Settings
Light Theme
Dark Theme

Hoogbegaafde leerlingen met een migratieachtergrond; in gesprek met Leonieke Boogaard

Hoogbegaafde leerlingen met een migratieachtergrond; in gesprek met Leonieke Boogaard
Feb 15, 2022 · 55m 57s

Leerlingen met een migratieachtergrond krijgen regelmatig een te laag schooladvies. Hoewel dat vaak met de beste bedoelingen gebeurt - leerkrachten zijn vaak bang een leerling te overvragen vanwege de thuissituatie...

show more
Leerlingen met een migratieachtergrond krijgen regelmatig een te laag schooladvies. Hoewel dat vaak met de beste bedoelingen gebeurt - leerkrachten zijn vaak bang een leerling te overvragen vanwege de thuissituatie - geeft dat de kinderen juist vaak het gevoel dat ze niet worden gezien. Veel volwassenen voelen nog steeds die pijn, ook als ze inmiddels via een omweg toch een hoge opleiding hebben afgerond en succesvol zijn in hun werk. Het gevoel van niet op waarde geschat te zijn zit heel diep.

Mijn gast van vandaag is Leonieke Boogaard. Leonieke is (samen met Sima de Bruyn-Daoud) projectleider van de Campagne 'Vele Gezichten van Hoogbegaafdheid'. Deze campagne is een samenwerking van de Koepel Hoogbegaafdheid en Stichting iQ+. Meer informatie over deze campagne vind je op www.velegezichtenvanhb.nl.

Ik ben vereerd dat ik ter gelegenheid van de lancering van de website www.velegezichtenvanhb.nl Leonieke en Sima mag interviewen over dit onderwerp in de Week van de Hoogbegaafdheid op 9 maart van 10 tot 11 uur. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je nu gratis aan via: https://tinyurl.com/velegezichtenvanhb.
show less
Information
Author Marije Hofland
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search