00:00
40:34
Bureaukratiet - den moderne topleders hemmelige våben?
 
"Vi skal sørge for, at politikerne og borgerne ikke bliver bambi, der kigger ind i bilens forlygter og bliver skræmt. Vi skal spørge os selv: Hvad er vigtigt at gøre noget ved, og hvad kan vente?", siger professor i statskundskab på SDU Ulrik Kjær.

Det kan opleves som om, at vi går rundt med en fyldt trillebør med samfundsproblemer, som både politikere, administration og borgere må forholde sig til. Mange snakker om, at problemerne i dag er komplekse og vilde og derfor meget udfordrende at løse. Men måske er problemerne ikke så svære at håndtere, som vi tror? 
 
I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken tager vi en dialog med eksperter om, hvordan man som topleder kan agere i spændingsfeltet mellem administration og strategi, når komplekse samfundsproblemer banker på døren. Vi har flyttet podcaststudiet til Fyn på SDU for at blive meget klogere på emnet i selskab med Ulrik Kjær og kommunaldirektør i Esbjerg Kommune Rikke Vestergaard.
 
Vi taler om politikeren, bureaukraten og borgeren og de muligheder, der ligger i borgerinddragelse og mere samspil og forståelse mellem de tre parter.
 
Rigtig god lyttelyst!

Månedens gæster: Rikke Vestergaard, kommunaldirektør i Esbjerg Kommune og Ulrik Kjær, professor i statskundskab på SDU
Vært: Anne-Mette Steinmeier, seniorkonsulent i Mobilize Strategy Consulting
Titelmusik: “Idéer ad omveje” af Asbjørn Busk Jørgensen
Bureaukratiet - den moderne topleders hemmelige våben?   "Vi skal sørge for, at politikerne og borgerne ikke bliver bambi, der kigger ind i bilens forlygter og bliver skræmt. Vi skal spørge os selv: Hvad er vigtigt at gøre noget ved, og hvad kan vente?", siger professor i statskundskab på SDU Ulrik Kjær. Det kan opleves som om, at vi går rundt med en fyldt trillebør med samfundsproblemer, som både politikere, administration og borgere må forholde sig til. Mange snakker om, at problemerne i dag er komplekse og vilde og derfor meget udfordrende at løse. Men måske er problemerne ikke så svære at håndtere, som vi tror?    I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken tager vi en dialog med eksperter om, hvordan man som topleder kan agere i spændingsfeltet mellem administration og strategi, når komplekse samfundsproblemer banker på døren. Vi har flyttet podcaststudiet til Fyn på SDU for at blive meget klogere på emnet i selskab med Ulrik Kjær og kommunaldirektør i Esbjerg Kommune Rikke Vestergaard.   Vi taler om politikeren, bureaukraten og borgeren og de muligheder, der ligger i borgerinddragelse og mere samspil og forståelse mellem de tre parter.   Rigtig god lyttelyst! Månedens gæster: Rikke Vestergaard, kommunaldirektør i Esbjerg Kommune og Ulrik Kjær, professor i statskundskab på SDU Vært: Anne-Mette Steinmeier, seniorkonsulent i Mobilize Strategy Consulting Titelmusik: “Idéer ad omveje” af Asbjørn Busk Jørgensen read more read less

about 1 year ago #borger, #bureaukrati, #ledelse, #ledelsesalmanakken, #organisering, #politik, #strategi