00:00
42:12
Hvorfor skal universiteter have en strategi?

Universiteterne i Danmark er den slags institution, de fleste vil karakterisere som et sted, der har ansvaret for at skabe de bedste uddannelser for vores unge mennesker i samfundet. Derfor kan man fristes til at tænke, at universiteterne ikke har brug for strategier, når deres formål med at være i verden i forvejen står soleklart.

Dog er Københavns Universitet et eksempel på et universitet, der netop har udrullet en strategi, der rækker ud over universitetets egne mure. I deres strategi fremhæver Københavns Universitet tre ambitioner, hvor de vil udvikle sig frem mod 2030. De forpligter sig på, at universitetet skal være:

1. Det bedste sted for de bedste ideer
2. Et innovativt og løsningsorienteret universitet og
3. Livslang læringspartner

I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken taler vi med rektor på Københavns Universitet, Henrik Wegener, om potentialet i at lave strategier på universiteter, og om toplederens rolle i den proces. Og så taler vi om, hvad universiteternes rolle mon er i fremtiden, når komplekse samfundsproblemer banker på døren og må løses i fællesskab.

”Vi er en boble, men vi har altid været og vil altid være i kontakt med omverdenen”, siger Henrik Wegener.

Rigtig god lyttelyst!

Månedens gæster: Henrik Wegener, rektor på Københavns Universitet
Vært: Christian Tangkjær, partner i Mobilize Strategy Consulting
Titelmusik: “Idéer ad omveje” af Asbjørn Busk Jørgensen
Hvorfor skal universiteter have en strategi? Universiteterne i Danmark er den slags institution, de fleste vil karakterisere som et sted, der har ansvaret for at skabe de bedste uddannelser for vores unge mennesker i samfundet. Derfor kan man fristes til at tænke, at universiteterne ikke har brug for strategier, når deres formål med at være i verden i forvejen står soleklart. Dog er Københavns Universitet et eksempel på et universitet, der netop har udrullet en strategi, der rækker ud over universitetets egne mure. I deres strategi fremhæver Københavns Universitet tre ambitioner, hvor de vil udvikle sig frem mod 2030. De forpligter sig på, at universitetet skal være: 1. Det bedste sted for de bedste ideer 2. Et innovativt og løsningsorienteret universitet og 3. Livslang læringspartner I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken taler vi med rektor på Københavns Universitet, Henrik Wegener, om potentialet i at lave strategier på universiteter, og om toplederens rolle i den proces. Og så taler vi om, hvad universiteternes rolle mon er i fremtiden, når komplekse samfundsproblemer banker på døren og må løses i fællesskab. ”Vi er en boble, men vi har altid været og vil altid være i kontakt med omverdenen”, siger Henrik Wegener. Rigtig god lyttelyst! Månedens gæster: Henrik Wegener, rektor på Københavns Universitet Vært: Christian Tangkjær, partner i Mobilize Strategy Consulting Titelmusik: “Idéer ad omveje” af Asbjørn Busk Jørgensen read more read less

14 days ago #ledelse, #ledelsesalmanakken, #organisering, #strategi, #universiteter, #økosystemer