00:00
29:14
Hvordan arbejder bestyrelser bedst, når verden er præget af mere radikal uvished? Klimaforandringer, ESG, Sustainability, digital omstilling og geopolitiske spændinger præger bestyrelsesdagsordenen nu. Det viser den årlige undersøgelse om trends i bestyrelsesarbejdet, som Jakob Stengel med virksomheden Case Rose og Board Network står bag.

Jakob, der er Danmarks førende bestyrelsesheadhunter, deler i denne podcastepisode ud af sin viden om, hvordan vi omstiller bestyrelsesarbejdet til samtidens krav. Det handler om at sørge for diversitet - i både køn, alder, nationalitet, etnicitet, baggrund, forskellige orienteringer, uddannelse og funktionsmæssige kompetencer. Vi bør kombinere gamle erfaringer og nye perspektiver. Det handler også om at variere møde- og arbejdsformen. Den sociale lim i bestyrelsen er uundværlig.

Danmark er samtidig dokumenteret som det mindst diverse vesteuropæiske land gang. bestyrelsessammensætninger. Billedet har ikke ændret sig i de sidste årtier. Fx. udgør andelen af kvinder i bestyrelser 6%, når kvinder med relation til CEO eller hovedaktionæren trækkes fra det samlede billede. Vi har med andre ord en afgørende udviklingsopgave foran os i bestyrelseslokalerne for at ruste landets bestyrelser bedre til nutiden og fremtiden.

I S-Files undersøger Marta Karolina Olsen og Bo Krüger gennem diskussion og interviews, hvordan du som leder kan forholde dig konstruktivt til radikal uvished – og hvilke løsninger og strategier, du kan bruge. Flere afsnit er på vej.
Hvordan arbejder bestyrelser bedst, når verden er præget af mere radikal uvished? Klimaforandringer, ESG, Sustainability, digital omstilling og geopolitiske spændinger præger bestyrelsesdagsordenen nu. Det viser den årlige undersøgelse om trends i bestyrelsesarbejdet, som Jakob Stengel med virksomheden Case Rose og Board Network står bag. Jakob, der er Danmarks førende bestyrelsesheadhunter, deler i denne podcastepisode ud af sin viden om, hvordan vi omstiller bestyrelsesarbejdet til samtidens krav. Det handler om at sørge for diversitet - i både køn, alder, nationalitet, etnicitet, baggrund, forskellige orienteringer, uddannelse og funktionsmæssige kompetencer. Vi bør kombinere gamle erfaringer og nye perspektiver. Det handler også om at variere møde- og arbejdsformen. Den sociale lim i bestyrelsen er uundværlig. Danmark er samtidig dokumenteret som det mindst diverse vesteuropæiske land gang. bestyrelsessammensætninger. Billedet har ikke ændret sig i de sidste årtier. Fx. udgør andelen af kvinder i bestyrelser 6%, når kvinder med relation til CEO eller hovedaktionæren trækkes fra det samlede billede. Vi har med andre ord en afgørende udviklingsopgave foran os i bestyrelseslokalerne for at ruste landets bestyrelser bedre til nutiden og fremtiden. I S-Files undersøger Marta Karolina Olsen og Bo Krüger gennem diskussion og interviews, hvordan du som leder kan forholde dig konstruktivt til radikal uvished – og hvilke løsninger og strategier, du kan bruge. Flere afsnit er på vej. read more read less

about 1 year ago #bestyrelse, #bestyrelseslokalet, #bestyrelsestrends, #boardnetwork, #bokrüger, #bæredygtighed, #caserose, #cbmconsult, #diversitet, #jakobstengel, #ledelse, #martakarolinaolsen, #movingminds, #radikaluvished, #strategi