Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Inspiration til FGU

 • Det drejer sig om dannelse

  1 FEB 2022 · Et af de 15 didaktiske principper for FGU drejer sig om dannelse. De unge skal gennem uddannelsen gøres til mennesker, medmennesker, borgere og arbejdstagere, der kan indgå i fællesskaber… vi udlægger teksten i samtaler med lærere, elever og en ekspert
  15m 37s
 • Virtuel FGU i Vejle

  27 JAN 2022 · Hvad gør man, når unge er så sårbare at de ikke engang er i stand til at møde på skolen. Elever der lider er svær social angst eller som måske har autisme i en grad, at de ikke magter at møde op. Det har de måske fundet en løsning på i Vejle, hvor den lokale FGU har oprettet et særligt hold - den såkaldte FGU-virtuel. Otte elever får hjemmeundervisning over computeren – en særlig undervisning, der retter sig mod langsomt at få dem tilbage til fysisk undervisning.
  19m 47s
 • Sproglige forstyrrelser - DLD

  21 JAN 2022 · Selve det at sætte ord sammen og udtrykke sig sprogligt volder problemer for mange FGU-elever. De kan lide af den sproglige udviklingsforstyrrelse DLD – (Development Language Disorder). Den forekommer hyppigt, men er ukendt for de fleste – fortæller audiologopæden Rikke Vang Christensen. I befolkningen som helhed er det ca. fem procent. På FGU sikkert betydeligt mere. Andre mangler ordforråd, fordi de har et andet sprog end dansk som modersmål.
  19m 31s
 • Den helhedsorienterede undervisning

  18 JAN 2022 · Helhedsorienteret undervisning er det store dyr i åbenbaringen på FGU. Noget alle undervisere skal prøve kræfter med og stræbe i mod. Men det er ikke nemt. I dette afsnit prøver vi at komme lidt rundt om det fine begreb.
  18m 32s
 • 4 x FGU fra Solskinsøen

  14 JAN 2022 · 1) Drop GPS’en og brug et kort – det styrker sprog og orientering. 2) Vær opmærksom på de to-sprogede, der taler perfekt, men mangler ord. 3)Radioavisen er det perfekte morgenbånd til PASE og almendannelse. 4) En introtur til Skåne med værktøjslære, humlebier, kirkebesøg, verdensmål, amerikanerbiler og masser af matematik – et bombardement af helhedsorienteret undervisning. Vi var på Bornholm og kom hjem med FGU-ideer.
  23m 15s
 • Stoltheden i FGU's DNA

  7 JAN 2022 · Hvad kendetegner Forberedende grunduddannelse? Hvad er det særlige ved den? En ny uddannelse som FGU har brug for tid til at finde en identitet. Vi taler med elever, lærere og eksperter om deres bud.
  16m 6s
 • Uddannelsesparathed

  10 DEC 2021 · Begrebet uddannelsesparat står centralt i FGU-universet. Målet er at gøre de unge uddannelsesparate – og det er det, de vurderes på. Men ordet risikerer at blive en del af magtens sprog overfor sårbare elever, som føler, at de presses ud i kanten af samfundet. Så nogle i FGU-verdenen bryder sig ikke om ordet.
  10m 24s
 • Motivation

  6 DEC 2021 · Motivation Hvis dine elever på FGU skal lære noget, så skal du være i stand til at motivere dem. Men hvordan får du selv den nødvendige motivation til at gøre det? Motivation kommer ikke indefra, men opstår i den enkeltes møde med omverdenen. I episoden gennemgås tre-fire faktorer, der spiller ind på motivationen. Medvirkende: Lærere og elever fra FGU og lektor Pernille Henriksen fra Københavns Professionshøjskole.
  20m 37s
 • Hvem er fgu'erne?

  2 DEC 2021 · Det er dem det hele drejer sig om – eleverne: Den meget omtalte "restgruppe" blandt de unge, de unge som ikke har taget en ungdomsuddannelse eller er kommer i job. Mød nogle af dem her, og hør om, hvordan de oplever Den forberedende grunduddannelse.
  12m 59s
 • Ordblindevenlig undervisning

  26 NOV 2021 · Omkring halvdelen af eleverne på FGU har læsevanskeligheder – og omkring halvdelen af dem har ordblindhed. Her fortæller nogle af dem om, hvordan de oplever det. Og du kan høre om nogle af de greb du kan bruge i din undervisning for at hjælpe de ordblinde. De gode råd kommer fra Vibeke Søndergaard Asmussen fra Københavns Professionshøjskole, der er specialist på området.
  23m 57s
Inspiration og viden til lærere på Den forberedende grunduddannelse. Om helhedsorienteret undervisning og god praksis. Med lærere og elever fra FGU.
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search