Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Prædiken på vej

 • 2. s. e. trinitatis. Dorothea Gløckner i samtale med Andreas Thom

  27 MAY 2024 · Sammen med sognepræst i Farum, Dorothea Gløckner, prøver Andreas Thom, Hørsholm, at finde det glædelige budskab på en søndag, som mest handler om at give afkald. Spørgsmålene står hurtigt i kø: Hvad vil det egentlig sige at være en bronzemur? Og hvordan er det at være en lunken folkekirke i en radikal tid? 
  34m 35s
 • 1. s. e. trinitatis. Karen Felter Vaucanson i samtale med Jeannie Osman Sommer

  21 MAY 2024 · De store fester er holdt, hverdagen melder sig, og lignelsen om den rige bonde kommer og tvinger os til at reflektere over, hvordan vi forvalter de livsmuligheder, som Gud giver os. Evangeliet kalder os til at være forpligtede og forbundne. Spørgsmålet er, om vi kan holde os selv fast på det relationelle gudsforhold og være opmærksomme på vores medmennesker og på kloden? Sognepræst i Christianskirken i København, Karen Felter Vaucanson, og Jeannie Osman Sommer, Herstedvester Sogn, kommer vidt omkring i deres samtale om teksten til 1. søndag efter trinitatis, der rummer flere interessante tematikker at udfolde i en prædiken.
  38m
 • Trinitatis søndag. Per Damgaard Pedersen i samtale med Christian Fink Tolstrup

  13 MAY 2024 · Almagt er et svært ord at tage i sin mund, og Jesus sender os med al magt ud at døbe og lære. Hvordan skal det gå? Det er Mattæus’ alternative afslutning på sin evangeliefortælling, som alternativ til Kristi himmelfart. Han mangler ikke noget, og vil alligevel have alt og give alt. Sognepræst i Holte, Christian Fink Tolstrup, møder Per Damgaard Pedersen, sognepræst i Kingos kirke på Nørrebro i København.  
  26m 2s
 • 2. pinsedag. Rebekka Højmark Svenningsen i samtale med Martin Holt Jensen

  10 MAY 2024 · I Grøndalslund Kirkes bibliotek har Martin Holt Jensen denne gang en samtale med Rebekka Højmark Svenningsen fra Rødovre Kirke om teksterne til 2. pinsedag. De kommer omkring stor litteratur som Astrid Lindgrens ’Mio, min Mio’ og Jakob Martin Strids ’Da Lille Madsens hus blæste væk’, men også om Ånden som grænseoverskridende, og om at pinse også handler om, at folkekirken er en blandt alle verdens kirker, og at der er fællesskab i brød.
  22m 16s
 • Pinsedag. Sophie Nielsen i samtale med Karina Juhl Kande

  8 MAY 2024 · Helligånden er ikke bare smuk og pæn, den er vild og frisættende! Vi må gerne bruge vores bullshit-filter flittigt, når vi skriver prædikener, for med Helligånden giver Gud det hele frit!  I dette afsnit af Prædiken på vej taler sognepræst i Ishøj, Sophie Nielsen, med Karina Juhl Kande, sognepræst i Karlebo, om kunstig intelligens, Pretty woman, George Floyd, Børsens brand og små barnefødder – alt sammen i forsøget på at indfange, hvordan det konkrete er prædikenens krog i virkeligheden – og hvordan Helligånden hjælper os ind i den nære relation til Gud, der for alvor gør os frie i vores fejlbarlighed.
  31m 2s
 • 6. s. e. påske. Hanne Bang i samtale med Charlotte Dyremose

  29 APR 2024 · ”I virkeligheden er det romantikken, der har ødelagt vores forståelse af, hvad sand kærlighed er”. Sådan siger hospitalspræst Hanne Bang i denne udgave af Prædiken på vej om teksterne til 6. søndag efter påske, hvor evangeliet er Jesu ypperstepræstelige bøn. I samtalen med Charlotte Dyremose kommer Hanne med tre bud på, hvilke temaer der kunne prædikes over i den anledning: fravær/nærvær, afsked og kærlighed/forbundethed – og hun fortæller også, hvorfor hun ofte bruger netop dagens episteltekst til begravelser. 
  25m 43s
 • Kristi himmelfart. Marie Holm i samtale med Lene Kjemtrup Christensen

  26 APR 2024 · Er glasset halvt fuldt? Er hele menigheden i sommerhus? Og hvad har kongehuset og Monty Python at gøre med det hele? Sognepræsterne Marie Holm, Næsby, og Lene Kjemtrup Christensen; Korup, taler om prædiketeksten til Kristi himmelfart - om gudstjeneste, nadver, konfirmation, kister, og om at ingen af dem kan huske, hvornår de sidst har haft dåb Kristi himmelfartsdag. Anbefalet salmevalg: DDS 252 Til Himmels fór, DDS 259 Din Himmel-krone ser vi stråle, DDS 260 Du satte dig selv, DDS 287 Kraften fra det høje; og fra 100 salmer 832 Du forsvandt ind i skyen.
  26m 40s
 • 5. s. e. påske. Christine Beck i samtale med Morten Sternberg

  22 APR 2024 · Det er en menneskelig Jesus, der beder for sine venner, som vi møder i teksten til 5. søndag efter påske. Morten Sternberg, sognepræst i Sydhavn Sogn, taler med Christine Beck, sognepræst i Sundby Sogn og korshærspræst på Amagerbro – og de får begge to lagt nogle af deres fordomme om Johannesevangeliet fra sig, da de får arbejdet sig ind i teksten. 
  21m 15s
 • 4. s. e. påske. Søren Kjær Bruun i samtale med Nicolai Halvorsen

  17 APR 2024 · Hvad er forskellen på at være fri og at være virkelig fri? Det spørgsmål prøver hospitalspræst på Rigshospitalet Søren Kjær Bruun at besvare sammen med Nicolai Halvorsen, universitets- og studenterpræst på Nørre Campus, KU og Skt. Johannes Kirke på Nørrebro, i denne samtale om evangelieteksten til 4. søndag efter påske. Det handler desuden om at være slave af billeder, om vejen gennem det negative og om blindhed og syn. 
  24m 18s
 • Bededag. Jørgen Christensen i samtale med Eva Tøjner Götke

  14 APR 2024 · Skrig, råb, tryglen. Bønnen er et nødskrig! Men bønnen er også det sted, hvor vi kan gå hen med vores tak. Bøn kan ikke erstatte handling, men bønnen er samtidig en handling, der ikke kan erstattes af nogen anden handling. Bededagsgudstjenesten er en anledning til en revitalisering af bønnens betydning for mennesket i verden. Jørgen Christensen, sognepræst i Frederiksborg Slotskirke og provst i Hillerød provsti taler med Eva Tøjner Götke, sognepræst i Helsingør Domkirke og domprovst i Helsingør domprovsti.   
  27m 16s

'Prædiken på vej' er en fri og teologisk kvalificeret samtale om de tekster, der prædikes over ved gudstjenesten kirkeåret rundt. Podcasten produceres af et hold af præster og bliver fra...

show more
'Prædiken på vej' er en fri og teologisk kvalificeret samtale om de tekster, der prædikes over ved gudstjenesten kirkeåret rundt. Podcasten produceres af et hold af præster og bliver fra palmesøndag 2023 og et år frem til i et samarbejde mellem Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter og Haderslev Stift.
show less
Information
Author FUV
Categories Christianity
Website -
Email -

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search