00:00
52:53
Het opvoeden van hoogbegaafde kinderen is een prachtige, maar soms ook best pittige ervaring. Als we kijken naar een aantal kenmerken van hoogbegaafde kinderen, dan zien we zaken terugkomen als hypergevoeligheid, een hoge behoefte aan controle en autonomie, perfectionisme, kritische ingesteldheid en rechtvaardigheidsgevoel. Stuk-voor-stuk in mijn ogen mooie eigenschappen, maar niet altijd even makkelijk om als ouders mee om te gaan. Zeker niet als je deze kenmerken niet vanuit jezelf herkent.

Positive discipline is een manier van opvoeden die vaak goed aansluit op de behoeften van hoogbegaafde kinderen, waardoor ze meer in hun kracht gezet worden en een machtsstrijd wordt voorkomen. We vertellen hoe je positive discipline thuis kan inzetten én in de klas! Dus ook voor leerkrachten is deze podcast enorm interessant!

Meer weten over positive discipline? Bekijk dan de websites van Valerie (https://theparentalcoach.com/welkom) en Rieke (https://relevantebegeleiding.nl/)
Het opvoeden van hoogbegaafde kinderen is een prachtige, maar soms ook best pittige ervaring. Als we kijken naar een aantal kenmerken van hoogbegaafde kinderen, dan zien we zaken terugkomen als hypergevoeligheid, een hoge behoefte aan controle en autonomie, perfectionisme, kritische ingesteldheid en rechtvaardigheidsgevoel. Stuk-voor-stuk in mijn ogen mooie eigenschappen, maar niet altijd even makkelijk om als ouders mee om te gaan. Zeker niet als je deze kenmerken niet vanuit jezelf herkent. Positive discipline is een manier van opvoeden die vaak goed aansluit op de behoeften van hoogbegaafde kinderen, waardoor ze meer in hun kracht gezet worden en een machtsstrijd wordt voorkomen. We vertellen hoe je positive discipline thuis kan inzetten én in de klas! Dus ook voor leerkrachten is deze podcast enorm interessant! Meer weten over positive discipline? Bekijk dan de websites van Valerie (https://theparentalcoach.com/welkom) en Rieke (https://relevantebegeleiding.nl/) read more read less

about 1 year ago #basisschool, #gedrag, #gezinsoverleg, #groepsdynamiek, #hoogbegaafd, #hoogbegaafdheid, #klassenoverleg, #leerkrachten, #machtsstrijd, #opvoeden, #opvoeding, #ouders, #ouderschap, #pesten, #positivediscipline, #primaironderwijs, #regels, #straffen, #strongwilled, #zijnskenmerken