Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Læge til læge

 • 19. Hjemmeparenteral ernæring (del 2)

  2 MAY 2024 · Cirka 500-600 danskere er afhængige af hjemmeparenteral ernæring (HPN). Det kan skyldes, at tarmene ikke fungerer eller at større dele af tarmene er bortopererede, så tarmen ikke kan optage den nødvendige næring gennem mad, ernæringsdrikke eller sonde.  I dette afsnit fortæller Louise Bangsgaard Antonsen, klinisk sygeplejespecialist på Rigshospitalets afsnit for tarmsvigt og leversygdomme, hvordan man som sygeplejerske griber den praktiske opstart og sygepleje an og hvad man gør, hvis man bliver i tvivl om noget undervejs. Afsnittene er sponsoreret af Fresenius Kabi. Alt indhold er tilrettelagt og produceret af SundhedsTV. Podcasten udgives i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter.
  14m 51s
 • 18. Hjemmeparenteral ernæring (del 1)

  2 MAY 2024 · Cirka 500-600 danskere er afhængige af hjemmeparenteral ernæring. Det kan skyldes, at tarmene ikke fungerer eller at større dele af tarmene er bortopererede, så tarmen ikke kan optage den nødvendige næring gennem mad, ernæringsdrikke eller sonde.  I dette afsnit fortæller Palle Bekker Jeppesen, professor og overlæge på Rigshospitalets afsnit for tarmsvigt og leversygdomme, om HPN, hvornår man som læge bør overveje at henvise til HPN og hvordan behandlingen påvirker patienternes livskvalitet. Afsnittene er sponsoreret af Fresenius Kabi. Alt indhold er tilrettelagt og produceret af SundhedsTV. Podcasten udgives i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter.
  18m 58s
 • 17. Opsporing og behandling af pollenallergi

  18 MAR 2024 · Cirka 1 million danskere lever med pollenallergi, men mange er ikke klar over det og mange er ikke i den rette behandling.   I dette afsnit om opsporing og behandling af pollenallergi gør professor Vibeke Backer dig klogere på, hvordan du som praktiserende læge bliver bedre til at opspore patienter med pollenallergi og hvordan du bedst muligt sikrer dig, at dine patienter er velbehandlede. Afsnittet er sponsoreret af ALK Nordic. Alt indhold er tilrettelagt og produceret af SundhedsTV. Podcasten udgives i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter.
  16m 45s
 • 16: Personlig medicin inden for kræftområdet (del 2)

  7 MAR 2024 · Dette afsnit sætter fokus på personlig medicin inden for kræftområdet – set fra patologens perspektiv. Trine Tramm, speciallæge i patologi og klinisk lektor på Århus Universitet, dykker i dette afsnit ned i konkrete eksempler fra brystkræftområdet og giver eksempler på, hvilke biomarkører, patologerne benytter sig af for at komme nærmere, hvilken behandling, der bedst kan hjælpe patienterne. Afsnittet er sponsoreret af Astra Zeneca. Alt indhold er tilrettelagt og produceret af https://sundhedstv.dk/laege-til-laege-kaeft-og-personlig-medicin/. Podcasten udgives i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter.
  18m 57s
 • 15: Personlig medicin inden for kræftområdet (del 1)

  7 MAR 2024 · Dette afsnit sætter fokus på personlig medicin inden for kræftområdet – set fra patologens perspektiv. Trine Tramm, speciallæge i patologi og klinisk lektor på Århus Universitet, introducerer i første afsnit til, hvad personlig medicin er og hvordan patologer i dag arbejder med at stille så præcise diagnoser som muligt med henblik på at finde den bedste behandling til patienter med kræft. Afsnittet er sponsoreret af Astra Zeneca. Alt indhold er tilrettelagt og produceret af https://sundhedstv.dk/laege-til-laege-kaeft-og-personlig-medicin/. Podcasten udgives i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter.
  17m 15s
 • 14: Opsporing af familiær hyperkolesterolæmi

  1 DEC 2023 · Op mod 30.000 danskere er ramt af familiær hyperkolesterolæmi (FH) men under en tredjedel er diagnosticeret. Ved rettidig behandling kan den risiko nedbringes betydeligt, men det kræver, at flere patienter får den rette diagnose og behandling. I dette afsnit af 'Læge til læge' gør Helle Kanstrup, ph.d og overlæge på Århus Universitetshospital, dig klogere på opsporing af familiær hyperkolesterolæmi. Dette afsnit er sponsoreret af Amgen. Alt indhold er tilrettelagt og produceret af SundhedsTV. Podcasten udgives i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter.
  17m 4s
 • 13. HIV i dag

  29 NOV 2023 · I dag er HIV en sygdom, man lever med, og ikke en sygdom man dør af. Hvis man følger sin daglige behandling, vil man have samme levetid og samme forudsætninger for et godt liv som den øvrige befolkning, ligesom man heller ikke kan smitte andre. Thomas Benfield, der er overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, giver i dette afsnit gode råd til, hvordan praktiserende læger kan blive bedre til at finde patienter med HIV og giver han et grundigt indblik i behandlingen af HIV og hvad den betyder for andre sygdomme, man måtte have. Dette afsnit er sponsoreret af Gilead Sciences. Alt indhold er tilrettelagt og produceret af SundhedsTV. Podcasten udgives i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter.
  15m 32s
 • 12. Opsporing af osteoporose

  23 NOV 2023 · I dette afsnit af ’Læge til læge’ giver endokrinolog Pia Eiken, der arbejder som overlæge på Bispebjerg Hospital, en række konkrete værktøjer til, hvordan praktiserende læger bliver bedre til at finde de patienter, der har osteoporose. Hun giver desuden gode råd til, hvordan patienter kan leve knoglesundt og dermed mindske risikoen for at udvikle osteoporose og hvordan lægen bedst hjælper dem, der er i behandling, med at fastholde den. Derudover giver Pia Eiken også et grundigt indblik i, hvilke behandlingsmuligheder, der findes i dag og hvornår det er tid at henvise patienter videre til hospitalet. Dette afsnit er sponsoreret af UCB. Alt indhold er tilrettelagt og produceret af SundhedsTV. Podcasten udgives i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter.
  15m 47s
 • 11. Nyresygdom i almen praksis

  10 AUG 2023 · Rikke Borg, speciallæge i nefrologi og overlæge på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, fortæller i denne udgave af ’Læge til læge’, hvordan man bedst følger patienter med nyresygdom eller øget risiko for nyresygdom i almen praksis og hvornår det er tid til at henvise til en nefrolog. Podcasten er produceret af SundhedsTV og udgives i samarbejde med medicinske tidsskrifter. Afsnittet er sponsoreret af Boehringer Ingelheim.
  13m 2s
 • 10. Behandling af osteoporose i almen praksis

  5 JUL 2023 · I dette afsnit af podcasten 'Læge til læge' handler det om sygdommen osteoporose. En sygdom der også kaldes den skjulte folkesygdom, idet en halv million danskere i dag har sygdommen uden at vide det, og langt de fleste bliver først klar over, at de har den, efter de har oplevet et knoglebrud. Lars Hyldstrup, overlæge på endokrinologisk afdeling på Hvidovre og Amager Hospital, gør dig klogere på opsporing og behandling af osteoporose i almen praksis.
  16m 3s

EN PODCAST OM AKTUELLE OG HCP-RELEVANTE DAGSORDNER Er du læge, og arbejder du på et sygehus eller i privat praksis? Så kan podcastserien ‘Læge til læge’ være noget for dig....

show more
EN PODCAST OM AKTUELLE OG HCP-RELEVANTE DAGSORDNER

Er du læge, og arbejder du på et sygehus eller i privat praksis? Så kan podcastserien ‘Læge til læge’ være noget for dig. Det kan være svært holde sig opdateret med den nyeste viden samtidig med, at patienterne også skal passes.

Derfor har SundhedsTV et ønske om at formidle den nyeste viden inden for forskellige fagområder, så læger kan holde sig opdaterede – mens de er på farten med et podcastafsnit i ørerne.

I ‘Læge til læge’ interviewer vi lægefaglige eksperter, der brænder for at formidle viden til gavn for andre læger.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search