Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Nyt puhuu valmentaja

 • Jakso 25: Miten saamme lapset ja nuoret liikkeelle?

  10 OCT 2023 · Liikkumattomuus on vakava uhka suomalaiselle kansanterveydelle ja samalla myös urheilumenestykselle. Kansantaloudelle liikkumattomuuden hintalappu voi nousta miljardeihin euroihin, lapselle ja nuorelle sen arvo on mittaamaton. Tämä jakso etsii syitä ja ratkaisuja yhteen yhteiskuntamme suurimmista uhkakuvista. Vieraina Huuhkajien fysiikkavalmentaja Joni Ruuskanen ja ex-huippujalkapalloilija, nykyinen kansanedustaja Timo Furuholm.
  33m 51s
 • Jakso 24: Jalkapallon merkitys lapsen kehitykselle ja kasvulle

  3 OCT 2023 · Valtava määrä suomalaisia lapsia ja nuoria harrastaa jalkapalloa, vielä suurempi joukko joukkuelajeja ylipäätään. Harrastuksella on suuri merkitys lapsen kehitykselle ja kasvulle. Miten vanhemmat, valmentajat ja muut aikuiset voivat vaikuttaa siihen, että se merkitys olisi mahdollisimman positiivinen ja harrastus antaisi lapselle mahdollisimman hyvät eväät elämään? Vieraina historian dosentti ja Iceheartsin erityisasiantuntija Mikko Salasuo sekä Palloliiton monikulttuurisuusasiantuntija ja Walter ry:n toiminnanjohtaja Maurizio Pratesi.
  41m 27s
 • Jakso 23: Miten tukea urheilevan nuoren henkistä hyvinvointia?

  26 SEP 2023 · Henkinen hyvinvointi on viime vuosina noussut suureksi keskustelunaiheeksi huippu-urheilussa. Nyt keskustelu laajennetaan lasten ja nuorten urheiluharrastukseen. Urheilupsykologi ja ex-jääkiekkoilija Tuomas Grönman sekä Mieli ry:n asiantuntija Joni Reijo pohtivat, miten urheilevaa lasta ja nuorta tuetaan henkisesti ja miten tämän sinnikkyyttä ja motivaatiota rohkaistaan – ja milloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.
  43m 24s
 • Jakso 22: Ruutuaika, karkit ja huonot rutiinit kehityksen esteenä – mitä urheileva nuori tarvitsee kotoa?

  19 SEP 2023 · Kehittyäkseen urheileva nuori tarvitsee lajiharjoittelun lisäksi laadukasta ravintoa ja unta. Samalla erilaiset arjen ärsykkeet vaikeuttavat nukkumista, syömistä ja palautumista tukevien rutiinien luomista. Helmarien taustaryhmän jäsenet, liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka ja urheiluravitsemuksen asiantuntija Laura Manner antavat vinkkinsä terveellisten arjen rutiinien luomiseen.
  40m 46s
 • Jakso 21: Miten kasvatan lapsestani urheilijan?

  12 SEP 2023 · Urheilijaksi kasvaminen tapahtuu laajassa vaikutuspiirissä ja yhteistyössä. Miten vanhemmat voivat tukea lapsensa kasvamista ja kehittymistä urheilijaksi? Mitä asioita on hyvä tehdä tasosta riippumatta jo aivan pienestä pitäen ja missä vaiheessa on aika panostaa aidosti urheiluun, jos nuori niin haluaa? Keskustelemassa usean eri lajin veteraanivalmentaja Kyösti Lampinen ja jääkiekkovalmentaja Ismo Lehkonen.
  37m 19s
 • Jakso 20: Tämä sinun pitää tietää, kun lapsesi aloittaa jalkapallon

  5 SEP 2023 · Kun lapsi liittyy joukkueeseen, jalkapalloharrastuksen aloittaa hänen mukanaan myös ainakin yksi aikuinen. Mitä vanhemman pitää tietää, kun lapsi haluaa aloittaa jalkapallon? Mistä asioista kannattaa ottaa selvää ja kuinka aktiivisesti toiminnassa on hyvä olla mukana? Palloliiton lasten valmennuksen projektipäällikkö Jani Tulehmo ja TPS:n juniorivalmentaja Jani Mesikämmen antavat omat vinkkinsä.
  44m 13s
 • Jakso 19: Näin luodaan hyvä yhteistyö vanhemman ja valmentajan välille

  29 AUG 2023 · Valmentajan ja vanhempien vuorovaikutuksella on suuri merkitys lapsen harrastukselle. Siksi osapuolten välisen yhteispelin sujuvuus on kaikkien etu. Sovitteluasiantuntija Kristiina Komulainen ja TPV:n juniorivalmentaja Karim Benlamine kertovat, miten luodaan hyödyllinen yhteistyö lapsen urheiluharrastuksen ympärille.
  40m 51s
 • Jakso 18: Miten valmennan omaa lastani?

  23 AUG 2023 · Suomalainen juniorijalkapallo ei pärjää ilman aktiivisia vanhempia juniorijoukkueiden toimihenkilöinä. Mitä lapselle ja vanhemmalle merkitsee tilanne, jossa oma isä tai äiti toimii joukkueen johdossa? Suomen Palloliiton urheilutoimenjohtaja Aki Hyryläinen ja Rovaniemen Palloseuran junioripäällikkö Antti Okkonen kertovat, miten yhtälö saadaan toimimaan.
  33m 31s
 • Jakso 17: Millaista peliä tulevaisuudessa pelataan?

  26 MAY 2023 · Suomen Palloliitto julkaisi uuden valmennuslinjan, joka pyrkii kehittämään Palloliiton ja jäsenseurojen yhteisiä arvoja sekä periaatteita pelaajakehityksen osalta. Mitä Palloliiton uudella valmennuslinjalla tavoitellaan, mitkä ovat uuden valmennuslinjan periaatteet ja miten niihin on päädytty? Millä piirteillä suomalaispelaajien uskotaan pärjäävän maailmalla? Entä mikä muuttuu jäsenseurojen ja pelaajien arjessa? Valmennuslinjaa esittelmässä ja sen kehitystyötä taustoittamassa Suomen Palloliiton koulutuspäällikkö Matti Lähitie.
  30m 10s
 • Jakso 16: Kilpailullisuus lasten jalkapallossa

  14 DEC 2022 · Kilpailu on tunteikas puheenaihe lasten urheilussa. Kilpailu kuuluu kuitenkin luonnostaan lasten maailmaan, ja lapset kilpailevat keskenään ilman aikuisten läsnäoloakin. Miten tervettä kilpailua vaalitaan ja epätervettä suitsitaan lasten urheilussa? Asiasta keskustelemassa kokenut juniorivalmentaja Pertti Kemppinen ja vuoden lasten valmentajaksi 2021 valittu Turun Palloseuran Lasse Karlsson.
  35m 19s

Nyt puhuu valmentaja on Suomen Palloliiton podcast, joka käsittelee laaja-alaisesti valmentamista, valmentajuutta ja junioriurheilun ilmiöitä. Sarjan kolmas tuotantokausi pureutuu erityisesti vanhempien rooliin suomalaisessa junioriurheilussa niin toimihenkilöinä kuin tavallisina futisäiteinä ja...

show more
Nyt puhuu valmentaja on Suomen Palloliiton podcast, joka käsittelee laaja-alaisesti valmentamista, valmentajuutta ja junioriurheilun ilmiöitä. Sarjan kolmas tuotantokausi pureutuu erityisesti vanhempien rooliin suomalaisessa junioriurheilussa niin toimihenkilöinä kuin tavallisina futisäiteinä ja -isinä. Ohjelmaa juontaa jalkapallovalmentaja ja entinen A-maajoukkuepelaaja Petri Pasanen.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search