Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Vi hører stemmer

 • Dubbing med Lars Thiesgaard

  20 JUN 2024 · Han er Pumba, Grisling og Sorteper. Han er dubbinginstruktør og caster. Og så er han gæst i vores sæsonafslutning: Lars Thiesgaard. Lars fortæller her hvordan han arbejder med sin egen stemme, instruerer andres og hvad hans bedste råd til at blive dubber er. Tegnefilmsstemmer er både overdrevne, sjove og karakterskabende, og dubbing er meget mere end at kopiere de amerikanske forlæg. Det handler om sjæl, nærvær, oprigtige følelser og sans for det danske sprog. Lyt med i denne sæsonfinale.
  Played 35m 31s
 • Nervøsitet i stemmen

  6 JUN 2024 · Det kilder i maven, summer i fingrene og dirrer i stemmen. Nervøsitet er en modstander eller medspiller, som langt de fleste af os kender. I det her afsnit taler vi om, hvad nervøsitet er, hvad det betyder for stemmen og giver en række gode råd. Vi taler om, hvordan man kan arbejde med nervøsiteten på både det kropslige og mentale plan med hop, vejrtrækning, visualisering og guiding af tankerne. Vi afslutter med et helt nyt element, nemlig en omgang mythbuster af skrøner om nervøsitet.
  Played 25m 9s
 • Introvertes stemmer med Camilla Lærke Lærkesen

  23 MAY 2024 · Kan man høre på stemmen om folk er introverte eller ekstroverte? Kan introverte overhovedet lide at tale og blive hørt? Og kan det kureres ved at stå og råbe på en strand? Camilla Lærke Lærkesen er ifølge hende selv MAX introvert og holder foredrag og laver podcast om at være introvert. Vi taler med hende om andres pres for at hun skal tale kraftigt, om samfundets forkærlighed for meget, hurtig og høj snak og om hvad man kan eller bør gøre ved sin stemme som introvert. Camilla fortæller desuden om hvordan introverthed påvirker sproget, tankerne og troværdigheden. Lyt med, og afgør selv om du har en introvert stemme, en ekstrovert eller en der ligger lige midt i mellem.
  Played 25m 55s
 • Pitchets stemme og krop

  9 MAY 2024 · Du er blevet valgt til at give et pitch. Du har en fantastisk idé, de helt rigtige argumenter og en sigende historie. Men har du øvet, hvordan du vil levere det med stemme og krop? Nok ikke, for det er “den magiske ingrediens”, som langt de fleste glemmer. I dette afsnit dykker vi ned i, hvad der gør et pitch interessant, nærværende og værd at investere i - også selvom du kun har ét minut til at overbevise. Vi kigger på DR’s Forskerfesten 2024, Løvens Hule og problemet med powerpoints. Og så giver vi dig konkrete råd til at løfte elevatortalen.
  Played 25m 49s
 • Synstolkning med Laura Kamis Wrang

  25 APR 2024 · Hvordan oversætter vi fra én sans til en anden? Vores gæst Laura Kamis Wrang er synstolker og bruger sin stemme til at fortælle blinde og svagtseende, hvad der sker på scenen, skærmen eller museet. Laura er også skuespiller, stemmecoach og speaker, og hun sørger for at blinde og svagtseende bliver en del af vores fælles kultur. Fx ved at sige at en fængselsbetjent i DR-dramaserien Huset kigger undersøgende på en indsat eller ved at beskrive kunstværker på Holmegaard. Men er det gjort med dét? Kunne AI ikke overtage den funktion? Kom med i denne usynlige verden, hvor stemmen gør hele forskellen.
  Played 25m 28s
 • Hvorfor blev vi stemmetrænere

  4 APR 2024 · At høre stemmer har ikke altid ligget lige for, for nogen af os, og i dette afsnit deler vi vores veje og omveje til at blive stemmetrænere. Vi har nogle forudsætninger fra musik og sport, men vi er også blevet enormt inspireret af en række mennesker undervejs - en slags stemmebrugens helte, om man vil. Hvem det er og hvor du kan finde dem, deler vi her ved at anbefale bøger og undervisere som du kan finde mere viden hos. For det er i bund og grund det vi gerne vil: dele vores viden og passion.
  Played 26m 11s
 • Poetry Slam med Dennis Buchleitner

  21 MAR 2024 · Når vi tager til livearrangementer, forventer vi at høre, føle og mærke kunstneren på scenen. Særligt i spoken word hvor oplevelsen primært består af ordene og stemmen. Vores gæst Dennis Buchleitner er udøvende poetry slammer, vært og dommer ved spoken word-arrangementer. Derfor er han også den perfekte gæst i dette afsnit om spoken word, poetry slam og kultur. Vi gør op med den lade hånden-i-lommen-vært, digtanalyser og ensomheden i den digitale verden. Og til slut besøger vi Ukraine.
  Played 25m 37s
 • Servicestemmer

  7 MAR 2024 · ”Hejza – hva’ zgu det være?”, siger servicestemmen sødt. Servicestemmer er overalt omkring os; i butikker, på perronen, i telefonen og i bilen - og vi lægger sjældent mærke til dem, før de generer os. Hvad siger det om vores forventninger til servicestemmen? Og kan der være flere vellykkede måder at at ekspedere og informere? I dette afsnit behandler vi servicestemmen, informationsstemmen og AI-stemmen. Vi diskuterer hvorfor gps'en og Siri oftest er kvindestemmer og om det er et problem.
  Played 26m 27s
 • Stemmer for klimaet

  14 DEC 2023 · Hvem bliver hørt i klimadebatten, og hvorfor når deres stemmer længere ud end andres? I sæsonens sidste afsnit analyserer vi fire fremtrædende stemmer i kampen for klimaet og biodiversiteten. Både for at støtte kampen med vores faglighed og for at vise kommende debattører hvad der skal til for at blive hørt og husket. Sebastian Klein siger det meget fint i afsnittets indledning: det er nødvendigt at skille sig ud, og man skal kunne lade sig begejstre. Uanset hvilket felt man arbejder indenfor.
  Played 25m 56s
 • Børnestemmer med logopæd Sara Gryholdt Rasmussen

  30 NOV 2023 · Hvad er forskellen på at arbejde med børnestemmer og voksenstemmer? Det spørger vi børnelogopæd Sara Gryholdt Rasmussen om. Hun fortæller om sit arbejde med hæse børn, børn der stammer og børn med helt almindelige velfungerende stemmer. Det er nemlig vigtigt for både børn og voksne at arbejde med stemmen - og det gør vi bl.a. ved at øve os i at lytte. Vi puster også bobler, lyder som hekse og besøger stemmeplaneter. Så kom med!
  Played 26m 48s

Nogle stemmer lyder vildt lækre, og andre får dig til at slukke. Vi taler og taler, men aldrig om det vi taler med - nemlig stemmen! I denne podcast ser...

show more
Nogle stemmer lyder vildt lækre, og andre får dig til at slukke. Vi taler og taler, men aldrig om det vi taler med - nemlig stemmen! I denne podcast ser retorikerne Thea Sejr og Hanne Smith Pedersen nærmere på hvad stemmen består af, hvorfor vi lyder som vi gør og hvordan det vi siger kan lyde mere interessant, spændende og levende. Vi deler vores egne erfaringer fra retorikverdenen og livet som stemmekonsulenter og dykker ned i kendte stemmer, almindelige udfordringer og stemmeøvelser. Kom og lyt med når vi hører stemmer.

Find os på Facebook: Vi hører stemmer
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Podcast Cover

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search