00:00
19:39
Hvordan finder man den rigtige chef?

Du vil have mere retning – din kollega gider ikke høre mere om visioner, du vil have meget sparring – din kollega gider ikke gå til alle de møder, du savner fokus – din kollega savner mere åbenhed, du vil have at chefen tager kontrollen – din kollega vil have, at din chef skal være laissaz-faire.

Du synes, jeres chef er en 2’er-chef og har lyst til at fyre hende! Din kollega synes, hun er en 10’er-chef!

What?

Forskellen på jer to er, at din kollega har holdt et møde med din chef, ytret sine behov og udvist selvledelse. Du har holdt dine behov og tanker for dig selv – og ovenikøbet overvejet at gå.

Er din chef tankelæser?

Nej, vel?
Din chef aner ikke, hvad du går og længes efter. Din chef ved ikke, om hun er en god chef for dig, når du ikke fortæller, hvad du har brug for.
Du skal også praktisere selvledelse og gå i dialog med din chef om dine behov. Det er en dans. Det er en udveksling. Det er tillid. Det er en two-way-street!

I denne episode vil du lære, at chefen skal spille sine medarbejdere gode, og medarbejderne skal vi spille sin chef god!

Du lærer:

Hvordan du håndterer en chef, du ikke synes, er en 10’er-chef
Hvis du vil have en 10’er chef, så skal du være en 10’er-medarbejder
Hvordan du selv bliver en fantastisk 10’er-medarbejder

___________________

Kan du lide episoden? ❤️ 😍

⭐⭐⭐⭐⭐ Har du lyst til at anmelde podcasten med en masse gavmilde stjerner eller ord på Itunes Podcast bliver jeg meget taknemmelig. 🙏 🤗

Du hjælper mig med at få alle de temaer vi dykker ned i, i hver enkelt episode, ud til glæde for mange flere.

Vil du gå dybere? Få masser af coaching til dit karrieredesign med Janett her:

👉 https://karrieredesign.dk/ 👈

Skal vi connecte? Min eneste SOME finder du her:
www.linkedin.com/in/janettlaumand/
Hvordan finder man den rigtige chef? Du vil have mere retning – din kollega gider ikke høre mere om visioner, du vil have meget sparring – din kollega gider ikke gå til alle de møder, du savner fokus – din kollega savner mere åbenhed, du vil have at chefen tager kontrollen – din kollega vil have, at din chef skal være laissaz-faire. Du synes, jeres chef er en 2’er-chef og har lyst til at fyre hende! Din kollega synes, hun er en 10’er-chef! What? Forskellen på jer to er, at din kollega har holdt et møde med din chef, ytret sine behov og udvist selvledelse. Du har holdt dine behov og tanker for dig selv – og ovenikøbet overvejet at gå. Er din chef tankelæser? Nej, vel? Din chef aner ikke, hvad du går og længes efter. Din chef ved ikke, om hun er en god chef for dig, når du ikke fortæller, hvad du har brug for. Du skal også praktisere selvledelse og gå i dialog med din chef om dine behov. Det er en dans. Det er en udveksling. Det er tillid. Det er en two-way-street! I denne episode vil du lære, at chefen skal spille sine medarbejdere gode, og medarbejderne skal vi spille sin chef god! Du lærer: Hvordan du håndterer en chef, du ikke synes, er en 10’er-chef Hvis du vil have en 10’er chef, så skal du være en 10’er-medarbejder Hvordan du selv bliver en fantastisk 10’er-medarbejder ___________________ Kan du lide episoden? ❤️ 😍 ⭐⭐⭐⭐⭐ Har du lyst til at anmelde podcasten med en masse gavmilde stjerner eller ord på Itunes Podcast bliver jeg meget taknemmelig. 🙏 🤗 Du hjælper mig med at få alle de temaer vi dykker ned i, i hver enkelt episode, ud til glæde for mange flere. Vil du gå dybere? Få masser af coaching til dit karrieredesign med Janett her: 👉 https://karrieredesign.dk/ 👈 Skal vi connecte? Min eneste SOME finder du her: www.linkedin.com/in/janettlaumand/ read more read less

3 years ago #chef, #karrie, #karrieredesign