Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Suomenkielisiä podcasteja

 • Tea Merjovirta kertoo työstään luotsivälittäjänä

  29 JUN 2023 · Luotsivälittäjä Tea Merjovirta kertoo entisestä työstään luotsivälittäjänä. Hän halusi ehdottomasti vierailla Marjaniemen majakassa, jossa haastattelin häntä hänen mielenkiintoisesta työstään. Vaikka hän ei sitä enää tee, hän toimii merenkulun muissa tehtävissä ja vierailee eri majakoilla, koska ne ovat niin hienoja paikkoja. Kysyin, mikä on VTS-torni majakan vieressä ja hän kertoi sen tehtävästä. Samoin halusin tietää, mikä toinen majakan vierellä seisova rakennelma on. Se on AIS. Tarkempi tieto kuuluu podcastissa. Kannattaa kuunnella!
  6m 34s
 • Kevät Hailuodossa

  2 MAY 2023 · Hailuodon kevät Kevät on tullut vauhdilla saareen yhden viikonkin aikana. Tämä on neljäs kevääni saaressa. Tiedän, että saa olla tarkkana, jotta onnistuu kuvaamaan tai muuten havainnoimaan ainutlaatuisia kevätilmiöitä saarella.
  12m 19s
 • Linturetkellä Hailuodon sisäosissa

  26 APR 2023 · Lähdin linturetkelle huhtikuun loppupuolella kohteena Hailuodon sisäosat, jonne muuttolinnut laskeutuvat, koska lumi on siltä jo osin sulanut. Linnut lepäävät ja ruokailevat viljelyspelloilla ennen pohjoisen matkaa. Osa jää pesimään myös Hailuotoon. Tiesin, että yksittäisiä lintuja saattaisi näkyä Järventakustan pelloilla, mutta minut luonto pääsi taas kerran yllättämään ja paikalla oli satoja lintuja. Joutsenia, kurkia, sorsia ja hanhia. Muita lintuja en erottanut kiikarillakaan. Tulin kyllä iloiseksi nähdessäni niin paljon muuttolintuja yhdellä kertaa, että halusin jakaa kokemukseni tässä podcastissa. Olen Hailuodon paikallisopas ja https://oulu2026.eu/kulttuurinelamysoppaat/kulttuurihyvinvointiseminaari/, joten voin viedä sinut sellaisiin lintupaikkoihin, joita kaikki eivät pääse kokemaan. Voit onnistua saamaan kuvan vaikkapa ristisorsasta, joka on harvinainen ja myöskin kaunis lintu. Ota yhteyttä joko minuun suoraan puh. 0414575185 tai Hailuodon paikallisoppaat ry:een. Yhteystiedot paikallisoppaista löydät verkosta esimerkiksi Hailuodon kunnan sivuilta tai https://www.visithailuoto.fi. https://ritvarundgren.wordpress.com/2022/05/15/hailuoto-perameresta-kohoava-hiekkasaari/
  15m 42s
 • 101. Hailuoto, Pohjanlahden kaukainen merensaari

  15 MAY 2022 · Kuvausta Hailuodosta kesällä ja talvella.
  21m 14s
 • 100. Pirkko Jääskelän ideoita: Palveluiden tuotteistaminen Joulumuorin Talolle 312

  25 MAY 2020 · Pirkko Jääskelä kehittää palveluita Joulumuorin talolle. Hänen kehittämistehtävänsä kuuluu matkailualan opintoihin.
  14m 43s
 • 99. Digitalisaatiosta hyötyä eläkeläisille

  10 MAY 2020 · Miten digitalisaatio vaikuttaa eläkeläisen elämään? Podcastissa kerron, hitaaseen tahtiini, meidän eläkeläisten digitaalisesta elämästä. Koronasta on se haittaa että hankaluuksia, mutta voihan tilanteessa keksiä luovia ratkaisuja arkeen. Lastenlapsi ilahduttaa usein laulutervehdyksen videon välityksellä.
  13m 33s
 • 98. Saunanlämmitystä karanteenissa 2.4.2020

  4 APR 2020 · Saunanlämmitystunnelmia. Haen puita liiteristä, päästän vettä sankoon talon seinässä olevasta vesihanasta, muistelen, miten pitkäaikainen haaveeni omasta vapaa-ajan paikasta Hailuodossa toteutui. Käyn katsomassa, kun mieheni lämmittää saunaa. Kävelen lumisen pihan halki punaisissa vilttitossuissa kohti Tyrnävällä valmistettua hirsistä liiteriä ja nostelen koivu- ja mäntyklapeja puutelineeseen, jolla kannan ne saunaan. Saunassa kaivataan täydennystä saunanlämmitykseen. Talon sisällä totean, että ikkunoista näkyy lumen hienoisesti peittämiä sänkipeltoja ja odotamme vain hetkeä, kun joutsenpari lentää talon yli.
  12m 21s
 • 97. Lähde kanssani luontoon!

  26 MAR 2020 · Aamukahvin ja uutisten jälkeen lähdin kävelylenkille lähistön pelloille. Tutut pellot, mutta miten harvoin niillä tuleekaan asteltua, kesällä ei voi ja talvella laiskottaa. Keksin kuitenkin lähteä kävelemään lumisille, jäisille ja jo vetisillekin pelloille. Tarkoitus on kiertää peltoaukea metsänreunasta toiseen ja hankkia askeleita mittariin. Luonnon tarkkailusta saa uusia ajatuksia, jäisellä ja lumisella pellolla joutuu terästämään aistejaan, ettei kaadu.
  13m 19s
 • 96. Kolme ideaa kotikaranteeniin

  22 MAR 2020 · Mitä kotikaranteenissa voi tehdä? Podcast-jaksossa kerrotaan kirjan kirjoittamisesta omasta elämästä, jonka paras asiantuntija jokainen on itse. Sain suorastaan kehotuksia kirjoittaa aiheesta, vaikka se ei tällä hetkellä oikein kolahda. Löysin kuitenkin tietokoneelle tallentamiani päiväkirjamerkintöjä. Kopioituja käsinkirjoitetuista muistiinpanoista. Myöhemmin opin tallentamaan kiinnostavia tilanteita myös iPadiin. Toinen kiinnostava ajanviete on piirtely ja akvarellien maalaaminen. Kertasin värioppia, päävärit, komplementtivärit ja välivärit. Opetettavat väriteoriat ovat jossain määrin muuttuneet, mutta nyt tiedän kuitenkin paremmin taas, mitä värejä kannattaa yhdistää toisiinsa akvarelleissa. Kolmas harrastus on videoiden tekeminen valmiista materiaalista, jota minulla on eri vuodenaikoihin liittyvää materiaalia runsaasti. Käytän iMovien videoeditointiohjelmaa, mutta ongelmana on aina tallennustilan riittävyys. Nytkin tietokoneeni ilmoittaa, että levytila on vähissä. Poista vanhat ja suuret tiedostot. Tein sen ja toivon, että olen tallentanut sen ulkoisille kovalevyilleni. Pääsiäistä varten minulla on videoita koulusta, jossa piirsin pääsiäismunan hiilellä isolle paperille. Linnukan koulun oppilaat piirsivät sitten omat tulkintansa taululiiduilla taululle.
  8m 44s
 • 95. Ajatuksia koronasta

  19 MAR 2020 · Kerron omia kokemuksiani koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa. Elämme karanteeninomaisissa oloissa. Olen eläkeläinen, samoin mieheni. Asumme omakotitalossa Kempeleessä ja vietämme aikaa myös Hailuodossa. Olen seurannut uutisia päivittäin ja luotan THL:n ja muuhun viralliseen tietoon kaikista eniten. Luotettavuus korostuu myös sosiaalisen median kanavissa, joita on opittava lukemaan. Sosiaalinen media on mitä parhain väline olla sähköisesti tekemisissä ihmisten kanssa, koska lähikontakteja pitää välttää. Ne levittävät todennäköisimmin korona-virusta, joka on vaarallinen riskiryhmiin kuuluville ja osin muillekin sairastuville. Palvelut ovat siirtyneet monilla aloilla verkkoon ja myös ikäihmisten on aika oppia käyttämään sähköisiä palveluja. Siinä mielessä tämä aika on oppimisen aikaa. Myös monet työikäiset tekevät etätyötä, jos se on mahdollista. Meillä ikäihmisillä on totuttautumista uusiin tapoihin arjessa ja harrastuksissa, mutta luulisin iän tuoman kokemuksen olevan vain etu tässäkin tilanteessa. Olemme joskus kuulleet rajoituksista yhteiskunnassa, vaikka emme sitä aivan konkreettisesti kaikki olisi kokeneetkaan. Sodanaikaiset pimennysverhot saattavat muistua mieleen, tai ainakin niistä on kuultu kerrottavan. Ruokakauppaan ei yli 70-vuotiaiden kannata väen vängällä pyrkiä. Se on valtioneuvoston selkeä ohje. Meille ruoan tuo poikamme. Ruokavarastossa eli pakastimessa on runsaasti tervellisiä marjoja vaikka koko kevääksi. Leipominen sujuu minullakin oikein mainiosti, kun vain hiivaa saa kaupasta. Mietin vielä polttoaineen hakemista huoltoasemalta. Voinkohan sen tehdä? Huolta herättää myös talous, juokseeko eläke tavalliseen tapaan, menettävätkö sijoitukset arvoaan rajustikin. Kaikkia mietin, mutta tässä tilanteessa väännän optimistivaihteen päälle.
  16m 19s
Podcasteja Pohjois-Suomesta. Aiheina Hailuoto. Syöte. Oulu. Luonto. Kevät, kesä, syksy, talvi. Luontoliikunta. Marjastus ja sienestys. Elämä.
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search