Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Ramt af livet

 • Ramt af HS - bylder i huden (del 2): "Jeg er meget mere end min sygdom"

  27 FEB 2024 · Dette afsnit handler om hudsygdommen HS, der kan give bylder de steder på kroppen, hvor hud møder hud – det kan for eksempel være i armhulerne eller i lysken. Tilstanden kan være smertefuld og er desuden enormt tabubelagt. 22-årige Trine skulle forbi en række forskellige læger, før hun i foråret 2023 fandt ud af, at hun har hudsygdommen HS. I podcasten fortæller Trine om sit forløb og hvordan hun håndterer den til tider smertefulde sygdom i en hverdag, hvor hun også skal finde overskud til at være sammen med sine venner, passe sit studie og gå på arbejde. Podcasten er produceret af https://sundhedstv.dk/podcastafsnit-hs/. Afsnittet er sponsoreret af Novartis.
  34m 15s
 • Ramt af HCM (fortykket hjerte, del 2): "Hvis ikke jeg fik nyt hjerte, havde jeg ikke lang tid at leve i"

  22 FEB 2024 · Dette afsnit sætter fokus på HCM, også kendt som hypertrofisk kardiomyopati eller fortykket hjertemuskel. Da Daniel var 14 år, fik han at vide, at han havde hjertesygdommen HCM. I podcasten fortæller han, hvordan symptomer på sygdommen for alvor begyndte at påvirke ham i start 20’erne, hvor han fik åndenød, når han gik op ad en trappe, og havde svært ved at spise. En dag kollapsede han på sit arbejde og blev hastet på hospitalet. Hans hjerte var markant forstørret og han kom på venteliste til et nyt. I dag lever Daniel godt med sit nye hjerte, der har givet ham følelsen af at få livet igen. Podcasten er produceret af https://sundhedstv.dk/podcastafsnit-hcm/. Afsnittet er sponsoreret af Bristol Myers Squibb.
  34m 30s
 • Ramt af osteoporose (del 2): “Det var et wake-up call at få osteoporose så ung”

  15 DEC 2023 · Claire Ross Brown, blandt andet kendt som sekretæren i TV-serien Klovn, fik som bare 36-årig konstateret forstadier til osteoporose, også kaldet knogleskørhed. Som 50-årig har hun nu udviklet sygdommen i flere af sine knogler. Selvom det betyder, at hun lever med øget risiko for knoglebrud, insisterer hun på at leve et meget aktivt liv og holder fast i at gøre de ting der gør hende glad, samtidig med at nye sunde vaner langsomt finder vej til middagsbordet. Podcasten er produceret af https://sundhedstv.dk/podcastafsnit-osteoporose/. Afsnittet er sponsoreret af Amgen.
  31m 30s
 • Ramt af HIV i det skjulte: "Det er hårdt at gå med alene"

  15 AUG 2023 · Jacob er 35 år og blev diagnosticeret med HIV i 2016. Diagnosen kom som et chok, og han skjulte sin sygdom af frygt for stigmatisering. Men nu har Jacob besluttet at bryde tavsheden og dele sin historie med verden. Ved at tage mod til sig og være åben om sin HIV-status, håber Jacob at inspirere andre til at gøre det samme og fremme forståelse og accept. Dette er femte afsnit af fem om HIV. Podcasten er produceret af SundhedsTV. Afsnittet er sponsoreret af Gilead.
  35m 29s
 • Ramt af lymfekræft (del 2): "Vi kunne læsse ufiltreret af på hinanden"

  11 AUG 2023 · Emma og Emma var begge i begyndelsen af 20’erne, da de hver især blev ramt af lymfekræft. De fandt hinanden gennem en blog og fulgtes derefter ad gennem sygdom og behandling. I podcasten fortæller de, hvordan det kunne føles overvældende at deltage i større arrangementer og ungeaftener med andre unge med kræft, men at de i hinanden fandt en fortrolig, som de kunne dele alle de svære følelser med. I dag er de begge erklæret raske og lever helt normale ungdomsliv. Podcasten er produceret af SundhedsTV. Afsnittet er sponsoreret af Roche.
  34m 58s
 • Ramt af HCM (fortykket hjerte, del 1): "Jeg havde meget svært ved at forstå det i starten"

  2 AUG 2023 · Dette afsnit sætter fokus på HCM, også kendt som hypertrofisk kardiomyopati eller fortykket hjertemuskel. Søstrene Julie og Signe har arvet en genfejl fra deres mor, som en dag kan udvikle sig til den alvorlige hjertesygdom. I podcasten fortæller de, hvordan det som teenagere føltes at få beskeden om, at de havde arvet genfejlen, og hvordan de reagerede meget forskelligt. Podcasten er produceret af https://sundhedstv.dk/podcastafsnit-hcm/. Afsnittet er sponsoreret af Bristol Myers Squibb.
  33m 22s
 • Ramt af lymfekræft (del 1): "Jeg var handlingslammet – altså helt i chok"

  26 JUN 2023 · Kirsten blev ramt af lymfekræft i en alder af 56. Hun havde stærke smerter i venstre side af kroppen, og en scanning afslørede en stor knude i hendes milt. Der skulle tre biopsier til, før man kunne fastslå, at Kirsten var ramt af Non-Hodgkin lymfom og undertypen diffust storcellet B-cellelymfom. I podcasten fortæller hun, hvordan hun kom igennem undersøgelser, kemoterapi og pludselig også skulle være pårørende til sin mands alvorlige kræftsygdom, inden hun selv blev erklæret rask. Podcasten er produceret af SundhedsTV. Afsnittet er sponsoreret af Roche.
  35m 37s
 • Ramt af alvorlig hjertesygdom: ”Det sortnede for mine øjne, og jeg fik det helt varmt”

  13 JUN 2023 · Denne gang sætter 'Ramt af livet' fokus på alvorlig hjertesygdom. Så alvorlig, at det kan føre til pludselig uventet hjertedød. I Danmark er der omkring 500-800 tilfælde af pludselig uventet hjertedød hvert år. Jo før man opdager den alvorlige hjertesygdom, jo bedre muligheder er der for at reagere. Andrea på 21 blev født med et lidt forstørret hjerte, men hendes forældre fik at vide, at de ikke skulle være bekymrede. I teenageårene begyndte Andrea dog at få det dårligt. Hun var mere træt end sine jævnaldrende, blev utilpas ved fysisk aktivitet og besvimede igen og igen. Det viste sig at være tegn på, at Andreas hjerte var blevet rigtig dårligt. Hør hende og hendes mor fortælle, hvordan det er at leve med en alvorlig hjertesygdom og få et helt nyt hjerte som 18-årig.
  34m 45s
 • Ramt af KOL: "Åndenøden giver panik - dét er det værste"

  21 APR 2023 · KOL står for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom. Sygdommen udvikler sig snigende over mange år og giver åndenød, slim, hoste og infektioner i lungerne. 62-årige Anne fik konstateret KOL for 10 år siden og lever nu med en lungekapacitet på under 50%. Da Anne fik diagnosen, stoppede hun straks med at ryge, begyndte at træne og er blevet så glad for det, at hun nu underviser andre lungepatienter. Anne prøver at holde fast i et positivt sind, men indimellem indhentes hun alligevel af angst, især når det er svært at trække vejret.
  34m 47s
 • Ramt af atopisk eksem (del 2): "Når huden var slem, holdt jeg mig for mig selv"

  17 MAR 2023 · Denne gang sætter ‘Ramt af livet’ fokus på atopisk eksem – også kaldet børneeksem. De fleste får sygdommen i barndommen og vokser fra det igen, men for nogen forsvinder eksemet ikke. Sabine har været hårdt ramt af atopisk eksem, siden hun var 2 år gammel. Efter mange meget svære år med brændende hud, hospitalsindlæggelser, masser af afsavn og omverdenens hensynsløse kommentarer, er hun i dag som 38-årig 95% eksemfri takket været en behandling, der passer til hende. Men det gør stadig ondt, når hun skal fortælle sin historie. Podcasten er produceret af SundhedsTV. Afsnittet er sponsoreret af Pfizer.
  34m 34s

'Ramt af livet' er en podcast produceret af SundhedsTV, hvor vi taler åbent og ærligt med mennesker, der er ramt. Ramt af sygdom. Ramt af et svigtende helbred. Ramt af...

show more
'Ramt af livet' er en podcast produceret af SundhedsTV, hvor vi taler åbent og ærligt med mennesker, der er ramt. Ramt af sygdom. Ramt af et svigtende helbred. Ramt af en krop, der ikke vil, som de vil. Hos SundhedsTV har vi besluttet at tale om skuffelserne, vreden og bekymringerne, der følger med. Også selvom det kan være svært.

I hvert afsnit sætter vært Susanne Ziba Asmussen fokus på et nyt emne sammen med en gæst, der fortæller sin egen personlige historie og sætter ord på det, man normalt ikke deler med nogen. SundhedsTVs redaktionslæge- og psykolog sætter de personlige beretninger ind i et sundhedsfagligt perspektiv.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search