Den transformative kommune

Jun 1, 2024 · 42m 53s
Den transformative kommune
Description

Transformation betyder iflg. Den Danske Ordbog: omdannelse, omformning, gennemgribende forandring. Udtrykket bruges flittigt, når vi står foran store udfordringer og muligheder som organisationer og samfund. En transformativ kommune søger at...

show more
Transformation betyder iflg. Den Danske Ordbog: omdannelse, omformning, gennemgribende forandring. Udtrykket bruges flittigt, når vi står foran store udfordringer og muligheder som organisationer og samfund.

En transformativ kommune søger at ændre det system, hvori den opererer samtidigt med, at den leverer og forbedrer en række velfærdsydelser, som løbende tilpasses gennem tæt dialog med borgere og medarbejdere og det lokale samfund og erhvervsliv.

Værktøjskassen til transformation handler om lederskab, missionsorientering, mobilisering af ledere og fagprofessionelle, udvikling i samspil med aktører i kommunernes økosystem, etablering af innovationsporteføljer på tværs af gode indsatser - og allervigtigst: ledere som forstår og formår at arbejde langsigtet med at forandre kommunens måde at lave velfærd på.

I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken har vi taget vores podcastudstyr under armen og taget ud til Rødovre Rådhus for at tale med kommunaldirektør, Henrik Abildtrup, om den transformation Rødovre er i færd med.  Henrik taler sammen med partner i Mobilize, Claus Bjørn Billehøj og vært, seniorkonsulent og direktør i Mobilize Anne-Mette Steinmeier om, hvordan Henrik ledelsesmæssigt går til opgaven.

Hør meget mere om transformationen og få svar på spørgsmålet: hvad er ligheden mellem socialområdet og tangodans.

Rigtig god lyttelyst!

Månedens gæster: Henrik Abildtrup, kommunaldirektør i Rødovre kommune og Claus Bjørn Billehøj, partner og udviklingsdirektør i Mobilize
Vært: Anne-Mette Steinmeier, seniorkonsulent i Mobilize Strategy Consulting
Titelmusik: “Idéer ad omveje” af Asbjørn Busk Jørgensen
show less
Information
Author Mobilize Strategy Consulting
Organization Mobilize Strategy Consulting
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Podcast Cover

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search