • Jakso 3: Digi vaatii investointeja – syntyykö lopulta säästöjä?

  25 JAN 2022 · Digitalisaatio on keskeinen keino sille, että vähemmällä voidaan tuottaa enemmän ja jopa parempaa. Mitä toimia kunnilta vaaditaan, jotta säästöjä saadaan aikaan? Tässä jaksossa digitalisaation ja säästämisen asiantuntijavieraat kertovat tärkeimmät opit, jotka jokaisen kuntapäättäjän tulisi tietää. Jaksossa vieraina ovat hallintotieteiden tohtori ja FCG:n konsultti Eero Laesterä sekä Helsingin kaupungin digitalisaatiojohtaja ja Forum Virium Helsingin hallituksen puheenjohtaja Mikko Rusama. Sarjan juontaa Tom Holmroos, tietojohtaja Kuntaliitosta. Podcast on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.
  Played 26m 58s
 • Jakso 2: Miten taataan, että digiopetus on laadukasta jokaisessa Suomen kunnassa?

  18 JAN 2022 · Mitkä ovat digitaalisen opetuksen riskit ja mahdollisuudet pandemian jälkeisessä ajassa? Voiko opetustyötä enää edes tehdä ilman digiä? Tätä jaksoa varten digitaalisen opetustyön asiantuntijavieraat ovat valinneet tärkeimmät opit, jotka haluavat jokaisen kuntapäättäjän tietävän. Jaksossa vieraina ovat ICT pedagogi Marianne Heinolainen sekä Suomen Kuntaliiton erityisasiantuntija Minna Lindberg. Sarjan juontaa Tom Holmroos, tietojohtaja Kuntaliitosta.
  Played 31m 39s
 • Jakso 1: Miksi kunnan ja kuntapäättäjien pitäisi näkyä ja kuulua somessa?

  10 JAN 2022 · Miten kunnissa voidaan parantaa läsnäoloa digikanavissa? Mistä saada viestintäresursseja sekä uskallusta ja kokeilunhalua lähteä mukaan uusiin somekanaviin? Tätä jaksoa varten kuntaviestinnän asiantuntijavieraat ovat valinneet tärkeimmät opit, jotka haluavat jokaisen kuntapäättäjän tietävän. Jaksossa vieraina ovat vaikuttamisviestinnän asiantuntija ja Helsingin tuore kaupunginvaltuutettu Pekka Sauri sekä kyläpäällikkö Pekka Rajala Limingasta. Sarjan juontaa Tom Holmroos, tietojohtaja Kuntaliitosta. Podcast on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.
  Played 30m 3s

Miksi kunnan ja kuntapäättäjien pitäisi näkyä ja kuulua somessa? Miten taataan, että digiopetus on laadukasta jokaisessa Suomen kunnassa? Digi vaatii investointeja – syntyykö lopulta säästöjä? Väitämme, että digitalisaatioon panostaminen on...

show more
Miksi kunnan ja kuntapäättäjien pitäisi näkyä ja kuulua somessa? Miten taataan, että digiopetus on laadukasta jokaisessa Suomen kunnassa? Digi vaatii investointeja – syntyykö lopulta säästöjä?

Väitämme, että digitalisaatioon panostaminen on kuntien kehittymisen ja kukoistamisen elinehto. 8 oppia kuntien digitalisaatiosta -podcastissa eri alojen asiantuntijat jakavat konkreettisia vinkkejä, jotka jokaisen kuntapäättäjän pitäisi kuulla. Millaisia toimenpiteitä peräänkuuluttavat sosiaalityöntekijät, nuorisotyöntekijät tai kaavoittajat?

Sarjan juontaa Tom Holmroos, tietojohtaja Kuntaliitosta.

Podcast on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search