Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Je beste zelf zijn

 • Openlijk spreken over een taboe op de werkvloer

  18 OCT 2023 · Slapeloze nachten, overmatig transpireren, stemmingswisselingen.. Zo maar een aantal klachten die gepaard gaan met de overgang en die enorme impact kunnen hebben op het leven van vrouwen, privé én op het werk. Maar waarom wordt daar dan nauwelijks over gesproken? Henk Oosterhof is gynaecoloog en doet al vijftien jaar onderzoek naar de invloed van de overgang op de werkvloer. Hij deelt indrukwekkende verzuimcijfers. Toch is er ook hoop: goed werkgeversschap kan vrouwen enorm helpen en er zo aan bijdragen dat ze aan het werk blijven. Jeanina Boots werkt als consultant bij Randstad Groep Nederland. Zij vertelt uit eigen ervaring hoe zij twee jaar geleden voor het eerst te maken kreeg met klachten, waardoor ze volledig uit balans raakte. Ze brengt de klachten alleen niet direct in verband met overgang. Welke weg heeft zij afgelegd? En wat heeft ervoor gezorgd dat zij inmiddels weer goed in haar vel zit? Martijn de Zeeuw is Operationeel Manager bij Randstad. Hij vertelt hoe hij het gesprek aangaat met vrouwen in zijn team die hiermee te maken hebben. Want, hoe praat je eigenlijk over een onderwerp waar je zelf helemaal niets vanaf weet? De host van 'Je beste zelf zijn' is Pearl Steffens. Deze podcast is ontwikkeld door audio agency Airborne, in opdracht van Randstad Groep Nederland.
  24m 24s
 • Een theoretische opleiding is niet per se beter

  30 MAR 2023 · In Nederland willen we dat je het beste uit jezelf haalt. En dat begint al vroeg, namelijk: op school. Maar… wat is eigenlijk ‘het beste’? Voor de meeste mensen is dat waarschijnlijk een zo theoretisch mogelijke opleiding: liefs vwo en dan naar het hbo - of beter nog: de universiteit. Maar wat nu als je anders in elkaar zit en meer praktisch bent ingesteld? Het blijkt niet mee te vallen om je weg te vinden in een maatschappij waarbij een theoretische achtergrond altijd en overal de norm lijkt te zijn. Sterker nog: wie praktisch is opgeleid krijgt vaak te maken met vooroordelen en wordt op allerlei manieren achtergesteld. Terwijl juist deze groep onmisbaar is voor de toekomstige arbeidsmarkt. We spreken over dit onderwerp met: - Sabijn Vissers, branchemanager bij Randstad Groep Nederland, en moeder van drie zonen; - Karim Amghar, auteur, presentator en docent in het mbo; - Bianca Poels Seuren, talent acquisition specialist voor Tempo Team. De host van 'Je beste zelf zijn' is Pearl Steffens. Deze podcast is ontwikkeld door audio agency Airborne, in opdracht van Randstad Groep Nederland.
  20m 39s
 • Bevinden we ons op een kantelpunt?

  17 OCT 2022 · Diversiteit staat hoog op de agenda bij een groeiend aantal bedrijven. Ook op maatschappelijk niveau is er steeds meer ruimte voor het perspectief van mensen die niet tot de dominante meerderheid behoren, bijvoorbeeld omdat ze een bi-culturele achtergrond hebben of deel uit maken van de LHBTIQ+ gemeenschap. Bevinden we ons daarmee op een kantelpunt? Is er sprake van een cultuurverandering? Of is dat weer typisch geredeneerd vanuit de meerderheid? - en zijn we ondertussen veel minder ver dan we misschien denken? In deze aflevering van 'Je beste zelf zijn' gaan we op zoek naar antwoorden. Daarvoor spreken we met drie mensen: - Rik Vos, Global Head of Talent voor Randstad en Practice Lead EDI & B - Rosemarie Buikema, hoogleraar Kunst, Cultuur en Diversiteit aan de Universiteit Utrecht - Angelo Bromet, mede-oprichter van het creatieve bureau AMARU De host van 'Je beste zelf zijn' is Pearl Steffens. Deze podcast is ontwikkeld door audio agency Airborne, in opdracht van Randstad Groep Nederland.
  30m 20s
 • Aangenaam, maak kennis met jezelf

  7 JUL 2022 · Om jezelf te kunnen ontwikkelen, is het belangrijk dat je jezelf goed kent. Dat geldt ook voor de werkvloer. Maar hoe doe je dat, jezelf leren kennen? En vooral: wanneer doe je dat? We leven in een tijd waarbij we voortdurend 'aan' staan.Tijd om je af te vragen hoe je je eigenlijk voelt, nemen we vaak niet. En mocht het dan eens tegenzitten in het leven, dan weten veel mensen daar eigenlijk geen raad mee. In deze aflevering vertelt Susan van Hooijdonk over een waardevol inzicht dat ze opdeed toen ze het management traineeship volgde bij Randstad. Iets waardoor ze haar eigen gedrag veel beter kon begrijpen. Ook collega Ansco Dokkum, verantwoordelijk voor HR bij Randstad Groep Nederland, deelt een persoonlijke ervaring - en vertelt hoe dat bij hem eveneens tot nieuwe inzichten leidde. Ingelien Veldkamp adviseert organisaties en leidt al lange tijd managers op: zij legt uit waar het gebrek aan zelfreflectie vandaan komt, wat de consequenties kunnen zijn en geeft praktische tips hoe je tijd kunt inruimen om jezelf beter te leren kennen. De host van 'Je beste zelf zijn' is Pearl Steffens. Deze podcast is ontwikkeld door audio agency Airborne, in opdracht van Randstad Groep Nederland.
  29m 18s
 • De ontrafeling van je identiteit

  29 NOV 2021 · Gulhan Yilmaz groeit op in Nederland en voelt zich een wereldburger: haar Turkse roots gaan hand-in-hand met haar Nederlandse leven. Maar wanneer ze haar eerste baan krijgt, merkt ze ineens dat ze 'anders' wordt gezien. In deze aflevering van Je beste zelf zijn vertelt Gulhan over het ontrafelen van haar identiteit en welk effect dat heeft gehad. Aan de hand van haar verhaal spreken we ook met Jos Eggenkamp. Hij werkte zijn hele leven in de geestelijke gezondheidszorg en weet wat de gevolgen zijn wanneer je voortdurend beoordeeld wordt op slechts een deel van je identiteit. Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt bij Randstad Groep Nederland, legt uit hoe zich dit kan ontvouwen op de werkvloer. En hoe je met elkaar in verbinding blijft om zo ieders krachten te benutten.
  29m 29s
 • Hoe kwetsbaar moet je op je werk zijn?

  1 OCT 2021 · Welk deel van jezelf moet je in je werkomgeving laten zien? Je volledige zelf, met alles erop en eraan? Of kun je maar beter een bepaald deel verbergen van wie je bent? Sophie-Anne Onland deelt hierover haar ervaringen. Zij is geboren met een fysieke beperking. Iets dat ze lange tijd zoveel mogelijk probeert te verbergen, ook op haar werk. Tot het moment dat ze merkt dat dit steeds meer, op een negatieve manier, invloed heeft op haar leven. En dan is het tijd voor radicale verandering. Karen van Oudenhoven-Van der Zee is hoogleraar Culturele Diversiteit. Zij deelt haar inzichten over hoe het waarderen van unieke eigenschappen op de werkvloer helpen om een omgeving te creëren waarin iedereen tot zijn of haar recht kan komen. En Dominique Hermans vertelt uit eigen ervaring over de rol die kwetsbaarheid speelt in haar werk, als CEO van Randstad Groep Nederland. De host van 'Je beste zelf zijn' is Pearl Steffens. Deze podcast is ontwikkeld door audio agency Airborne, in opdracht van Randstad Groep Nederland.
  26m 18s

Wat is er voor nodig om op je werk de beste versie van jezelf te kunnen zijn? Wat zijn de ideale omstandigheden? En wat kun je zelf doen? Host Pearl...

show more
Wat is er voor nodig om op je werk de beste versie van jezelf te kunnen zijn? Wat zijn de ideale omstandigheden? En wat kun je zelf doen?

Host Pearl Steffens neemt in elke aflevering een specifiek onderdeel van de werkomgeving onder de loep. Van kwetsbaarheid tot stress - en alles wat daar tussenin zit. Op welke manier heeft het invloed? Wat zijn de obstakels en valkuilen?

In deze podcast hoor je persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke inzichten die je helpen begrijpen hoe je je beste zelf kunt zijn.

Deze podcast is geproduceerd door audio agency Airborne ism Randstad Groep Nederland.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search