00:00
24:21
Martijn Arets is expert op het gebied van platformen: online marktplaatsen die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Ook werkgevers en arbeidskrachten worden op deze manier steeds vaker aan elkaar gekoppeld. Voor een klusje van een paar uur, tot werkzaamheden van een paar maanden of langer.

Die ultieme flexibiliteit lijkt aantrekkelijk. Tegelijkertijd dienen zich ook allerlei nieuwe vragen aan, vooral als het aankomt op het opbouwen van sociale zekerheden. Denk aan arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of pensioen. Vakbonden en digitale platformen liggen al jaren met elkaar overhoop over deze thema's.

Zijn deze platformen eigenlijk wel wenselijk? Wat werkt wel en wat werkt niet? En kan deze relatief nieuwe manier van werken een rol spelen in de arbeidsmarkt van de toekomst?

Hans Busstra verkent de wereld van digitale platformen samen met Martijn Arets, aan de hand van het begrip 'duidelijkheid'. En dat leidt tot verrassende, nieuwe inzichten.

'Goed geregeld werk' is een podcast van Randstad Groep Nederland.
Martijn Arets is expert op het gebied van platformen: online marktplaatsen die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Ook werkgevers en arbeidskrachten worden op deze manier steeds vaker aan elkaar gekoppeld. Voor een klusje van een paar uur, tot werkzaamheden van een paar maanden of langer. Die ultieme flexibiliteit lijkt aantrekkelijk. Tegelijkertijd dienen zich ook allerlei nieuwe vragen aan, vooral als het aankomt op het opbouwen van sociale zekerheden. Denk aan arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of pensioen. Vakbonden en digitale platformen liggen al jaren met elkaar overhoop over deze thema's. Zijn deze platformen eigenlijk wel wenselijk? Wat werkt wel en wat werkt niet? En kan deze relatief nieuwe manier van werken een rol spelen in de arbeidsmarkt van de toekomst? Hans Busstra verkent de wereld van digitale platformen samen met Martijn Arets, aan de hand van het begrip 'duidelijkheid'. En dat leidt tot verrassende, nieuwe inzichten. 'Goed geregeld werk' is een podcast van Randstad Groep Nederland. read more read less

about 1 year ago #arbeidsmarkt, #arets, #borstlap, #duidelijkheid, #flexibilisering, #flexwerk, #martijn, #nederland, #platformeconomie, #platformen, #randstad, #wederkerigheid, #weerbaarheid, #wendbaarheid, #werk, #werkloos