Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Feedet

 • 2910: FEEDET´s sidste udsendelse: Kandidattest, partistøtte, COP26, racisme og ikke mindst bloopers!

  29 OCT 2021 · I dagens udsendelse stiller vi skarpt på de kommunale kandidattest. For hvor retvisende er de egentlig? Hvis man svarer ”neutralt” til alle spørgsmålene i TV2´s kandidattest for Københavns Kommune, lander man på Christoffer Rosenkrands (A), og vi spørger ham derfor, om han overhovedet har en holdning til politik. Må man ødelægge racisters valgplakater? Hvis du spørger Magnus Møller Ziegler, der er Ph.d. studerende ved Aarhus Universitet og underviser ved Statskundskab på Københavns Universitet, er svaret ja. Ifølge ham er racisme nemlig ikke en legitim position. Men hvornår er man racist? Og må racister ikke ytre sig frit? Det spørger vi Ziegler om – og så diskuterer vi, hvad en underviser i Statskundskab må og ikke må ytre. På udlandsfronten varmer vi op til det kommende Klimatopmøde, COP26, i Glasgow. Vi taler med to eksperter, der gør os klogere på stormagternes klimainitiativer eller mangel på samme. Og så slutter vi den sidste udsendelse af FEEDET med lidt selvkritik, evaluering og ikke mindst bloopers. Værter: Camilla Michelle Mikkelsen & Cecilie Dumanski Dagens medvirkende: Casper Wichman - Koordinator på Kina-tænketanken ThinkChina. Mathias Pedersen – Journalist og vært på programmet Mink-Pod. Poul Madsen – Tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet. Sikandar Siddique – Politisk leder af Frie Grønne. Connie Hedegaard - Direktør for tænketanken CONCITO. Niels Eilif Hansen - Står bag et borgerforslag om at afskaffe partistøtte til partier, der ikke bliver valgt ind. Karina Kosiara-Pedersen – Lektor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. Christoffer Rosenkrands – Byrådskandidat (A) i Københavns Kommune. Mads Sandemann - Chefredaktør hos JydskeVestkysten. Isabella Arendt – Partileder for Kristendemokraterne. Magnus Møller Ziegler - Ph.d.-studerende og underviser på Københavns Universitet. Lasse Tajmer - Byrådskandidat (A) i Assens Kommune. Lars Berg Andersen - Spidskandidat for Liberal Alliance til kommunalvalget i Frederiksberg Kommune.
  2h 40m 30s
 • 2810: Polen og Tyrkiet udfordrer EU: Går unionen på kompromis med dens demokratiske grundværdier?

  28 OCT 2021 · Hvor vigtige er EU’s grundlæggende værdier EGENTLIG for unionens sammenhold? Og hvor meget kan og bør vi gå på kompromis med dem? De spørgsmål er blevet aktuelle, efter værdierne er blevet udfordret, dels indefra af medlemslandet Polen og dels udefra af kandidatlandet Tyrkiet. Vi folder debatten ud med Stinne Bosse, formand for Europabevægelsen, og EU-modstander og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Søren Espersen. Vi stiller også spørgsmålet om, hvorvidt det skal være forbudt at ryge på sin egen private altan. Svaret er ja ifølge Nanna Ravnborg, der er læge og formand i Kræftens Bekæmpelse København. Men er det overhovedet muligt at bestemme over rygere i deres eget hjem? Det undersøger vi i dagens udsendelse. Dagens medvirkende: Nanna Ravnborg – Læge og formand for Kræftens Bekæmpelse København. Mathias Pedersen – Journalist og vært på programmet Mink-pod. Cecilie Banke - Seniorforsker hos DIIS. Stine Bosse - Formand for Europabevægelsen. Søren Espersen – Medlem af folketinget for Dansk Folkeparti. Allan Anarcos – Stifter og mangeårigt medlem af kærlighedspartiet. Jesper Balle – Medlem af Død Hest. Michael Staal-Olsen - Stifter af Valgfest med mexicansk tema. Niels Eilif Hansen – Står bag et borgerforslag om afskaffelse af partistøtte. Lena Hartmann - Juridisk direktør hos Ejendom Danmark. Pola Rojan Bagger – Morgen- og udlandsredaktør på Radio Loud og tidligere Tyrkiet-korrespondent for Jyllands Posten. Jakob Brandt - Administrerende direktør i SMV Danmark.
  2h 41m 52s
 • 2710: Spilder partier som Død Hest og Kærlighedspartiet vores skattekroner?

  27 OCT 2021 · 879.111 kroner. Så mange penge har 23 lister og partier, der IKKE blev valgt ind ved det seneste kommunal- og regionsrådsvalg, fået i partistøtte de seneste fire år. I dagens udsendelse spørger vi partierne Død Hest, Kærlighedspartiet og Valgfest med mexicansk tema, hvad de har brugt borgernes skattekroner på. Og så undersøger vi hvor grænsen går i forhold til, hvad Lagkagehuset, La Glace og andre bagerier vil trykke på deres kager. Det gør vi i kølvandet af, at Thisted Bryghus er endt i en shitstorm efter, at de har trykt øl-labels med Nye Borgerliges Pernille Vermund på. Vi ringer rundt til en håndfuld producenter og tager temperaturen på ytringsfriheden i trykkeri-land. For kan FEEDET bestille en othellolagkage med en Muhammed-tegning på? Dagens medvirkende Jakob Friberg – Journalist og chef for BT´s graverredaktion. Michael Staal-Olsen - Stifter af Valgfest med mexicansk tema. Allan Anarcos - Stifter og mangeårigt medlem af Kærlighedspartiet. Flemming Blicher - Initiativtager til Frihedslisten og kandidat til Furesø Byråd og Region Hovedstaden. Jesper Balle – Medlem af Død Hest. Rami Ezzeddine - Leder af Task Force i Vollsmose. Thomas Rohden – Formand for Dansk Kina-Kritisk Selskab og Radikal kandidat til Region Hovedstaden.
  2h 27m 7s
 • 2610: Kan ALLE få et hjem?

  26 OCT 2021 · ALLE skal have et hjem. Sådan lyder hovedbudskabet fra regeringens nye hjemløseudspil, der i går blev præsenteret af social- og ældreminister Astrid Kragh. Udspillet skal mindske antallet af hjemløse markant og helt afskaffe langvarig hjemløshed i Danmark. Men kan det overhovedet lade sig gøre? I dagens udsendelse spørger vi socialordførere for Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokratiet om udspillet kan komme hjemløsheden til livs. Og så beder vi to af de mest profilerede overborgmesterkandidater i Københavns kommune, Sophie Hæstorp Andersen (S) og Line Barfoed (Ø) forholde sig til, hvordan de vil løse boligproblemerne i København. Dagens medvirkende: Karina Adsbøl - Socialordfører for Dansk Folkeparti. Pernille Skipper - Socialordfører for Enhedslisten. Camilla Fabricius - Socialordfører for Socialdemokratiet. Sophie Hæstorp Andersen – Overborgmesterkandidat (S), Københavns Kommune. Mikael Bjørk Andersen om - Ledende økonom hos KRAKA. Anne Alling – LOUD’s korrespondent i USA. Henriette Laursen - Direktør i KVINFO. Line Barfod - Overborgmesterkandidat (Ø), Københavns Kommune. Eva Riedel – Leder på ungeherberget Hellebro i Valby. Thyra Frank – Tidligere ældreminister for Liberal Alliance. Christian Heegaard - Tidligere retsordfører for Radikale Venstre. Thomas Rohden - Formand for Dansk Kina-Kritisk Selskab og Radikal kandidat til Region Hovedstaden.
  2h 25m 4s
 • 2510: Kan regeringen eliminere hjemløshed?

  25 OCT 2021 · I dagens udsendelse varmer vi op til regeringens kommende hjemløseudspil, der i dag bliver præsenteret af socialminister Astrid Kragh. Vi bliver derfor ved fredagens fokus på det stigende antal af unge hjemløse, der ender på landets herberger som følge af manglen på boliger. Vi vender endnu engang regeringens seneste boligudspil, der øremærker 2900 billige boliger til hjemløse og andre socialt udsatte, og så taler vi med en række eksperter, der IKKE mener, at udspillet er godt nok! Og så beder vi boligordførerne fra Enhedslisten og Radikale Venstre om at forholde sig til den massive mangel på boliger til samfundets allermest udsatte borgere. Dagens medvirkende: Nicki Timmermann – Beboer på unge-herberget Potentialehotellet i Herning. Søren Egge Rasmussen – Boligordfører for Enhedslisten. Mikael Bjørk Andersen - Ledende økonom ved KRAKA. Vibe Klarup - Formand for Rådet for Socialt udsatte og direktør for “Hjem til Alle Alliancen”. René Nielsen - Forstander på et unge-herberget Potentialehotellet i Herning. Louise Sandager - LOUD’s korrespondent i Frankrig. Susan Kronborg – Boligordfører for Radikale Venstre. Sofie Ørts – Journalist. Mulle Skouboe - Handicapaktivist. Tom Pedersen Rønning - Boligstrategisk konsulent i Odense Kommune. Lars Benjaminsen - Seniorforsker ved VIVE. Eva Riedel – Leder af ungeherberget Hellebro i Valby. Anton Gade-Nielsen - Vært på programmet ALL CAPS.
  2h 23m 7s
 • 2210: Eksperter: Regeringens boligudspil rækker ikke!

  25 OCT 2021 · Nicky Timmermann er hjemløs og har boet på herberget Potentialehotellet i Herning siden februar. Det er første og forhåbentligt sidste gang, at Nicky bor på herberg, men som det ser ud nu, kan der gå længe før, at han kan flytte derfra. I dagens udsendelse har vi fokus på det stigende antal af unge hjemløse, der sygner hen på landets herberger som følge af manglen på boliger. På herbergerne bliver de mange unge, der ellers er klar til at flytte i egen bolig, introduceret til et hårdt miljø med alkohol og stoffer. Vi dykker ned i regeringens seneste boligudspil, der øremærker 2900 billige boliger til hjemløse og andre socialt udsatte, og så taler vi med en række eksperter, der IKKE mener at udspillet er godt nok, hvis vi skal nedbringe antallet af hjemløse unge. Dagens medvirkende Mulle Skouboe - Handicapaktivist. Nicki Timmermann – Beboer på unge-herberget Potentialehotellet i Herning. Vibe Klarup - Formand for Rådet for Socialt udsatte og direktør for “Hjem til Alle Alliancen”. René Nielsen - Forstander på et unge-herberget Potentialehotellet i Herning. Ask Svejstrup - Sekretariatsleder for landsorganisationen for hjemløse, SAND. Anton Gade-Nielsen - Vært på programmet ALL-CAPS. Morten Bay - Lektor ved University of Southern California. Jannie Møller Hatley - Lektor fra Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Thyra Frank - Tidligere ældreminister for Liberal Alliance.
  2h 32m 32s
 • MINK-POD: Hvornår lægger I jer ned og ruller jer? (blinke-smiley)

  23 OCT 2021 · Journalist Sofie Ørts samler op på afhøringerne fredag den 22. oktober 2021. Vi er 6 dage inde i Kommissionens arbejde med at granske Mink-skandalen, og der er kommet saftige overraskelser i dag. Vi har blandt andet fået indsigt i en anspændt sms-korrespondance, der giver os et indblik i Statsministeriets departementschef Barbara Berthelsens rækkevidde. Vi vender alle detaljerne med Frank Korsholm, politisk redaktør og tidl. spindoktor. Vært: Sofie Ørts Tilrettelægger: Josephine Romby Redaktør: Pola Rojan Bagger
  19m 40s
 • 2110: Skal man kunne købe en rugemor i Danmark?

  21 OCT 2021 · Kasper Arianto har sammen med sin mand fået tvillinger ved hjælp af en rugemor i USA. Parret så det som deres eneste mulighed for at få børn. Et dansk forbud mod betalte rugemødre får stadig flere til at benytte rugemødre i udlandet. Dilemmaerne på området står i kø, for hvordan kan man sikre sig, at kvinderne gør det af fri vilje og ikke bliver presset af økonomiske mellemmænd? Og hvorfor kan vi i Danmark ikke gøre som i USA, hvor der er ordentlige forhold på området? Det spørger vi Pernille Skipper, social- og ligestillingsordfører hos Enhedslisten, om. Og så hører vi Radikale Venstre, hvorfor de er vendt på en tallerken, når det kommer til kønskvoter i erhvervslivet. Vi taler med to danske erhvervskvinder om deres holdning til de omstridte kvoter. Dagens medvirkende Christina Thorholm – Politisk ordfører for Radikale Venstre. Camilla Søe - Public Affairs Konsulent og medlem af Venstre. Jette Ditlev - Ledelsesrådgiver og professionelt bestyrelsesmedlem. Louise Traberg Schmidt - Advokat og formand i foreningen DARE Nanna Lunnemann – Dansk journalist i Madrid. Kaspar Arianto – Har sammen med sin mand gjort brug af rugemor fra USA. Sarah Skarum - Journalist ved Politiken. Pernille Skipper - Social- og ligestillingsordfører for Enhedslisten. Alex Lauridsen Delamare - Projektleder for LGBT+ Danmarks transpolitiske arbejde. Isabella Arendt - Formand for Kristendemokraterne.
  2h 35m 2s
 • Løkke siger stop: Udlændingepolitik er gået for langt

  20 OCT 2021 · I dag har vi besøg af tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, der er aktuel med bogen ”Ud Af Det Blå”. Vi beder ham om at forholde sig til den manglende arbejdskraft, velfærdsstatens fremtid og den udlændinge- og integrationspolitik, som han mener er blevet for stram. For hvad vil Moderaterne? Det spørger vi den tidligere venstremand om.
  49m 54s
 • 2010: Skal vi tvinge skolebørn op på vægten ?

  20 OCT 2021 · Når børn stiller sig op på vægten hos skolens sundhedsplejerske, kan det være starten på et anstrengt forhold til deres krop. Og i nogle tilfælde kan det ligefrem føre til en spiseforstyrrelse, mener nogle eksperter I Kolding Kommune har man afskaffet den obligatoriske vejning af skolebørn, for at sætte større fokus på mentalt helbred, men kommunen SKAL veje børnene, siger Sundhedsstyrelsen. Det kan nemlig bruges til at opdage mistrivsel og sygdomme. Men skal vi veje børn til trods for, at det kan påvirke deres selvværd, sociale trivsel og kropsidealer? Det spørger vi en række sundhedsfaglige eksperter og myndigheder om. Dagens medvirkende: Annette Poulsen - Oversygeplejerske i Forebyggelse og Ulighed under Sundhedsstyrelsen. Laila Walther - Direktør i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Anna Nitschke - Case. Jens-Christian Holm - Overlæge i pædiatri. Lene Meyer – Psykolog, Ph.d og ekspert i spiseforstyrrelser. Niels Rohleder - Presse og kommunikationsrådgiver hos Dignity. Nagieb Khaja – Krigskorrespondent.
  1h 34m 21s

Feedet er Louds aktualitetsprogram, der sætter fokus på de historier, som betyder noget for dig. Vi  giver dig perspektiv, finder de aktuelle historiers hovedpersoner og leder efter løsninger på vores...

show more
Feedet er Louds aktualitetsprogram, der sætter fokus på de historier, som betyder noget for dig. Vi  giver dig perspektiv, finder de aktuelle historiers hovedpersoner og leder efter løsninger på vores udfordringer, så vi sammen bliver klogere på den verden, vi lever i.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search