Settings
Light Theme
Dark Theme

Zingeving en posttraumatische groei; in gesprek met Mirjam Visser-Fuchs

Zingeving en posttraumatische groei; in gesprek met Mirjam Visser-Fuchs
Feb 7, 2023 · 1h 6m 31s

In dit gesprek met ik in gesprek met Mirjam Visser-Fuchs. Mirjam is coach bij haar praktijk Talentbloeier en heeft zich gespecialiseerd in hoogbegaafdheid, zingeving en posttraumatische groei. Een waarschuwing voor...

show more
In dit gesprek met ik in gesprek met Mirjam Visser-Fuchs. Mirjam is coach bij haar praktijk Talentbloeier en heeft zich gespecialiseerd in hoogbegaafdheid, zingeving en posttraumatische groei.

Een waarschuwing voor mensen die gevoelig zijn voor triggers. In dit gesprek spreken wij openlijk over trauma en gebeurtenissen die hiertoe kunnen leiden. Indien het op dit moment te moeilijk voor je is, adviseer ik je op dit moment niet te luisteren of te luisteren op een plek en met mensen waarbij je je veilig voelt.

In het gesprek praten we over trauma en waarom trauma kán leiden tot posttraumatische groei, maar dat dit niet in alle gevallen zo hoeft te zijn. We hebben het over zelfcompassie en de noodzaak van overlevingsmechanismen. Ook gaan we in het gesprek in op existentiële vraagstukken, zoals de vraag wat te doen met het leven dat we gekregen hebben en de vraagstukken die spelen in onze maatschappij. We hebben het over het wel of niet ervaren van een gevoel van verbinding met mensen en het leven en de diverse manieren waarop spiritualiteit vanuit verschillende invalshoeken ervaren kan worden.
show less
Information
Author Marije Hofland
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search