00:00
49:11
Vil du have den røde eller den blå pille? I denne episode af manosfæren skal vi se på hvordan en ikonisk scene fra filmen The Matrix fra 1999 er blevet til en metafor for politisk vækkelse i både manosfæren, på den yderste højrefløj, hos konspirationsteoretikere og selv blandt kryptovalutaentusiaster. Der findes nu ikke bare røde og blå, men også sorte, hvide, grønne, orange, jern og Q-piller.

Vært Maia Kahlke Lorentzen har fået besøg af Telli Betül Karacan, der har forsket i incels, højreekstremister og jihadister, til at tage os igennem manosfærens medicinskab.
Derudover har vi også et kort besøg af Laura Mølgaard Tams, der er specialiseret i repræsentation af transkønnede i film og popkultur, til at belyse hvad den røde pille i Matrix filmene egentlig er en metafor for.

Lyddesign af Daniel Jakob
Vil du have den røde eller den blå pille? I denne episode af manosfæren skal vi se på hvordan en ikonisk scene fra filmen The Matrix fra 1999 er blevet til en metafor for politisk vækkelse i både manosfæren, på den yderste højrefløj, hos konspirationsteoretikere og selv blandt kryptovalutaentusiaster. Der findes nu ikke bare røde og blå, men også sorte, hvide, grønne, orange, jern og Q-piller. Vært Maia Kahlke Lorentzen har fået besøg af Telli Betül Karacan, der har forsket i incels, højreekstremister og jihadister, til at tage os igennem manosfærens medicinskab. Derudover har vi også et kort besøg af Laura Mølgaard Tams, der er specialiseret i repræsentation af transkønnede i film og popkultur, til at belyse hvad den røde pille i Matrix filmene egentlig er en metafor for. Lyddesign af Daniel Jakob read more read less

about 1 year ago #antifeminisme, #digitalkultur, #højreekstremisme, #incels, #internet, #konspirationsteorier, #manosfæren, #tech