Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

D'ale Mediului la o Cafea

  • D'ale Mediului la o Cafea - Episod Special cu Iulia Moldovan - S4E13

    29 DEC 2023 · În ultimul episod special din acest an al podcastului nostru 'D'ale Mediului la o Cafea', am explorat fascinanta lume a relației dintre om și câine! Împreună cu invitații noștri pasionați de patrupezi, am discutat despre importanța acestei legături extraordinare. Descoperă cum prietenii noștri blănoși nu sunt doar companioni de neînlocuit, ci și motivația perfectă pentru a face mai multă mișcare și pentru a ne deconecta de la lumea digitală. Află cum această legătură specială ne învață nu doar să îngrijim, ci și să dezvoltăm abilități de leadership remarcabile. Îți recomandăm să arunci o ureche la acest episod captivant și să împărtășești cu noi experiențele tale în comentarii! Cum te-a influențat relația cu câinele tău? Ce lecții importante ai învățat de la acești prieteni adorabili? Ascultă episodul și lasă-ne să știm gândurile tale în comentarii! https://www.youtube.com/hashtag/podcastdalemediului https://www.youtube.com/hashtag/rela%C8%9Bieomc%C3%A2ine https://www.youtube.com/hashtag/deconectaredigital%C4%83 https://www.youtube.com/hashtag/leadershipcuc%C3%A2ineleal%C4%83turi Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    19m 55s
  • Iulia Moldovan : " Descoperă Frumusețea Legăturii dintre Protecția Mediului și Sportul Canin" - D'ale Mediului la o Cafea S4E12

    29 NOV 2023 · D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului. Descoperă Frumusețea Legăturii dintre Protecția Mediului și Sportul Canin! Dragi prieteni ai patrupezilor și iubitori de natură, Astăzi vă invităm să explorăm conexiunea surprinzătoare dintre protecția mediului și activitatea fizică cu prietenii noștri necuvântători - câinii! Așteptăm cu drag să aflați din acest episod de podcast cum puteți integrați dragostea pentru câini și preocuparea pentru mediu în viața voastră de zi cu zi! Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    37m 54s
  • Mădălina Luca : " Strigăt pentru educație" - D'ale Mediului la o Cafea S4E11

    22 NOV 2023 · D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului. Strigăt pentru educație este un proiect dedicat schimbării societății din România. CUM? Prin EDUCAȚIE. Educația este arma pe care o putem folosi pentru a schimba lucrurile care nu ne plac în societatea românească. Doar prin educație putem ajunge să trăim într-o lume ideală. Când vorbim despre educație nu vorbim doar despre educația formală pe care o învățăm în școli, ci vorbim despre cum ne comportăm, cum facem față anumitor obstacole, cum devenim cea mai bună versiune a noastră și dăm mai departe ceea ce noi știm deja. Mădălina Luca oferă zâmbete și educație în mediul online, este pasionată de tot ceea ce înseamnă educație și este co-fondatoarea platformei Strigăt pentru Educație. Despre cum văd tinerii zona de reciclare și protecție a mediului; ce demersuri fac cei de la Strigăt pentru Educație în acest sens; despre cum educația ar trebui să devină trendul nostru principal…despre toate acestea ne vorbește Mădălina. Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    32m 9s
  • Csaba Demeter : " O afacere sustenabilă" - D'ale Mediului la o Cafea, S4E10

    16 NOV 2023 · D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului. O afacere sustenabilă are în vedere interconectarea dintre mediul economic, social și ecologic și își propune să creeze valoare pe termen lung pentru toate aceste aspecte.O afacere sustenabilă își propune să îndeplinească nevoile actuale ale companiei și ale comunității, fără a compromite resursele sau posibilitățile generațiilor viitoare. Poate o afacere să fie sustenabilă? Răspunsul pe care îl primim de la Csaba este că DA. Cum? Prin minimizarea impactului negativ asupra mediului, incluzând gestionarea responsabilă a deșeurilor și utilizarea energiei regenerabile. "Compania Frisomat a fost fondată în 1978 de către Guy Somers. Suntem o companie belgiană care proiectează, dezvoltă, produce și construiește hale metalice realizate din oțel laminat la rece. Frisomat deține controlul asupra întregului proces de producție al halei industriale pe care doriți s-o construim.Frisomat România a luat naștere în 1996. Pe lângă sediul central din Piatra Neamț, avem birouri în Otopeni și Cluj Napoca, acoperind toată țara.", Csaba Demeter, Director Marketing Frisomat. Cum este Frisomat un business eco-friendly? 1. Procesul lor de fabricație este durabil. 2. 50% din energia consumată provine de la panouri solare. 3. Folosesc mai puțin oțel, transportă inteligent și reduc deșeurile la minimum. 4. Oțelul este 100% reciclabil. Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    33m 31s
  • Sofia Frunză : " Modern Family România" - D'ale Mediului la o Cafea S4E09

    8 NOV 2023 · D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului. Sofia Frunză, este mamă de 2 copii, antreprenor și inițiator al proiectelor de parenting dedicate taților – ModernDads, dar și întregii familii. Viața de familie a devenit o sursă de inspirație pentru ea și proiectele pe care le-a inițiat și le implementează de mai bine de 3 ani – Modern Dad’s Challenges, DAD TO Be Academy, Portret de tată și mai nou – Modern Family Challenges. Este optimistă și implicată, încearcă să se focuseze pe soluții în tot ceea ce face și reușește să îmbine atât de natural viața de familie, cu cea profesională. Te întrebi ce este Modern Dads? Este singura comunitate dedicată exclusiv taților și viitorilor tați! Spațiu de susținere, îndrumare, învățare, dar și relaxare și bună dispoziție! Proiectul Modern Dads include pe de o parte un site de știri dedicat exclusiv taților și viitorilor tați – http://www.moderndads.ro/. Aici vei regăsi informații specializate, statistici, sondaje de opinie, filmulețe și tutoriale, articole și materiale de tipul “cum să”, dar și interviuri cu specialiști în parenting, psihologia copilului și a familiei, psihoterapie, protecția mediului și alte domenii conexe. Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    37m 32s
  • Mihaela Frăsineanu : " Sistemul de Garanție Returnare" - D'ale Mediului la o Cafea, S4E08

    1 NOV 2023 · D'ale Mediului la o Cafea este podcastul care pune împreună cafeaua bună cu inițiativele și gândurile despre protecția mediului. Mihaela Frăsineanu este în prezent Consilier de Stat Cancelaria Primului Ministru. A fost lector la Facultatea de Geografie , a coordonat cu succes Planul Național de Gestionare a Deșeurilor și a fost Director Executiv OIREP Ambalaje, cât și Secretar General Adjunct la Ministerul Mediului. Cererea de ambalaje de unică folosință pentru băuturi continuă să crească de la an la an. Majoritatea acestor ambalaje sunt folosite o singură dată înainte de a deveni deșeuri, iar un număr considerabil ajunge în natură, în oceane, pe străzi și în gropile de gunoi. Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) joacă un rol vital în prevenirea poluării, oferind un stimulent financiar consumatorilor de a returna ambalajele post consum pentru a fi reciclate. Programele bazate pe Sisteme de Garanție-Returnare (SGR) sunt, de obicei, stabilite prin legislație adoptată la nivel național. Eficiența acestui tip de politici este recunoscută, sistemele performante de preluare ambalaje returnabile recuperând, în mod obișnuit peste 90% din ambalajele puse pe piață. Ce veți afla din acest episod? 1. Ce este un Sistem de Garanție-Returnare (SGR) și cum funcționează 2. Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) în România 3. Principalele obligații ce le revin comercianților în cadrul SGR 4. Ce ambalaje returnabile sunt incluse în programul SGR 5. Sunt toți comercianții obligați să organizeze puncte de returnare ambalaje? 6. Vor prelua punctele de returnare inclusiv ambalajele care nu sunt comercializate în respectiva structură de vânzare? 7. Care sunt obiectivele de returnare a ambalajelor în cadrul SGR? Cine are responsabilitatea atingerii acestor obiective Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    40m 30s
  • Dan Burlacu : " Despre sănătatea socială" - D'ale Mediului la o Cafea, S4E07

    26 OCT 2023 · Dan Burlacu este consultant Ascendis din Octombrie 2012. A lucrat pentru companii multinaționale și locale, a lansat un start up pentru o companie din Germania, a fost și este antreprenor. De-a lungul carierei, Dan s-a convins că sunt trei dimensiuni care stau la baza oricărei companii/afaceri: brands, people &quality. Iar people trebuie să fie întotdeauna în mijlocul celorlalte două. Pe parcursul celor 17 ani de carieră, Dan a fost implicat în proiecte naționale și internaționale de planificare strategică și operațională, a deținut roluri executive, roluri multiple în funcțiuni de marketing pentru industria FMCG, a administrat direct companii de mărime medie și mare. A lucrat cu companii din industria tutunului, dulciurilor, industria vinului, publicitate, producție industrială, retail și din industria farmaceutică. Dan este pasionat de munca sa și consideră că, pentru a reuși în carieră, trebuie să respecți o singură regulă: Do. Or do not. There is no try (Yoda). A absolvit Dreptul și Relațiile Internaționale în anul 1999. Înființată în 1997, Ascendis este cea mai mare companie de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale din România și Republica Moldova. O echipă de 70 de consultanți și facilitatori, un portofoliu de 150 de produse și servicii, experiență câștigată în cele 7500 de zile de training și 1000 de evenimente corporate livrate. Despre ce am povestit cu Dan? 1. autenticitatea ca valoare 2. ce înseamnă să fii cu adevărat sustenabil? 3. ce înseamnă sănătatea socială? 4. despre teambuilding-uri - cum , când, de ce? 5. ce înseamnă o comunicare eficientă în cadrul unei echipe într-o companie Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    43m 7s
  • Alina Ciufu : " La masă cu mine" - D'ale Mediului la o Cafea S4E06

    17 OCT 2023 · Sunt deosebit de pasionată de rolul meu de a ajuta oamenii care se confruntă cu anxietatea și alte dificultăți asociate sau cu provocările comune ale vieții, care decurg din relații personale și profesionale. sunt psiholog, specializată în terapie de cuplu, burnout și comunicare asertivă.", Alina Ciufu. Nu există date clare privind numărul persoanelor din România cu tulburări alimentare, dar Asociația pentru prevenirea și tratamentul tulburărilor de alimentație (APTTA) estimează că peste 400.000 de persoane suferă în România. Femeile și fetele sunt cele mai afectate, fiind a treia cea mai comună boală cronică în rândul tinerelor. Despre proiectul La masă cu mine: " În perioada iulie - decembrie 2023, am dus la bun sfârșit un program axat pe tulburări alimentare la copii cu vârste între 8 și 14 ani. Iar pentru a-i ajuta eficient pe copii, i-am invitat alături și pe cei care pot contribui semnificativ la vindecare - părinții lor.", Alina Ciufu. "Recuperarea dintr-o tulburare alimentară nu este o sarcină ușoară. Prin acest program ne-am propus ca părinții și copiii să facă echipă și să intre pe un nou făgaș, care să le îmbunătățească semnificativ calitatea vieții. Timp de 6 luni, alături de 2 specialiști în domenii complementare, am creat obiceiuri sănătoase cum ar fi mișcarea consecventă, hrănirea regulată cu alimente sănătoase, în proporții corecte, și gestionarea stresorilor de zi cu zi, a „greșelilor” și poftelor, a fricilor și frustrărilor în fața lucrurilor care nu sunt în controlul nostru. Iar copiii și părinții au câștigat relații noi, amintiri, comunitate, stimă de sine și încrederea că se pot simți mai fericiți și mai sănătoși decât au crezut că este posibil.", spune Alina. Programul a început cu o tabără de 7 zile, organizată la Straja (Hunedoara), în perioada 9-16 IULIE, pentru 30 de copii cu vârsta între 8-14 ani. Și pentru că toate studiile arată că orice rutină are nevoie de cel puțin 21 de zile ca să se instaleze, programul a continuat după tabără cu sesiuni de grup obligatorii (câte una la fiecare 3 săptămâni), alături de cei trei specialiști, pentru a monitoriza și consolida rezultatele obținute în tabără și pentru a preveni întoarcerea la rutina care a cauzat problemele inițiale. Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    35m 55s
  • Oana Ciobanu : " Ce înseamnă sustenabilitate pentru companii?" - D'ale Mediului la o Cafea S4E05

    17 OCT 2023 · Oana Ciobanu este Director și Partner ELEVATHOR. "Spun întotdeauna că, atunci când am lansat ELEVATHOR, am văzut asta ca pe o misiune, aceea de a ajuta oameni, organizații, business-uri să obțină performanță, să-și valorifice la maxim propriul potențial și oportunitățile pe care le au și să-și atingă obiectivele, chiar și dintre cele mai ambițioase. Numele însuși am vrut să fie o metaforă care să simbolizeze acest lucru. Astfel, «ELEVATHOR» este un cuvânt compus în care «elevate» – înseamnă ascensiune, creștere, dezvoltare pentru clienții noștri, în timp ce «Thor» este zeul asociat în mitologie cu forță, protecție.", Oana. Ce veți afla din acest episod? - Ce înseamnă sustenabilitate pentru companii? Ce înseamnă să fii o companie sustenabilă? Ce implică aceasta? - Cu ce ne ajută pe noi, oamenii, ca o companie să implementeze politici sustenabile? - Își doresc companiile să fie sustenabile sau este doar o obligație legală și trebuie să o respecte? Vorbim de acțiuni pentru că “trebuie” sau de strategie de sustenabilitate inclusă în strategia businessului? - Ce fac în acest moment companiile pentru sustenabilitate? - Cine este responsabil de sustenabilitate într-o companie? - În ce măsură rapoartele non-financiare reflectă cu adevărat responsabilitatea businessului în raport cu mediul, cu angajații și cu clienții și partenerii ? - Am auzit și de greenwashing. Ce este și cum poate fi prevenit? - Ce s-ar putea face mai bine, mai mult, cu mai bune rezultate în această direcție - a promovării/ încurajării/ determinării companiilor sa fie responsabile și sustenabile. Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    45m 29s
  • Gabriela Petrov : " Reciclarea în strânsă legătură cu scenografia" - D'ale Mediului la o Cafea S4E04

    17 OCT 2023 · Gabriela Petrov este un artist complex. Actor, scenograf, make-up and hair stylist, fashion stylist. Se definește ca un om de concept. În viziunea ei un om de concept este ca o mamă care încearcă și face să crească totul, bucată cu bucată astfel încât magia să se întâmple. Din rolul ei de scenograf, Gabriela ne-a povestit despre reciclare într-o strânsă legătură cu scenografia. Reciclarea poate juca un rol important în scenografia teatrală și cinematografică, aducând beneficii artistice, ecologice și economice. Iată cum reciclarea este strâns legată de scenografie: Materiale reutilizate: Scenografii pot folosi materiale reciclate pentru a crea decoruri și obiecte scenice. De exemplu, materiale precum cartonul, lemnul, metalul sau textilele reciclate pot fi transformate în elemente scenice interesante. Acest lucru nu numai că reduce costurile, dar și contribuie la conservarea resurselor naturale. Economie de resurse: Scenografii pot economisi resurse prin reciclarea sau reutilizarea decorurilor și a obiectelor scenice. Elemente precum mobilierul sau accesorii pot fi refolosite în diferite producții, ajutând la reducerea deșeurilor și a costurilor de producție. Creativitate și inovație: Lucrul cu materiale reciclate poate stimula creativitatea scenografilor. Găsirea modurilor de a transforma obiecte aparent neinteresante sau inutile în elemente scenice unice poate adăuga valoare estetică producției. Tematici ecologice: Unele producții pot avea tematici legate de mediu și sustenabilitate. Folosirea materialelor reciclate sau reciclabile în scenografie poate contribui la accentuarea mesajelor legate de protejarea mediului înconjurător. Conștientizarea publicului: Prin promovarea utilizării materialelor reciclate în scenografie și prin punerea în scenă a tematicilor legate de mediu, producțiile pot contribui la creșterea conștientizării publicului cu privire la importanța reciclării și a protecției mediului înconjurător. Urmăriți în continuare episoadele emisiunii și stați aproape de noi pe pagina de facebook Sistemul National de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ). Așteptăm să ne povestiți voi cum vă încărcați bateriile. Nu uitați că de cele uzate ne ocupăm noi!
    38m 46s
Emisiune de podcast despre importanta ocrotirii mediului
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search