00:00
37:08
Hvad er seksuelle overgreb:
Red Barnet er en NGO-organisation, alle børn har ret til selvbestemmelse over egen krop, samt ikke at blive udsat for seksuelle overgreb. For 40 år siden blev jeg anbragt på børnehjem i dag kaldet et opholdssted eller bosted. Dengang var ydmygelser, tæsk og at blive ignoreret af personalet jeg blev slet ikke mødt set, hørt eller forstået. Det billede er desværre ikke enestående både i 60-erne på Godhavn bedre kendt som (Godhavnsdrengene). Godhavn i dag er magtanvendelser og mistro til de børn, unge der er anbragt der. Overgreb både seksuelle såvel som vold er hverdag for disse børn og unge.
Skyld og skam stemmen i hovedet, hele tiden. Billedet de professionelle tegner af kommune børn er forvrænget.

Trænger du til hjælp?
Børnetelefonen 116111
70 201 201 - Livsliniens telefonrådgivning

Kilde: Youtube
“Kommunebarn” FORFATTER:
Laura Helena Pimentel da Silva
I 1995 stiger tre børn og en mor forvirrede ud af en flyvemaskine i Københavns Lufthavn. Laura er den yngste og klamrer sig til sin mor. De er rejst hele vejen fra slummen i Brasilien, fordi moren skal giftes med en dansk mand. Et forhold, der får livslange konsekvenser for børnene. Om morgenen hyler jeg som en ulykkelig dyreunge, når Mama og mine søskende siger farvel i hoveddøren og efterlader mig tilbage i lejligheden sammen med ham. „I må ikke gå fra mig!“ trygler jeg … Jeg hader hende for det. Ved hun slet ikke, hvad det er, han gør ved mig? Kommunebarn er en selvbiografi om massivt svigt. Om at lande i en anden kultur, om overgreb, anbringelse og oprejsning.
Hvert 4 barn i DK udsættes for vold. Hver 8 pige udsættes for seksuelle overgreb. Hvert 5 barn vokser op i dysfunktionelle familie forhold.

Musik Credit @Sigesmundsen
https://open.spotify.com/artist/3249wmQkRNEIHvcrvGOiY6?si=Vznj6HopQWWMREYq4rU7bw

Bliv medlem af gruppen Luderliv_Podcast på Facebook
https://www.facebook.com/groups/1104868576628606

Følg med på: Instagram L.u.d.e.r.l.i.v_marlene
https://www.instagram.com/l.u.d.e.r.l.i.v_marlene/
Hvad er seksuelle overgreb: Red Barnet er en NGO-organisation, alle børn har ret til selvbestemmelse over egen krop, samt ikke at blive udsat for seksuelle overgreb. For 40 år siden blev jeg anbragt på børnehjem i dag kaldet et opholdssted eller bosted. Dengang var ydmygelser, tæsk og at blive ignoreret af personalet jeg blev slet ikke mødt set, hørt eller forstået. Det billede er desværre ikke enestående både i 60-erne på Godhavn bedre kendt som (Godhavnsdrengene). Godhavn i dag er magtanvendelser og mistro til de børn, unge der er anbragt der. Overgreb både seksuelle såvel som vold er hverdag for disse børn og unge. Skyld og skam stemmen i hovedet, hele tiden. Billedet de professionelle tegner af kommune børn er forvrænget. Trænger du til hjælp? Børnetelefonen 116111 70 201 201 - Livsliniens telefonrådgivning Kilde: Youtube “Kommunebarn” FORFATTER: Laura Helena Pimentel da Silva I 1995 stiger tre børn og en mor forvirrede ud af en flyvemaskine i Københavns Lufthavn. Laura er den yngste og klamrer sig til sin mor. De er rejst hele vejen fra slummen i Brasilien, fordi moren skal giftes med en dansk mand. Et forhold, der får livslange konsekvenser for børnene. Om morgenen hyler jeg som en ulykkelig dyreunge, når Mama og mine søskende siger farvel i hoveddøren og efterlader mig tilbage i lejligheden sammen med ham. „I må ikke gå fra mig!“ trygler jeg … Jeg hader hende for det. Ved hun slet ikke, hvad det er, han gør ved mig? Kommunebarn er en selvbiografi om massivt svigt. Om at lande i en anden kultur, om overgreb, anbringelse og oprejsning. Hvert 4 barn i DK udsættes for vold. Hver 8 pige udsættes for seksuelle overgreb. Hvert 5 barn vokser op i dysfunktionelle familie forhold. Musik Credit @Sigesmundsen https://open.spotify.com/artist/3249wmQkRNEIHvcrvGOiY6?si=Vznj6HopQWWMREYq4rU7bw Bliv medlem af gruppen Luderliv_Podcast på Facebook https://www.facebook.com/groups/1104868576628606 Følg med på: Instagram L.u.d.e.r.l.i.v_marlene https://www.instagram.com/l.u.d.e.r.l.i.v_marlene/ read more read less

about 1 year ago #40år, #blåtårn, #bosted, #børnehjem, #forældre, #kunnen, #lovgivning, #manglende, #opholdssted, #overgreb, #personale, #sex, #stikkeaf, #tis, #tæsk, #udvikling, #ufaglært, #viden, #vold, #ydmygelse