Settings
Light Theme
Dark Theme
 • 80: Kim har travlt

  17 JUN 2024 · Det korteste afsnit i Spejderliv podcast. Lyt til det før din nabo!
  3m 2s
 • 79: Estrid Ott (1) - Den bedste danske spejder nogensinde

  4 JUN 2024 · I 1914 er der kun 74 pigespejdere i Danmark. De fleste mener, at ideen er åndssvag. Gadedrengene forfølger pigespejderne, gamle damer er forfærdede, og sporvognskonduktørerne siger, at de skal blive hjemme og stoppe sokker. Det er her, Estrids rejse begynder. Estrid er spinkel og bleg. Hendes barndomshjem er kaotisk, og hun bærer på en dyb sorg. Men hun er også fyldt med gå-på-mod og har et skarpt talent for at underholde og fortælle historier. I 1914 trodser hun sin mors protester og tilslutter sig den nyoprettede pigespejderbevægelse. Hendes drøm er at tage på teltlejr som drengene, men det kræver både beslutsomhed og mod at overvinde tidens sociale normer og begrænsninger. Det er den samme Estrid, der senere vil blive berømt for at rejse jorden rundt i spejderuniform. Men det er en historie, vi tager senere i serien. Estrid har meget, hun skal nå først! Velkommen til første afsnit af vores serie om Estrid Ott. Vi dykker ned i hendes barndom, ungdom og spejdertid og bringer hendes historie til live gennem et omfattende kildemateriale, hvoraf meget aldrig har været kendt før. Mange tak til: - Anne Katrine Østerby Muldbjerg som Estrid Ott - Margrethe Løkkegaard som Olga Ott Som kilder har vi har brugt: - Artikler fra BT, Berlingske Tidende og Dannebrog - “Nisseriget” af Estrid Ott - “Drømmen” af Olga Ott  - “Portnerens Datter” af Olga Ott  - Fotos fra Spejdermuseet - “Vi der blev spejdere i rette tid” af Estrid Ott - “Spejderminder” af Estrid Ott - “Min Far” ved Poul Borchsenius - “Menneskeløget Kzradock, den vårfriske Methusalem” af Louis Levy - “Spejderminder” flere forfattere, redaktør M. Friis Møller. - “Vildfugl og verdensborger: tretten fortællinger om Estrid Ott og hendes tid” af Lotte Thrane - Manuskript til radioprogram sendt på DR i anledning af Pigespejdernes 25 års jubilæum af Estrid Ott. Følg os på https://facebook.com/spejderlivpodcast eller https://instagram.com/spejderlivet.
  46m 16s
 • 78: Medlemstal

  21 MAY 2024 · Medlemstal! Både KFUM-Spejderne og Det Danske Spejderkorps kom for en måneds tid siden med en nyhed om udviklingen af deres medlemstal. Hvad er der sket? Hvorfor er det sket? Og hvad kan vi gøre ved det? Det har Kim siddet og tænkt lidt over. I det her afsnit udlægger han statestikkerne og gør dem sexede (eller så sexede som han kan). Og så forsøger han at sige noget om, hvad vi som spejderbevægelse bør gøre. Han kommer med hele tre bud faktisk. Lyt med og hør hvad de er. Hvis du får gode idéer eller er helt uenig med Kim, kan du skrive inde på vores facebookside: https://facebook.com/spejderlivpodcast.
  27m 57s
 • 77: Bakke ned og bakke op

  6 MAY 2024 · I dag skal det handle om vandreture. Spejdere vandrer, og en god hike kan noget helt specielt! Tag med os, mens vi vandrer "bakke ned og bakke op". Vi begynder "nede" på hele 7,5 meter under havets overflade (!) og svinger os helt op til (gisp!) 100 meters højde!  Og bare rolig. Steen har som vanligt taget nogle helt vilde historier med. Her er som lovet nogle links til oplevelseshiken i 900 meter å under jorden: - Facebook-begivenhed: https://fb.me/e/24j1FwUlB - Tilmelding på Google-form: https://forms.gle/knoRwbA6eVy9tsUTA Vi printede vores eget topografiske kort til gå-turen. Det kan du også gøre på: https://spejderliv.dk/findvej/kort. God vind derude! Håber vi ses :) /Steen og Kim
  1h 3m 28s
 • 76: Heltens rejse 2/3

  22 APR 2024 · En kasse smidt i søen på det allerdybeste sted. Hvorfor? Hvordan? Hvad betyder det? ... Nu får du svar... Men også flere spørgsmål.
  28m 36s
 • 75: Den første spejder på Sydpolen - del 2

  9 APR 2024 · Kan Paul Siple bruge sine 59 færdighedsmærker til noget? Kan de måske endda hjælpe ham med at få lov til at overvintre på Sydpolen?  Det finder du ud af i anden del af vores historie om den første spejder på Sydpolen. Her fortsætter vi den skøre, skøre fortælling om Kommandør Byrds allerførste ekspedition til Sydpolen.  Hør hvordan hele den skøre historie ender ... I løbet af afsnittet hører du igen fra Nadja Albertsen, som er den første danske kvinde, der har stået på ski til den geografiske Sydpol. Du kan læse meget mere om hende på https://www.nadjaalbertsen.com/.
  38m 53s
 • 74: Den første spejder på Sydpolen - del 1

  8 APR 2024 · Kan 59 færdighedsmærker sende dig til Sydpolen? Ja, det kan de faktisk godt. Spejderen Paul Siple fra Ohio får i 1928 sit livs oplevelse som deltager på Kommandør Byrds første ekspedition til Sydpolen. Men det er slet ikke nogen almindelig rejse. Rejsen er mere som et langt fælt job ... men måske er der kræfter og træning i den?  Lyt med og hør Steen fortælle den skøre, skøre histore om den allerførste spejder på Sydpolen. I løbet af afsnittet hører du også fra Nadja Albertsen, som er den første danske kvinde, der har stået på ski til den geografiske Sydpol. Du kan læse meget mere om hende på https://www.nadjaalbertsen.com/.
  37m 34s
 • 73: Den højere mening - Kakani - 2101 m.o.h.

  25 MAR 2024 · Usikker og stakåndet stiller Oscar sig op foran 40 spejdere på de nepalesiske spejderes Youth Forum. Spejderne kigger afventende på Oscar og vrikker lidt med hovedet, når han stiller et spørgsmål. Han spørger igen, og de trækker igen på skuldrene …   Det var nok ikke den begyndelse, som Oscar, Ida og Nikolai (og Ole) havde håbet på, da de drømte om at gøre verden til et bedre sted … da de drømte om at finde den højere mening! Lyt med. og hør hvordan det går dem på Kakani International Scout Center … 2101 meter over havets overflade. Det her er sidste afsnit om jagten på den højere mening. Tror du de finder den? PS. Du kan læse mere om Nepal-samarbejdet lige her: https://kfumspejderne.dk/partnerskaber/nepal-scouts PPS. Tak til Ole Thye Gram for fotoet.
  42m 18s
 • 72: Den højere mening - Katmandu - 1407 m.o.h.

  18 MAR 2024 · Katmandu ligger omkring 1400 meter over havet. Det er hovedstaden i Nepal, og vores helte: Nikolai, Ida og Oscar ankommer til byen lige i begyndelsen af januar. De ved det måske ikke på det tidspunkt, men de er på sporet af den højere mening ... De har lidt jetlag og lidt søvnunderskud, og de skal mødes med direktøren for de nepalesiske spejdere. Det er et møde, der foregår lidt anderledes end forventet. De skal også ud og opleve den nepalesiske kultur, og den er meget forskellig fra den danske. Det er særligt elmasterne og toiletterne der sprænger i øjnene. Og nå nogle øjne der stirrer ned på dem fra alle de store templer... Det er selvfølgelig spændende, men i slutningen af afsnittet drager de afsted til Kakani spejdercenter ... og så bliver kulturkløften måske lige lidt for "spændende". Det kan du høre meget mere om i vores afsnit nummer to om "den højere mening". PS. Vil du læse mere om nepal-projektet, kan du gøre det her: https://kfumspejderne.dk/partnerskaber/nepal-scouts PPS. Og mange tak til Ole Thye Gram for lån af fotografiet af de "skræmmende" øjne.
  38m 23s
 • 71: Den højere mening - Danmark - 42 m.o.h.

  11 MAR 2024 · Hvad er den højere mening? ... for spejderne? Jo, den tager vi på jagt efter ... i Himalaya-bjergene.  Eller det gør vi ikke, men det gør Nikolai, Ida og Oscar (og Ole). De skal nemlig til Nepal. Hvorfor? Jo, rent praktisk skal de lære unge nepalesiske spejdere, om at være spejder i Danmark, og så skal de lære lidt om at være spejder i Nepal. Men det er ikke hele grunden. Og det her vi kommer nærmere til podcastens titel: Den højere mening. For der er en god grund - og det handler om hele grundlaget for spejderbevægelsen.  Grunden til at vi nogen gange bliver kaldt for verdens største fredsbevægelse... Hvad den præcis er - den højere mening - det udforsker vi i en serie på tre afsnit. I dette her første afsnit møder vi Ida, Oscar og Nikolai i lille Danmark, hvor de forbereder turen og tænker over det store "hvorfor"?  Senere skal vi så høre, hvordan det går, når deres store tanker møder virkeligheden, efterhånden som vi bevæger os højere og højere op mod de sneklædte bjergtinder.  Rigtig god fornøjelse. PS. Mange tak til Ole Thye Gram for lån af fotografiet af de fire Nepal-projekt-spejdere.
  26m 52s

Natur, blødende knæ, kreativitet, vildskab, humor, opdragelse og selvstændighed. Spejder er nemlig ikke bare snobrød og råbåndsknob. Det er en måde at tackle hele livet på. Og måske vil du...

show more
Natur, blødende knæ, kreativitet, vildskab, humor, opdragelse og selvstændighed. Spejder er nemlig ikke bare snobrød og råbåndsknob. Det er en måde at tackle hele livet på. Og måske vil du gerne lære nogle tips og tricks fra spejderne til at tackle dit liv?

Spejderliv podcast udfolder spejdermetoden med interviews, reportager, how-to's, og masser af gode udklip fra spejderhistorien. Med spejderhilsen, Steen og Kim.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search