Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Nationalbankens podcast om økonomi

 • Finansiel stabilitet i Danmark

  11 JUN 2024 · Nationalbanken har endnu en gang udsendt sin statusopgørelse over sundhedstilstanden i den finansielle sektor, den halvårlige Finansiel Stabilitets-analyse. Bankernes kredittab er stadig lave og højere renteindtægter gjorde, at indtjeningen i 2023 kunne måle sig med nogle af de historisk bedste år.   Sektoren har haft penge til at betale udbytter til aktionærerne og samtidig opbygge kapital, og bankerne er et godt sted lige nu, vurderer chef for Finansiel Stabilitet, underdirektør Peter Storgaard i Nationalbankens seneste podcast, hvor han dog også advarer om, at flere banker er nødt til at hæve deres kapitalmål.  
  9m 52s
 • De væsentligste finansielle risici fra klima­forandringer og grøn omstilling

  30 APR 2024 · Klimaforandringer påvirker samfundet allerede i dag og forventes at få endnu større konsekvenser i fremtiden. En succesfuld grøn omstilling er derfor presserende og forudsætter en historisk indsats i både Danmark og udlandet. Både klimaforandringer og den grønne omstilling kan udfordre Nationalbankens målsætninger om stabile priser og finansiel stabilitet i Danmark. Derfor skal Nationalbanken øge sin viden om, hvordan og hvor meget klimaforandringer og grøn omstilling vil påvirke forskellige dele af økonomien og det finansielle system.
  13m 45s
 • Presset på arbejdsmarkedet er taget af efter et jobintensivt opsving

  19 APR 2024 · Det opsving, vi har været igennem, siden coronapandemien slap sit tag i det danske samfund, har været mere jobintensivt end tidligere opsving. Men hvad betyder det egentligt, og hvorfor forholder det sig sådan? Det fortæller seniorøkonom Pernille Valentin Borgensgaard mere om i en ny udgave af Nationalbankens podcast om økonomi. 
  12m 23s
 • Effekter af pengepolitiske renteforhøjelser

  11 APR 2024 · I Nationalbankens nye podcast, er chefrådgiver Morten Spange i studiet til en snak om pengepolitiske renteforhøjelser i selskab med kommunikations- og presserådgiver Peter Levring.  Siden 2022 er de pengepolitiske renter blevet forhøjet betydeligt i en række lande. En renteforhøjelse dæmper den økonomiske aktivitet, og der er ikke indikationer på, at effekten på inflation og ledighed afviger markant mellem Danmark og euroområdet. Danske husholdningers og virksomheders nettorentebetalinger stiger efter en renteforhøjelse, og højere rentebetalinger synes at have bidraget til at dæmpe udviklingen i husholdningernes forbrug.
  24m 20s
 • Pengepolitikken er stram og dæmper inflationen

  25 MAR 2024 · Nationalbankens halvårlige pressemøde den 20. marts 2024 tog traditionen tro udgangspunkt i en analyse om udsigterne for dansk økonomi samt monetære og finansielle tendenser. I denne podcast er Alexander Meldgaard Otte, seniorøkonom i Nationalbanken og medforfatter til sidstnævnte analyse, i studiet til en snak om, hvordan det går med renterne, pengepolitikken og centralbankernes udsigter.
  17m 50s
 • Inflationen er på rette kurs, men der er fortsat et vist inflationspres

  20 MAR 2024 · Vicedirektør Thomas Harr er i podcaststudiet hos kommunikations- og presserådgiver Teis Hald Jensen til en snak om dansk økonomi på baggrund af Nationalbankens nye prognose for dansk økonomi.
  19m 55s
 • Nationalbankdirektør om nye kontanttiltag

  7 MAR 2024 · Nationalbankdirektør Christian Kettel Thomsen fortæller i ny podcast, hvordan det er gået siden Nationalbanken i november meldte nye tiltag på kontantområdet ud. Han kommer bl.a. ind på hvor mange 1000-kronesedler, der indtil videre er løbet ind.
  15m
 • Digital euro: Potentiel betydning for Danmark

  19 DEC 2023 · I euroområdet arbejder man med udvikling af digitale centralbankpenge til borgere og virksomheder – en såkaldt digital euro. I Nationalbankens nye podcast har vi seniorekspert i finansiel digitalisering Julia Weismann Seixas i studiet til en snak om, hvordan digitale euro kan påvirke danske forhold.
  12m 59s
 • Kryptoaktiver: Risici, regulering og anvendelse i Danmark

  14 DEC 2023 · Benjamin Christiansen, der er seniorøkonom og ekspert i finansiel digitalisering, fortæller i den nyeste udgave af Nationalbankens podcast om økonomi om kryptoaktiver -- også kendt som kryptovaluta i den offentlige debat. Benjamin kommer ind på, hvilke risici, der er forbundet med kryptoaktiver, hvilke regler, der gælder på området, og hvor udbredte kryptoaktiver er i Danmark.
  14m 58s
 • Nye tiltag på kontantområdet

  30 NOV 2023 · Kontanter har haft faldende betydning for borgerne i Danmark, som i stedet foretrækker andre betalingsformer. Det betyder, at kontanter spiller en stadig mindre rolle i samfundet. Nationalbanken undersøger derfor, hvordan kontanter bruges i dag, og hvilke udfordringer, der kan opstå i et samfund med lavt brug af kontanter. Formålet er at sikre, at borgere og virksomheder stadig har adgang til sikre og effektive betalinger i Danmark.
  20m 13s
Velkommen til Nationalbankens podcast om økonomi.
Her fortæller Nationalbankens økonomer om deres arbejde med at analysere økonomien og overvåge den finansielle stabilitet.
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search