00:00
29:11
Oud-topambtenaar Hans Borstlap schudde Nederland in 2020 wakker met de boodschap dat het dringend nodig is om de arbeidsmarkt grondig te herstructureren.

Werkenden, werkgevers, de politiek: vrijwel iedereen kon zich vinden in de conclusies en aanbevelingen van de Commissie Borstlap. Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder. Van de hervormingen is nog maar weinig terechtgekomen, terwijl de uitdagingen op de arbeidsmarkt met de dag groter worden. De kloof tussen werkenden met een vast contract en flexwerkers wordt steeds groter. En wat te denken van het aantal onvervulde vacatures? Terwijl er een onbenut arbeidspotentieel is van bijna 1 miljoen Nederlanders.

Hans Busstra gaat in gesprek met Hans Borstlap, die uitlegt hoe we met een stelsel zitten opgescheept dat nog stamt uit de tijd van de industriële revolutie. Daardoor is arbeidsmarkt scheefgegroeid, met allerlei maatschappelijke problemen tot gevolg.

Borstlap heeft radicale ideeën over hoe het beter kan. Bijvoorbeeld hoe we werkloosheid kunnen afschaffen. Hoe we moeten omgaan met flexwerk. En waarom werkenden meer verantwoordelijkheid moeten nemen om aan het werk te blijven.

'Goed geregeld werk' is een podcast van Randstad Groep Nederland en is geproduceerd door Audio agency Airborne.
Oud-topambtenaar Hans Borstlap schudde Nederland in 2020 wakker met de boodschap dat het dringend nodig is om de arbeidsmarkt grondig te herstructureren. Werkenden, werkgevers, de politiek: vrijwel iedereen kon zich vinden in de conclusies en aanbevelingen van de Commissie Borstlap. Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder. Van de hervormingen is nog maar weinig terechtgekomen, terwijl de uitdagingen op de arbeidsmarkt met de dag groter worden. De kloof tussen werkenden met een vast contract en flexwerkers wordt steeds groter. En wat te denken van het aantal onvervulde vacatures? Terwijl er een onbenut arbeidspotentieel is van bijna 1 miljoen Nederlanders. Hans Busstra gaat in gesprek met Hans Borstlap, die uitlegt hoe we met een stelsel zitten opgescheept dat nog stamt uit de tijd van de industriële revolutie. Daardoor is arbeidsmarkt scheefgegroeid, met allerlei maatschappelijke problemen tot gevolg. Borstlap heeft radicale ideeën over hoe het beter kan. Bijvoorbeeld hoe we werkloosheid kunnen afschaffen. Hoe we moeten omgaan met flexwerk. En waarom werkenden meer verantwoordelijkheid moeten nemen om aan het werk te blijven. 'Goed geregeld werk' is een podcast van Randstad Groep Nederland en is geproduceerd door Audio agency Airborne. read more read less

about 1 year ago #arbeidsmarkt, #borstlap, #duidelijkheid, #flexibilisering, #flexwerk, #nederland, #platformeconomie, #randstad, #wederkerigheid, #weerbaarheid, #wendbaarheid, #werk, #werkloos