00:00
31:08
Hendrik Noten is co-auteur van de bestseller 'Fantoomgroei'. Dit boek beschrijft hoe de laatste decennia de verdeling van welvaart steeds schever is geworden: een kleine groep van aandeelhouders profiteert, terwijl werkenden vaak het nakijken hebben. Iets dat in schril contrast staat met de na-oorlogse periode, waarin werkgevers en werknemers de handen ineen sloegen om het land samen opnieuw op te bouwen.

In deze aflevering neemt Hans Bustra samen met Noten het begrip 'wederkerigheid' onder de loep. Welke inzichten heeft hij opgedaan met het schrijven van 'Fantoomgroei'? Heeft hij, op basis van zijn onderzoek, ideeën over hoe we een eerlijke en inclusieve arbeidsmarkt tot stand kunnen brengen?

En we spreken met Toon Borren. Hij is hoofd HR bij Picnic, een bezorgdienst voor boodschappen. Hij heeft een vernieuwende kijk over hoe je als bedrijf werknemers kunt betrekken bij het vormgeven van de arbeidsvoorwaarden - én hoe je dat toepast in de praktijk. Wat kunnen werkgevers van zijn geleerde lessen leren?

'Goed geregeld werk' is een podcast van Randstad Groep Nederland.
Hendrik Noten is co-auteur van de bestseller 'Fantoomgroei'. Dit boek beschrijft hoe de laatste decennia de verdeling van welvaart steeds schever is geworden: een kleine groep van aandeelhouders profiteert, terwijl werkenden vaak het nakijken hebben. Iets dat in schril contrast staat met de na-oorlogse periode, waarin werkgevers en werknemers de handen ineen sloegen om het land samen opnieuw op te bouwen. In deze aflevering neemt Hans Bustra samen met Noten het begrip 'wederkerigheid' onder de loep. Welke inzichten heeft hij opgedaan met het schrijven van 'Fantoomgroei'? Heeft hij, op basis van zijn onderzoek, ideeën over hoe we een eerlijke en inclusieve arbeidsmarkt tot stand kunnen brengen? En we spreken met Toon Borren. Hij is hoofd HR bij Picnic, een bezorgdienst voor boodschappen. Hij heeft een vernieuwende kijk over hoe je als bedrijf werknemers kunt betrekken bij het vormgeven van de arbeidsvoorwaarden - én hoe je dat toepast in de praktijk. Wat kunnen werkgevers van zijn geleerde lessen leren? 'Goed geregeld werk' is een podcast van Randstad Groep Nederland. read more read less

about 1 year ago #arbeidsmarkt, #borstlap, #duidelijkheid, #flexibilisering, #flexwerk, #nederland, #platformeconomie, #rabobank, #randstad, #wederkerigheid, #weerbaarheid, #wendbaarheid, #werk, #werkloos