Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Valopäät -podcast

 • #118: Assembly special: Oona Alatalo

  6 AUG 2023 · E-urheiluohjaaja ja psyykkinen valmentaja Oona Alatalo kertoo verkon sosiaalisten yhteisöjen merkityksestä. jot.alatalo@gmail.com
  39m 17s
 • #117 - Assembly special: Ville Mäkipelto

  5 AUG 2023 · Valopäät tapasivat Assyilla tiedetubettaja Ville Mäkipellon. Puheenaiheena pelikulttuurin rinnalla hänen ja Paavo Huotarin kirja Sensuroitu - Raamatun muutosten vaiettu historia.
  47m 28s
 • #116 - Matti Rautaniemi ja sivistynyt joogi

  15 DEC 2022 · Joogan ajatellaan johdattavan harjoittajansa ikiaikaisen viisauden lähteille. Mutta onko jooga sisäisen viisauden sijaan sivistymätöntä pakoa todellisuudesta? Miksi harjoittaa intialaisia joogaliikkeitä ja elämäntapaa jos ei tule toimeen edes oman elämänsä kanssa. Helsingin kirjamessuilla äänitetyssä Livepodcastissa Valopäät-podcastin Jan Ahosen ja Henri Järvisen kanssa aihetta pohtimassa joogatutkija Matti Rautaniemi.
  30m 3s
 • #115 - Jotain rajaa Ville Ranta?

  23 NOV 2022 · Ville Ranta on tunnettu ja keskustelua herättänyt pilapiirtäjä joka on saanut myös urallaan sananvapauspalkinnon ja runsaasti kansainvälistä kiitosta. Helsingin kirjamessujen livepodcasteissa Ville Rannan kanssa sananvapaudesta, sarjakuvataiteesta, kultturisodista ja uran kohokohdista jututtaa Valopäät –podcastin Jan Ahonen ja Henri Järvinen.
  24m 29s
 • #114 - Pohjoisen alitajunnan ja naiseuden myyttien matkassa

  15 NOV 2022 · Eeva Maria Leino ja Tytti Leiwo on Valopäiden haastateltavina Helsingin kirjamessujen livepodcasteissa. Pohjoisen alitajunnan maa -teos puhuttelee kaikkia niitä, jotka tuntevat selitätmätöntä kaipuuta pohjolan myyttiseen maailmaan.
  25m 32s
 • #113 - Heli Hulmi ja kirjallisia kohtaamisia

  13 SEP 2022 · Jokaisella kirjailijalla on sukulaissielunsa; Heli Hulmin sielunveli on Tomas Tranströmer, jonka runoihin hän rakastui varhain ja joiden johdattamana hän käy läpi omaa menneisyyttään. www.helihulmi.fi
  48m 42s
 • #112 - Juha Kinanen ja Jussi Koski - Kirkon rata ATK:sta e-urheiluun.

  18 AUG 2022 · Assembly 2022 festivaaleilla kysyimme pastori Jussi Koskelta ja Lasten ja Nuorten keskuksen verkkokehittäjä Juha Kinaselta muistoja omista atk harrastuksista ja kirkon atk-historiasta. Onko kirkko ollut kärkivaunussa vai resinalla perässä?
  1h 3m 22s
 • #111 - Female Gaming Finland & Hacklab yhteisöt

  8 AUG 2022 · Asseblyillä itseään tekevät tunnetuiksi pelaamiskultturiin vaikuttavat toimijat. Tutustumme kahteen niistä. Marianne Määttä Female Gaming Finland yhdistyksestä ja Eero "Rambo" Heurlin Helsinki Hacklabista. Female Gaming Finland ry, FGF, on kaikenikäisille naisille ja sukupuolivähemmistöille suunnattu videopeliyhteisö, joka edustaa jäseniään ja edistää jäsentensä asemaa pelimaailmassa. Yhdistyken tarkoitus on tuoda esille ja purkaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamia rakenteellisia esteitä. https://www.femalegamingfinland.fi/ Helsinki Hacklabin tavoitteena on ylläpitää Helsingissä yhteisöllistä verstasta, jossa jäsenet pystyvät rakentamaan erilaisia kädentaidollisia tai teknisiä projekteja joko yhdessä tai itsenäiesti. https://helsinki.hacklab.fi/
  43m 35s
 • #110 - Pekka Aakko ja Assemblyn historia

  4 AUG 2022 · Pekka Aakko on ollut mukana järjestämässä suosittua tietokonetapahtumaa jo 30 vuotta. Assembly on ollut katalyyttina suomalaiselle peliteollisuudelle ja toiminut osaajien kohtauspaikkana. Assembly tunnetaan etenkin tietokoneharrastajien tapahtumana, jossa vietetään unettomia öitä pelaten, koodaten, striimaten, osallistuen kilpailuihin, oppimalla uutta ja tapaamalla samoista aiheista kiinnostuneita kavereita. Tapahtuman keskiössä on alunperin demo-kulttuuri joka on edelleen vahvasti edustettuna vuosittaisina kilpailuina ja demoskenen kohtauspaikkana.
  50m 35s
 • #109 - Niko Humalisto - kohti kestäviä luontoarvoja

  17 MAY 2022 · Niko Humalisto on ympäristöaktivisti ja ympäristöpolitiikan dosentti. Hän toimii Suomen Lähetysseuran vaikuttamistyön asiantuntijana. Miten monin tavoin työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi voikaan tehdä? Tästä puhetta myös Maailma kylässä -festivaaleilla 23.- 29.5.2022
  1h 2m 55s
Valopäät valottavat ajankohtaisia aiheita. Kaupunkikulttuurin oraakkelit Henri Järvinen ja Jan Ahonen on päästetty irti.
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search