Settings
Light Theme
Dark Theme

Butler for verden

Butler for verden
Nov 15, 2022 · 31m 13s

Londons finanssenter er som en butler for verden, som effektivt og diskré hjelper oligarker, kleptokrater, skattesvindlere og kriminelle med å hvitvaske penger, investere i eiendom og fremstå som ærverdige og...

show more
Londons finanssenter er som en butler for verden, som effektivt og diskré hjelper oligarker, kleptokrater, skattesvindlere og kriminelle med å hvitvaske penger, investere i eiendom og fremstå som ærverdige og respektable verdensborgere. Dette bildet danner utgangspunktet for Oliver Bulloughs nyeste bok "Butler for Verden".

Bullough rakk dessverre ikke innom vårt podcaststudio da han for litt siden var i Norge for å snakke om den nye boka si, men vår programleder Ingrid Hjertaker satt i et panel med ham på Kulturhuset i Oslo som vi har fått bruke et opptak fra. I episoden får dere høre starten på dette panelet hvor Oliver Bullough forklarer hvordan London opptrer som en Butler for Verden, spesielt sett i lys av den pågående krigen i Ukraina.

Oliver Bullough (f. 1977) er historiker og journalist fra Storbritannia. Han har bodd og arbeidet i sju år i Russland, har skrevet to bøker om sine erfaringer fra regionen, som begge fikk strålende anmeldelser og priser: Pengeland, som kom ut i 2019 og nå i 2022 med Butler for verden.

Episoden ble spilt inn 09. november, og opptaket fra Oliver Bullough er fra 27. oktober.

Programledere: Peter Ringstad og Ingrid Hjertaker

Miks og musikk: Kristoffer Lislegaard

Episodenoter:

Forlaget Res Publica om Oliver Bullough https://respublica.no/oliver-bullough/
show less
Information
Author Pengeland
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search