00:00
22:36
”Vi kan se, at tidligere anbragte er en gruppe, der er overrepræsenteret i hjemløsestatistikken, i misbrugsbehandlingen og at mange kun har folkeskolens som senest afsluttede uddannelse. Så det er en gruppe, vi ikke får løftet godt nok. Og det er en gruppe, vi som samfund har besluttet skulle anbringes, samt at samfundet bedre kunne tage sige bedre af børnene, end forældrene kunne. Og så lader vi dem så klare sig selv, når de bliver 18 år.”

Sådan siger projektchef i VIVE, Katrine Iversen, i en samtale mellem journalist Anne Anthon Andersen og Sine Egede Eskesen, direktør i Bikubenfonden og repræsentant for Policy Lab, som er en række organisationer, der er gået sammen for at sikre tidligere anbragte unge en tryg bro til voksenlivet i form af efterværn.

Samtalen er en del af Socialt Indbliks journalistiske livearrangement den 6. februar om efterværn, som er den særlige støtte, som den anbragte unge kan få, fra han eller hun fylder 18 til sin 23-års fødselsdag.

I samtalen fortæller Sine Egede Eskesen blandt andet om et nyt investeringsprogram på 50 millioner kroner, som fonden sammen med Den Sociale Investeringsfond er ved at stable på benene til at afprøve nye tilgange til efterværn ude i kommunerne.


Optaget ved Socialt Indblik Live den 6. februar 2023

Udgivet af Social Indblik www.socialtindblik.dk
”Vi kan se, at tidligere anbragte er en gruppe, der er overrepræsenteret i hjemløsestatistikken, i misbrugsbehandlingen og at mange kun har folkeskolens som senest afsluttede uddannelse. Så det er en gruppe, vi ikke får løftet godt nok. Og det er en gruppe, vi som samfund har besluttet skulle anbringes, samt at samfundet bedre kunne tage sige bedre af børnene, end forældrene kunne. Og så lader vi dem så klare sig selv, når de bliver 18 år.” Sådan siger projektchef i VIVE, Katrine Iversen, i en samtale mellem journalist Anne Anthon Andersen og Sine Egede Eskesen, direktør i Bikubenfonden og repræsentant for Policy Lab, som er en række organisationer, der er gået sammen for at sikre tidligere anbragte unge en tryg bro til voksenlivet i form af efterværn. Samtalen er en del af Socialt Indbliks journalistiske livearrangement den 6. februar om efterværn, som er den særlige støtte, som den anbragte unge kan få, fra han eller hun fylder 18 til sin 23-års fødselsdag. I samtalen fortæller Sine Egede Eskesen blandt andet om et nyt investeringsprogram på 50 millioner kroner, som fonden sammen med Den Sociale Investeringsfond er ved at stable på benene til at afprøve nye tilgange til efterværn ude i kommunerne. Optaget ved Socialt Indblik Live den 6. februar 2023 Udgivet af Social Indblik www.socialtindblik.dk read more read less

about 1 year ago