Settings
Light Theme
Dark Theme
 • Introvert i et ekstrovert samfund #1

  25 MAY 2019 · Det er en udfordring at være introvert i nutidens samfund, hvor man hylder det udadvendte, og alting er 'fast forward'. I det første afsnit af 'Podcast om at være introvert' kan du høre, hvad det egentlig vil sige at være introvert – når man fjerner fordommene. Og jeg fortæller om nogle af de situationer, som jeg har det svært med. I afsnittet møder du også Camilla og Martin, som begge er introverte. Psykolog Lise August. Og i øvrigt også min mand, Jan.
  30m 59s
 • Barndommen som introvert #2

  25 MAY 2019 · Det er helt naturligt at have behov for ro og alene-tid som introvert barn. Og til tider fravælge alt det sociale med de andre børn i børnehaven eller skolen. Der er ingen grund til at stemple barnet som mærkeligt, asocialt eller måske ligefrem som angst. Jeg sad ofte selv stille og legede for mig selv. Det havde jeg det fint med. I andet afsnit af 'Podcast om at være introvert' medvirker endvidere Camilla og Martin, som begge er introverte. Du kan også møde 12-årige Signe, som er særligt sensitiv (det man kan kalde en ekstrem grad af introvert) og hendes mor, Louise, der fortæller, hvordan de oplever hverdagen med skole, kammerater og en søster, der er ekstrovert. Psykolog Lise August og tidligere inklusionskonsulent i Aalborg Kommune, Anne Hejgaard, giver gode råd til, hvordan man som forælder kan tackle et introvert barn. Læs mere på www.ostertag.dk
  28m 46s
 • Det sociale liv som introvert #3

  25 MAY 2019 · Fester, sociale sammenkomster og mange mennesker. Det er som udgangspunkt ikke lige de introvertes kop the. Og jeg selv har det bedst med at være sammen med ganske få mennesker ad gangen, og helst nogle, som jeg kender godt. Ellers bliver jeg hurtigt drænet for energi. I tredje afsnit af 'Podcast om at være introvert' kommer du med mig til en fest, hvor jeg prøver et lifehack af for at kunne føle mig nogenlunde komfortabel i den ellers - for mig - stærkt ukomfortable situation. I afsnittet fortæller Camilla og Martin også begge om deres udfordring ved at være social. Psykolog Lise August og coach Ditte Ernst giver tip til, hvordan man som introvert alligevel kan slappe af med at være til julefrokost, familiefest eller bare frokost på jobbet. Læs mere på www.ostertag.dk
  32m 56s
 • Uddannelse og arbejdsliv #4

  25 MAY 2019 · Jeg hader at tale i telefon. Jeg får aldrig sagt det, jeg gerne vil sige under møder på jobbet. Og min energi siver hurtigt og sikkert ud, når arbejdsdagen skal foregå i et storrum med støjende kolleger. Det er nogle af de udfordringer, som jeg slås med dagligt som introvert i mit job som journalist og radiovært. Et job, som ellers betegnes som ekstrovert. I fjerde afsnit af 'Podcast om at være introvert' handler det om at være et godt match med sit job, og hvordan rus-ture og fester under uddannelsen kan være en stopklods for at nå i mål. Camilla og Martin er begge introverte, og de fortæller om deres erfaring med at nå gennem uddannelsen til et job. Øvrige medvirkende er rekrutteringskonsulent Dorte Mathisen, psykolog Lise August og coach Ditte Ernst. Læs mere på www.ostertag.dk
  35m 6s
 • Det giver bonus at kende sig selv #5

  25 MAY 2019 · Det har stor betydning at være bevidst om sine indadvendte personlighedstræk. Men det er også en balancegang. For det skal ikke fylde hele ens bevidsthed. I femte afsnit af 'Podcast om at være introvert' får du også de sidste gode råd fra psykolog Lise August og coach Ditte Ernst om, hvordan du skal leve med din introverthed. Slutte fred med den, men også udfordre den på visse punkter. Afsnittet gør også status på, hvordan både Camilla, Martin og 12-årige Signe har udviklet sig, siden de første interview til podcasten 1½ år tidligere. Og det gælder selvfølgelig også mig selv (sagde hunden), der ellers har voldsomme problemer med at sætte mig selv i centrum ved at overhovedet at udgive denne podcast. Du kommer med til coachingsession hos DItte Ernst, som hjælper mig med at bearbejde netop det problem. Læs mere på www.ostertag.dk
  35m 12s
 • Hvad vil det sige at vaere introvert (teaser)

  14 SEP 2019 · Medvirkende fra 'Podcast om at være introvert' fortæller, hvordan det at være introvert kommer til udtryk, og hvilken påvirkning det kan have på ens liv. (kort teaser)
  46s
 • Dømmer du dig selv ude som introvert? (teaser)

  19 SEP 2019 · Har du tendens til at føle dig utilstrækkelig, fordi du er introvert? Psykolog og psykoterapeut Lise August forklarer, hvordan samfundets nedgørelse af introverte mænd og kvinder smitter de introverte selv. Derfor risikerer introverte at blive stressede, når de ikke føler sig tilstrækkelige. (kort teaser)
  41s
 • 5 minutter om: Stress_og_depression

  26 SEP 2019 · '5 minutter om' er en lille serie af koncentrerede snakke med psykolog og psykoterapeut Lise August om forskellige emner, der berører det at være introvert. Dette afsnit handler om risikoen for at udvikle stress eller depression, hvis man som introvert mand eller kvinde ikke er i balance med sin indadvendthed. '5 minutter om' er en smagsprøve på, hvad den fulde udgave af 'Podcast om at være introvert' indeholder, men de korte afsnit kan høres uafhængigt af hinanden. Der vil løbende komme flere afsnit i '5 minutter om'-serien.
  5m
 • 5 minutter om: Børn

  6 OCT 2019 · '5 minutter om' er en lille serie af koncentrerede snakke med psykolog og psykoterapeut Lise August om forskellige emner, der berører det at være introvert. Dette afsnit handler om børn og henvender sig til forældre, men også til pædagoger og lærere og andre fagfolk, der har med børn at gøre. '5 minutter om' er en smagsprøve på, hvad den fulde udgave af 'Podcast om at være introvert' indeholder, men de korte afsnit kan høres uafhængigt af hinanden. Der vil løbende komme flere afsnit i '5 minutter om'-serien.
  5m 37s
 • 5 minutter om: Frihed_eller_indespærring

  23 OCT 2019 · '5 minutter om' er en lille serie af koncentrerede snakke med psykolog og psykoterapeut Lise August om forskellige emner, der berører det at være introvert. Dette afsnit handler om den svære balancegang mellem at skåne sig selv og skåne sig selv FOR meget... '5 minutter om' er en smagsprøve på, hvad den fulde udgave af 'Podcast om at være introvert' indeholder, men de korte afsnit kan høres uafhængigt af hinanden. Der vil løbende komme flere afsnit i '5 minutter om'-serien.
  4m 56s

I 'Podcast om at være introvert' fortæller jeg om udfordringerne ved at være introvert. Både i det sociale liv, på arbejde og i barndommen/ungdommen. Podcasten giver dig indblik i, hvad...

show more
I 'Podcast om at være introvert' fortæller jeg om udfordringerne ved at være introvert. Både i det sociale liv, på arbejde og i barndommen/ungdommen. Podcasten giver dig indblik i, hvad det vil sige at være introvert, og hvilken betydning det har, at slutte fred med sine indadvendte personlighedstræk og øve sig i de situationer, som ellers er svære at tackle som introvert.
Podcasten er på i alt fem afsnit, men du finder også en række bonus-afsnit, '5 minutter om...', som er små, koncentrerede podcasts, som kan høres uafhængigt af hinanden.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search