Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Lydspor - musikalske podcasts fra Roskilde Bibliotekerne

 • BEAT:LITT: Katinka - litteratur er rygraden af det hele

  28 SEP 2020 · Musiker Katinka Bjerregaard åbner døren til sit litterære univers i en samtale, der fører omkring bøger af Olga Ravn, Tine Høeg og Cecilie Lind og også handler om at have sin egen "klub" med Herman Bang, om at samle på litteratur, der skriver fysisk råt om moderkroppen, og om fællesmængden mellem Herta Müllers Nobelprislitteratur og Benny Andersens "Snøvsen".  Samtalen fandt sted ved BEAT:LITT på Roskilde Bibliotek d. 24. september 2020. Produceret af Anya Mathilde Poulsen. Samtalen er optaget af Robert Borg fra INSP! Sound.
  36m 43s
 • obSCENE drømmer om COPENHELL

  3 JUL 2020 · Savner du at blive blæst igennem på COPENHELL? Det gør Zelina og Anders fra Roskildes lokale metalspillested obSCENE. Hør deres tips til acts fra COPENHELL-plakaten 2020, som de havde drømt om at opleve. Medvirkede: Zelina Ozol og Anders Stenberg Sørensen. Produceret af Ulla Hoberg Lyhne, Roskilde Bibliotekerne.
  25m 33s
 • Alexander Hacke & Lars Top-Galia - Berlinmurens fald og Vestberlins musikundergrund i 1980erne.

  27 NOV 2019 · Berlin i 1980erne var en by splittet i to dele af en grå betonmur. Vestberlin lå som en ø midt i Østtyskland og her opstod en rå, kompromisløs og dybt nyskabende musikscene, hvoraf Einstürzende Neubauten blev det allermest indflydelsesrige orkester. Alexander Hacke fra Neubauten oplevede Murens fald på tæt hold i 1989. Lars Top-Galia fra Sort Sol tog tit til Berlins klubber og spillesteder. Hør de to kunstnere fortælle om tiden og miljøet fra dengang i en samtale modereret af journalist Erik Jensen fra Politiken. Samtalen er kurateret af Roskilde Bibliotekerne og optaget ved arrangementet 'Treffpunkt: Berlin' i anledning af 30-året for Murens fald.
  1h 53m 22s
 • BEAT:LITT: Nick Cave Teaterkoncerten - Nick Cave på dansk - artist talk med Thomas Bang

  21 OCT 2019 · Artist talk med skuespiller Thomas Bang, som stod bag idéen til Aarhus Teaters Reumertpris-belønnede forestilling over Nick Caves tekstunivers, 'Nick Cave Teaterkoncerten'. Med sine oversatte tekster er forestillingen et unikt kig ind i Nick Caves lyriske temaer. Det er Thomas Bang, der har stået for at omsætte de oprindelige ord til dansk, så de originale stemninger stadig står blodrødt og knivskarpt. Samtidig spillede han en bærende rolle i forestillingen. Samtalen er optaget ved en BEAT:LITT-aften på Roskilde Bibliotek. Produceret af Anya Mathilde Poulsen, Roskilde Bibliotekerne.
  35m 59s
 • Silvana Imam - eksplosiv rap i frontlinjen mod patriarkatet

  3 JUL 2019 · Hun kæmper for en verden fri for racisme, fascisme og patriarkalsk dominans. Svenske Silvana Imam er et ikon i sit hjemland, og ved Roskilde Festival 2019 er hun den første kvindelige hovedartist, der åbner Orange Scene i mere end et kvart århundrede. Dyk med ned i hendes univers, der favner både politiske statements, sprængfarlig rap og refleksioner fra litteraturens verden. Produceret af Anya Mathilde Poulsen, Roskilde Bibliotekerne
  23m 54s
 • Sorgen i kunsten - Naja Marie Aidt og Kira Skov

  5 APR 2019 · Sanger og komponist Kira Skov og forfatter Naja Marie Aidt har begge oplevet at miste en af deres allernærmeste og kæreste. I 2015 døde Naja Marie Aidts 25-årige søn Carl, og i 2017 døde Kira Skovs mand, musikeren Nicolai Munch-Hansen. Begge kunstnere har bearbejdet sorgen og tabet i kunstneriske udtryk. Naja Marie Aidt i bogen ‘Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage’ og Kira Skov på albummet ‘The Echo of You’. Sammen gæstede de i november 2018 Roskilde Bibliotek til en samtale om sorgen i kunsten.Vært: Anette Øster, Roskilde Bibliotekerne.
  45m 50s
 • BEAT:LITT: UHØRT - Lone Hørslev, alt er data, og Inger er 2.0

  20 FEB 2019 · ’Dagene er data’ – og digtet og duerne på Toftegårds Plads. Lone Hørslevs nye digtsamling stiller skarpt på den gennemdigitaliserede tid, vi lever i. En række af digtene er blevet til sange på ep’en af samme navn med UHØRT – Hørslev/Mechlenburg. I denne podcast fortæller Lone Hørslev om data, digte, dyr der rumsterer i forfatterskabet, Inger Christensen version 2.0 og andre værker, hvor musik og poesi løfter hinanden. Produceret af Anya Mathilde Poulsen, Roskilde Bibliotekerne
  30m 40s
 • Billie Holiday - stemmen af sår og skønhed

  8 DEC 2018 · Billie Holiday er jazzmusikkens legendariske stemme og first lady. Hun var barn af en enlig teenagemor, blev udsat for seksuelle overgreb i barndommen og var henvist til at lytte til den musik, hun elskede, på et bordel, som havde en grammofon. Men hun formåede at skabe sig en enestående karriere og uden skoling udvikle en vokalteknik, der stadig inspirerer og forundrer i dag. Produceret af Anya Mathilde Poulsen, Roskilde Bibliotekerne
  27m 24s
 • BEAT:LITT: Jeanett Albeck - magisk musikteater og ordenes musik

  25 OCT 2018 · Jeanett Albeck er den musikalske mastermind i kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, det overdådigt kreative ensemble bag teatersucces'er som 'Tove! Tove! Tove!' og 'Hvid Magi'. Hør hende fortælle om at omsætte Tove Ditlevsens digte og prosa til musik, om at spille på skrivemaskine, om hvordan Shakespeares massive ord kan blive til melodier, og hvor grænseoverskridende det er at lave sin egen kontaktannonce.Produceret af Anya Mathilde Poulsen, Roskilde Bibliotekerne.
  36m 18s
 • Kate Bush, 'Wuthering Heights' og 'Stormfulde højder' - hævn, jalousi og destruktiv kærlighed

  8 AUG 2018 · Dén klaverintro, dén stemme, dén melodi - og "Heathcliff, it's me, Cathy, I've come home...". Bare 19 år gammel udgav Kate Bush sin debutsingle 'Wuthering Heights'. I år har den 40 års jubilæum. Kom med ind i historien om både sangen og den mørke og brutale romanklassiker, der inspirerede den - Emily Brontës 'Stormfulde højder'. Produceret af Anya Mathilde Poulsen, Roskilde Bibliotekerne.
  29m 51s
Musikfortællinger og artist talks fra Roskilde Bibliotekerne.
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search