Settings
Light Theme
Dark Theme

Hoe krijgen we alle werkenden weer in beweging?

Hoe krijgen we alle werkenden weer in beweging?
Oct 3, 2022 · 27m

Marjolein ten Hoonte is directeur Arbeidsmarkt bij Randstad. De manier waarop werk is geregeld, stamt volgens haar nog uit de vorige eeuw. Je werd opgeleid voor een vak en bleef...

show more
Marjolein ten Hoonte is directeur Arbeidsmarkt bij Randstad. De manier waarop werk is geregeld, stamt volgens haar nog uit de vorige eeuw. Je werd opgeleid voor een vak en bleef vaak de rest van je leven bij één werkgever. Dat sluit al lang niet meer aan bij hoe de wereld er anno 2022 uitziet. De botsing van dit oude systeem met de nieuwe werkelijkheid, leidt tot een tweedeling op de arbeidsmarkt. Mensen met een vast contract trekken daarbij aan het langste eind.

Marjolein ten Hoonte stelt dat deze groep werkenden wordt beloond door te blijven zitten waar ze zitten. Dat is niet alleen onrechtvaardig, maar ook onverstandig. De wereld verandert namelijk sneller dan ooit en dat vraagt flexibiliteit op alle niveaus in de samenleving - en dus ook van alle werkenden. Alleen moeten zij wel geholpen en gestimuleerd worden om in beweging te komen.

Aan de hand van het thema 'weerbaarheid', gaat Hans Bustra met Marjolein ten Hoonte het gesprek aan over de stappen die zouden moeten zetten om de arbeidsmarkt weer toekomstbestendig te maken.

'Goed geregeld werk' is een podcast van Randstad Groep Nederland.
show less
Information
Author Airborne
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search