Hoogbegaafde peers, coaching & paarden; in gesprek met Saskia van Baarsen

Apr 25, 2023 · 1h 2m 48s
Hoogbegaafde peers, coaching & paarden; in gesprek met Saskia van Baarsen
Description

Mijn gast van vandaag is Saskia van Baarsen. Saskia is coach en oprichtster van Peers en Paarden. Binnen Peers en Paarden worden groepstrainingen en individuele begeleiding aangeboden voor (hoog)begaafde en...

show more
Mijn gast van vandaag is Saskia van Baarsen. Saskia is coach en oprichtster van Peers en Paarden. Binnen Peers en Paarden worden groepstrainingen en individuele begeleiding aangeboden voor (hoog)begaafde en hoogsensitieve kinderen en volwassenen.

In deze podcast praten we over de coaching die zij samen geeft met haar harige collega’s: de paarden Clover, Storm en Mythe. Saskia vertelt hoe het contact met de paarden hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen kan helpen bij de verwerking van trauma’s en het weer dichter bij zichzelf te komen. Ook kun je samen met en via de paarden ontdekken hoe je om kunt gaan met zijnskenmerken van jou als hoogbegaafd en sensitief persoon die je wellicht nog lastig vindt.

Bij haar coaching maakt Saskia gebruik van inzichten uit de Acceptance en Commitment Therapie (ACT) en de polyvagaal theorie. Hierbij hanteert zij een traumasensitieve benadering waar we samen in de podcast over spreken. Naast de coaching met paarden heeft Saskia ook een peergroep met paarden. In de podcast verkennen we waarom juist deze groep zo fijn kan zijn voor hoogbegaafde kinderen en wat het belang is van peercontact.

Meer weten? Kijk op https://www.peersenpaarden.com.
show less
Information
Author Marije Hofland
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Podcast Cover

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search