00:00
27:04
I dag har vi fokus på børn, der lever i fattigdom. Antallet af børn i fattigdom i Danmark er næsten fordoblet på 20 år - og i dag ligger det på ca. 60.000 børn.

I mandags præsenterede Regeringens Ydelseskommission deres anbefalinger til et nyt og mere forsimplet kontanthjælpssystem. Og her fremlagde kommissionen, at de med deres forslag, kan løfte mellem 4.000 og 6.000 børn i kontanthjælpsfamilier over den relative fattigdomsgrænse.

Men det specifikke regnestykke hænger ikke sammen. Det skrev Jyllands-Posten tidligere på ugen. Der er nemlig ikke taget højde for et midlertidigt børnetilskud, som kommissionen ikke viderefører i deres reformforslag. Og derfor vil antallet af børn, der lever i fattigdom ifølge avisen være uændret.

Men hvad vil det sige at være barn i fattigdom i Danmark? Hvilke konsekvenser kan det have? Og hvad kan vi gøre ved det? Det undersøger FEEDET i dag.

Medvirkende:
Daniel Bay Jensen, studerende, projektleder og gymnastiktræner.
Majbritt Borgmann, seniorrådgiver i Red Barnet og fagperson på børnefattigdom.
Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører for SF.
Stine Anita Slot Kroll, på uddannelseshjælp og en del af projektet ASPIRANTERNE.

Værter:
Camilla Michelle Mikkelsen & Cecilie Dumanski.

Tilrettelægger:
Kirstine Mossion, Camilla Michelle Mikkelsen & Cecilie Dumanski.

Redaktør:
Amanda Holmen.
I dag har vi fokus på børn, der lever i fattigdom. Antallet af børn i fattigdom i Danmark er næsten fordoblet på 20 år - og i dag ligger det på ca. 60.000 børn. I mandags præsenterede Regeringens Ydelseskommission deres anbefalinger til et nyt og mere forsimplet kontanthjælpssystem. Og her fremlagde kommissionen, at de med deres forslag, kan løfte mellem 4.000 og 6.000 børn i kontanthjælpsfamilier over den relative fattigdomsgrænse. Men det specifikke regnestykke hænger ikke sammen. Det skrev Jyllands-Posten tidligere på ugen. Der er nemlig ikke taget højde for et midlertidigt børnetilskud, som kommissionen ikke viderefører i deres reformforslag. Og derfor vil antallet af børn, der lever i fattigdom ifølge avisen være uændret. Men hvad vil det sige at være barn i fattigdom i Danmark? Hvilke konsekvenser kan det have? Og hvad kan vi gøre ved det? Det undersøger FEEDET i dag. Medvirkende: Daniel Bay Jensen, studerende, projektleder og gymnastiktræner. Majbritt Borgmann, seniorrådgiver i Red Barnet og fagperson på børnefattigdom. Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører for SF. Stine Anita Slot Kroll, på uddannelseshjælp og en del af projektet ASPIRANTERNE. Værter: Camilla Michelle Mikkelsen & Cecilie Dumanski. Tilrettelægger: Kirstine Mossion, Camilla Michelle Mikkelsen & Cecilie Dumanski. Redaktør: Amanda Holmen. read more read less

2 years ago #aspiranterne, #beskæftigelse, #børnefattigdom, #børnifattigdom, #fattigdom, #fattigdomsgrænse, #feedet, #kontanthjælp, #kontanthjælpssystem, #loud, #radioloud, #redbarnet, #sf, #uddannelseshjælp, #ydelseskommission