Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Inde i maskinen - bag om it-nyhederne

 • Da Microsoft var i iPad-panik - og lancerede Surface

  14 OCT 2022 · For 10 år siden lancerede Microsoft i lettere iPad-panik Surface-serien - og forleden kom der nye modeller som Surface Laptop 5, en Surface Pro 9 og desktop-computeren Surface Studio 2+. Men historien stikker dybere end det. For i første omgang blev Surface lavet som løftet pegefinger til Microsofts mangeårige partnere som Acer, Lenovo og Dell om at de skulle få fingeren ud og lave nogle fede maskiner. I dag kan det være svært at tro på. Men dengang var rigtigt rigtigt mange overbeviste om at fremtiden computer var en iPad: Flad, uden tastatur og med en touchskærm. Derfor var Microsoft i panik - for nu at sige det lige ud. Og derfor lavede tech-giganten pludseligt deres egne bærbare der skulle tjene som inspiration til partnerne. I øvrigt samtidig med det touch-inspirerede Windows 8-system. 10 år senere kan Surface-forretningen så opgøres i milliarder dollars og stå på egne ben. Og i denne episode af Inde i Maskinen foretager Computerworlds teknologiredaktør Niels de Boissezon og Lars Jacobsen en gennemgang af Surface-maskinerne siden start…kårer vores favoritter og ryster på hovedet over fejlene.
  25m 7s
 • Vi kårer favorit-modellen efter 15 år med iPhones

  28 SEP 2022 · Så er der nye iPhones. Og sikke et vildt det har været siden Steve Jobs stod på scenen i 2007 med sin mærkelige telefon – helt uden tal-knapper eller den kendte og elskede Nokia-ringetone. Og nu har vi så iPhone 14. Computerworlds teknologiredaktør Niels de Boissezon har prøvet dem – og deler sit indtryk i denne episode. Men afsnittet handler især om at iPhonen er blevet Apples malkemaskine, som hvert år nu sprøjter milliarder af dollars ud – og som på mange måder er blevet en industristandard. Men sådan har det ikke altid været. For undervejs har der været flere selvmål, brændere og direkte røde kort til forskellige iPhone-modeller. Niels de Boissezon og Computerworlds største Apple-entusiast og redaktør for forretningsudvikling og innovation, Jacob Wittorff, giver derfor i episoden hver eneste iPhone siden 2007 karakterer. Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld
  24m 7s
 • Kan du købe en dårlig bærbar?

  20 JUL 2022 · Et sted i chefredaktørens kælder står hans første bærbare computer. En Toshiba der vejer 7 kilo, har en to-farvet skærm, 20 mb harddisk, 10 mhz 286-processor og intet batteri. Den virker stadig! Så både Wordperfect, DOS og Norton Commander flyver afsted når den en sjælden gang spindes op. Det er en god historie. Og et godt oplæg til dagens episode af Inde i maskinen, Computerworlds podcast der går bag om, it-nyhederne. Men episoden starter på det sommervarme kontor hvor Computerworlds teknologiredaktør Niels de Boissezon netop havde skrevet en guide til bærbare. Og så kom vi til at diskutere om man overhovedet kunne købe en dårlig bærbar mere. Og hvis man kunne: Hvad er det man skal passe på nu om dage? Et oplagt emne at indvie læserne i. Og emnet for dagens episode hvor vi vender hvad en god bærbar er, hvordan Macs klarer sig i den sammenhæng hvad det er man får, når priserne stiger.
  21m 26s
 • Intels store maveplasker

  12 JUL 2022 · Intel var ellers kommet stærkt tilbage. Først med deres 11. generation af CPU´ere og så med deres plan for stadigt kraftigere og/eller strømbesparende processorer over de næste 2-3 år. Men for nyligt landede så de første benchmarks for Intels længe ventede ARC-grafikkort. Og de var…ja, det var helt elendige. Så elendige at vi på Computerworld sammenlignede det med dårlige grafikkort for 3-4 år siden. Hvad pokker skete der lige der? Det drøfter Computerworlds teknologiredaktør Niels de Boissezon med chefredaktør Lars Jacobsen i denne episode af podcasten Inde i maskinen. I episoden har Niels også en god nyhed med. For det ser ud til at grafikprocessorkrisen er ved at være ovre. Og at tiden, hvor selv grafikkort kunne sælges til absurde priser forhåbentligt dermed, er slut.
  14m 19s
 • Apples store planer for Air, banken & bilfirmaet

  10 JUN 2022 · Apple Worldwide Developers Conference 2022 slutter i dag fredag - og har budt på nye Macbooks, nyt software og nyt om Apples planer om at kaste sig over betalings- og bilmarkedet. Computerworlds Jacob Wittorf og Niels de Boissezon har fulgt konferencen tæt og giver i denne episode deres vurdering af nyhederne - og deres bud på hvorfor Apple kaster sig over så mange nye områder. Vært på episoden er chefredaktør Lars Jacobsen.
  29m 10s
 • To CIOs er gæster i studiet (Årets CIO 2022 del 2)

  24 MAY 2022 · Bliv klogere på, hvordan Danmarks bedste CIO’er tackler nogle af de store it-udfordringer, som danske virksomheder og myndigheder står over for med et glohedt arbejdsmarked og stadig større trussel fra hackere og en ny digital adfærd hos kunderne. Det giver Susanne Thorskov Hansen, Group Vice President for Hempel og Peter Lykke Egelund, CIO for Kombit deres bud på i denne specialudgave af Inde i maskinen hvor Årets CIO 2022 er temaet. De er alle tre nomineret til titlen, som Computerworld, IDC og Dansk IT uddeler d. 8. juni.
  32m 35s
 • Tre top-CIOs i studiet (Årets CIO 2022 del 1)

  22 MAY 2022 · Digitaliseringen er blevet sat i centrum hos alle danske virksomheder og organisationer og her står mange danske CIO’er i spidsen for den massive transformation, som der i disse år er smidt milliarder af kroner efter for at opfylde. Men hvordan gør man helt præcist det? Det giver Ann Fogelgren, CIO i GN, Klaus Larsen, it-direktør hos Region Nordjylland og Susanne Schustin, CIO Blue Water Shipping bud på i denne specialudgave af Inde i maskinen hvor Årets CIO 2022 er temaet. De er alle tre nomineret til titlen, som Computerworld, IDC og Dansk IT uddeler d. 8. juni. Også Peter Lykke Egelund, CIO hos Kombit og Susanne Thorskov Hansen, Vice President og CIO hos Hempel er nominerede - og de er med i næste udgave af Inde i maskinen.
  31m 11s
 • Windows 11 er gået helt i stå

  29 APR 2022 · Microsofts forudser to-cifrede vækstrater i regnskabet. Men Windows 11 er gået i stå. Det viser en ny undersøgelse fra Lansweeper, som dækker over mere end 10 millioner Windows-enheder. Her var Microsofts nyeste styresystem er så langt bagud, at Windows XP fra 2001 havde flere brugere end Windows 11 i opgørelsen. Blot 1,44 procent af de 10 millioner enheder er udstyret med Windows 11. Øv øv og dobbelt øv for Microsoft. Især fordi ledelsen hos Microsoft i stigende grad ser selskabets styresystem som en vej til at få kunderne på abonnementsordninger. Og så er det ikke fedt, at den nyeste udgave har samme appel som New Coke, Google Glass og Harley Davidsons berømte fejlslagne parfume. Så hvad sker der nu hos Microsoft? Hvorfor er væksten gået i stå? Og hvad gør Microsoft for at sætte skub i skiftet? Det kan svarer Kristoffer Ingemand på i denne episode af Inde i maskinen. En podcast fra Computerworld hvor vi går bag om it-nyhederne.
  15m 17s
 • Netcompany snublede i posten

  24 MAR 2022 · Den nye digitale post-løsning og mit.dk fik mandag en noget snublende start. For digital post drillede i et par gange både mandag og tirsdag. Men hvad værre er, så faldt det sammen med at Netcompanys egen selvstændige postløsning, kaldet mit.dk, samtidig var nede i hele 55 timer. Av, øv og pinligt. Men uanset den uheldige start så skal du i fremtiden holde øje med flere digitale postkasser. Og huske hvilke apps som er til hvad og hvem der sender til hvor. Hvorfor nu det? Hvad er baggrunden for skiftet? Og hvordan ser fremtiden ud for Netcompanys Mit.dk løsning når nu e-Boks allerede har millioner af brugere? Det har Computerworlds erhvervsredaktør Rasmus Ferdinand Ginman et bud på i denne udgave af Inde i maskinen, podcasten hvor vi går bag om it-nyhederne. Vært på denne episode af Inde i maskinen er chefredaktør Lars Jacobsen.
  15m 31s
 • Microsoft hæver priserne

  3 MAR 2022 · Tre steder ikke langt fra København er Microsoft ved at bygge store danske datacentre. Vi troede alle sammen at vi vidste hvor – det var forkert. Men nu skulle den være god nok for to af dem: Det er altså Køge, Roskilde … og endnu et sted. Men hvorfor bygger Microsoft dem? Hvad er planen og hvorfor er stederne hemmelige. Computerworlds spritnye journalist og Microsoft-detektiv Kristoffer Ingemand er med i studiet i denne episode. Kristoffer er også med fordi Microsoft har annonceret prisstigninger på en lang række produkter. Op til 25% skulle priserne stige. Det fik en del kunder til at skynde sig at forlænge aftaler. Og forleden var det 1. marts, dagen hvor de skulle træde i kraft. Men så blev de udskudt. Hvad der skete vil Kristoffer Ingemand også dele med i denne episode. Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.
  17m 43s

Inde i Maskinen er ugentlig podcast fra Computerworld, der beskæftiger sig med den teknologi og de digitale trends der forandrer vores samfund, erhvervsliv og hverdag. Med Inde i Maskinen tager...

show more
Inde i Maskinen er ugentlig podcast fra Computerworld, der beskæftiger sig med den teknologi og de digitale trends der forandrer vores samfund, erhvervsliv og hverdag.

Med Inde i Maskinen tager vi hver uge et skridt tilbage og ser på ugens it-historier - og hvad det er for tendenser, trends og begivenheder der ligger bag.

Alt sammen ting vi normalt dækker på Computerworld.dk - men med Inde i Maskinen får du også historien bag ved.

Derfor kommer vi også vidt omkring: Fra Elon Musks vilde løfter om selvkørende biler til EUs regulering af de store techfirmaers platforme.

Har du forslag eller kommentarer er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.
show less
Contacts
Information
Author Lars Jacobsen
Categories Technology
Website -
Email redaktionen@cw.dk

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search