Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Studie- och karriärpodden

 • Vägen från Studentradion till Ekots redaktion

  22 MAY 2024 · Kulturantropologen och humanioraalumnen Alexander Maxia hade redan som internationell masterstudent ett stort engagemang för studentradion. Idag har han lärt sig behärska svenska, jobbar för Ekots redaktion ”Radio Sweden” och är även nordisk korrespondent för Italienska nyhetsbyrån Agenzia Ansa. Missa inte ännu ett avsnitt med alumner som vågat!
  32m 1s
 • Från ekonomi till Kommunikations- och hållbarhetschef -om att våga prova sig fram!

  25 APR 2024 · Visa din personlighet, våga vara den du är men kom också ihåg att det är okej att inte kunna allt. Detta poddavsnitt är ett öppet och hjärtligt samtal med alumnen Andrea Romander om att hitta sin karriärväg, och att våga prova sig fram. Tio år efter att hon avslutat sin Ekonomexamen på Uppsala universitet sitter hon som Kommunikation och hållbarhetschef för ett FinTech bolag.
  29m 21s
 • Den introverta jobbsökaren

  30 JAN 2024 · Vad kan utmärka en introvert person? Vad har jag som introvert för styrkor när det kommer till jobbsökande? Och vad innebär ett introvert nätverkande? Missa inte vårt samtal med Edvard Danielsson. Han är studievägledare och proffs på just introvert jobbsökande.
  23m 41s
 • Knyt kontakt med UU Alumner!

  5 DEC 2023 · Vem är alumn och vad kan jag som student ha för nytta av alumner? I detta avsnitt samtalar vi med Sofia Pettersson, Alumnkoordinator på Uppsala universitet. Sofia lär oss bland annat att du som student kan söka bland alumner i Uppsala universitets LinkedIn grupp https://www.linkedin.com/groups/118732/. Vill du veta mer om våra alumnföreningar? Det och mycket mer hittar du i UUs alumnnätverk http://www.uu.se/alumn
  15m 18s
 • Ta chansen att åka på utbyte!

  22 OCT 2023 · Vad är det som är så givande med utlandserfarenheter under studierna? Missa inte vårt samtal med UUs utbytesambassadörer Alva och Emma om vilka möjligheter du har att åka utomlands under dina studier. De delar med sig av sina egna erfarenheter men ger dig också praktiska tips för att söka utlandsstudier. Ansökningshandboken hittar du på https://www.uu.se/student/internationella-mojligheter
  25m 30s
 • Entreprenörskap - att se möjligheter och våga satsa

  31 AUG 2023 · Vad krävs för att våga starta eget företag? Vi samtalar med apotekarstudenten och entreprenören Viktoria Engqvist. Hon har precis lanserat sitt eget varumärke Lea Cares, parallellt med studierna. Hur lyckas hon balansera de två rollerna? Missa inte Viktorias tips till dig som drömmer om eget företagande. Vill du ha någon att bolla dina företagsidéer med – ta kontakt med https://uppsala.drivhuset.se/.
  24m 47s
 • Karriär, lön och jämställdhet

  7 JUN 2023 · Är vår jobbsökarstrategi formad av vår bakgrund? Och vilka mekanismer styr den ojämlika lönebildningen på arbetsmarknaden? I terminens sista poddavsnitt samtalar vi om ekonomiteman som engagerar med Lena Henvik, professor i Arbetsmarknadsekonomi vid Uppsala universitet.
  25m 15s
 • När drömmen om en doktorandtjänst blev sann

  3 MAY 2023 · Hur sticker du ut i mängden av 200 sökanden till en doktorandtjänst? Vi samtalar med Dolores Fors, Doktorand i Engelsk språkvetenskap, om konkurrenskraft och nördighet som doktorand. Dolores ger dig också handfasta tips på vad du kan göra för att knipa doktorandtjänsten.
  20m 56s
 • Mångfald och inkludering i rekrytering

  7 MAR 2023 · Hur vet jag vad som är relevant att fokusera på när jag söker ett jobb? Tillsammans med Martin Sjögren, med mångårig erfarenhet inom rekrytering från Randstad, reder vi ut begreppen i detta avsnitt.
  21m 20s
 • Tillsammanskraft – hur kan vi stärka vår potential som medmänniskor?

  7 DEC 2022 · Du är inte din prestation - du har ditt värde i din person. I terminens sista avsnitt samtalar vi med den sociala entreprenören, författaren och medmänniskan Mary Juusela. Ett samtal om ”lika olika metoden”. Vi väljer sällan varandra, men ändå ska det fungera. Alla dessa relationer, varje dag. Livet är ingen enmansshow. Vad har vi för mänskliga verktyg inom oss för att klara av att arbeta och leva tillsammans? Hur beter vi oss när vi möter någon och vad kan ett leende leda till? Och vad innebär det egentligen att stå på snällhetssidan?
  33m 58s

Studie- & karriärpodden är en podcast för dig som studerar vid Uppsala universitet. I den här podcasten intervjuar vi studenter, alumner, forskare eller andra personer som är intressanta när det...

show more
Studie- & karriärpodden är en podcast för dig som studerar vid Uppsala universitet. I den här podcasten intervjuar vi studenter, alumner, forskare eller andra personer som är intressanta när det gäller studier och karriär. Podden produceras av Jonathan Schalk, Madelene Rönnberg & Sara Utas Vestling som alla tre jobbar med studentservice på Uppsala universitet.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search