Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Højtbegavede i folkeskolen

 • spot kloge børn

  29 SEP 2021 · Trailer til Højtbegavede i folkeskolen. Fra sitet klogebørn.dk
  Played 42s
 • Roar og hans mor

  24 SEP 2021
  Played 14m 11s
 • Kokkedal talentskole

  1 JUL 2021 · Kokkedal Skole har i 15 år haft talenthold for de dygtigste og mest motiverede elever. Det drejer sig om anerkendelse. Programmet har været med til at holde på de stærke elever. Talentvejleder Ole Andersen og afdelingsleder Helle Jensen har begge været med fra den spæde begyndelse.
  Played 24m 41s
 • Find de skjulte genier

  31 MAY 2021 · Test en skoleklasse på under en time. Hvad er intelligens, og hvordan måler man den? Højtbegavede børn i skolen går ofte under lærerens radar. Når lærerne ikke ved, hvad de skal kigge efter, ser de dem ikke. Det besværlige og uregerlige barn er sommetider et lille geni. Dr.psych. Poul Nissen, der forsker i de højtbegavede børn, har udviklet et måleredskab, der gør det muligt at finde ud af, hvilke børn i en klasse, der med stor sandsynlighed hører til de højtbegavede. Det tager en time. Rigtigt mange højtbegavede børn ude i de danske skoler bliver aldrig opdaget – og de får derfor ikke de udfordringer, de har krav på. Det er synd og skam – både for de højtbegavede selv – og for samfundet som hen ad vejen mister værdifulde menneskelige ressourcer.
  Played 17m 52s
 • De seks typer

  28 MAY 2021 · To amerikanske forskere, George Betts og Maureen Neihart har efter mange års forskning fundet frem til seks forskellige personlighedstyper blandt de højtbegavede med en IQ på over 130. Kendskab til de seks typer gør det nemmere at spotte klassens højtbegavede elever , som ofte kan virke indadvendte eller opfører sig som irriterende ballademagere. Viden om de seks personlighedstyper kan hjælpe lærere og pædagoger med at finde den bedste måde at hjælpe de højtbegavede til at udnytte deres potentialer.
  Played 17m 40s
 • Højtbegavede og diagnoser

  27 MAY 2021 · En hel del højtbegavede børn får stillet psykiske diagnoser som ADHD eller autisme. Amerikanske forskere peger på, at der kan være tale om fejldiagnoser. Den særlige intensitet, der kendetegner højt- begavede børn, kan forveksles med psykisk sygdom.
  Played 8m 37s
 • Kend de højtbegavede

  26 MAY 2021 · Det kan være svært at spotte de højtbegavede. Somme tider skjuler de sig. Men mange af dem har særlige kendetræk, som kan gøre det nemmere at få øje på dem. Deres humor for eksempel. Eller en særlig høj intensitet. Vi har læst en lille smule af den omfattende amerikanske forskning om emnet - og i tre episoder giver vi tre vinkler på, hvad der karakteriserer de højtbegavede. I den første episode drejer det sig om de generelle kendetegn - ikke mindst personlighedsmæssigt.
  Played 12m 16s
 • Mød de kloge børn

  25 MAY 2021 · Vi lærer hurtigt, så derfor er vi højtbegavede klogere end andre - fordi vi ved mere end andre, men der er også nogle af os, der ikke kan finde ud af at sidde stille. I denne podcast fortæller en stribe højtbegavede børn om, hvordan de oplever deres skoletid. De ved godt, at de er anderledes end de andre børn. Nogle skjuler det, andre står ved, at de er nørder.
  Played 11m 2s
 • Gifted Children

  25 MAY 2021 · Foreningen Gifted Children fungerer som netværk for familier med højtbegavede børn – og den har omkring 4000 medlemmer. Børnene har brug for at møde andre ligesom dem selv, fordi det hjælper dem til en bedre forståelse af deres kognitive superkræfter, der ofte giver dem sociale problemer blandt andet i skolen. Omvendt kan folkeskolen vinde rigtig meget, hvis lærerne ser og anderkender og inddrager de højtbegavede. Så kan de være med til at løfte de øvrige elever, fordi de ofte har stærke et stærkt instinkt for fællesskabet. I podcasten taler vi med formanden for Gifted Children, Grith Tschorn:
  Played 13m 10s
 • Højtbegavede i indskolingen.

  25 MAY 2021 · De kan have svært ved gruppearbejde. De kan være ekstremt selvkritiske. De kan være meget rastløse. Og ofte er de regelryttere. De fleste programmer for højtbegavede børn retter sig mod elever i udskolingen – eventuelt mellemtrinnet. Men de højtbegavede findes naturligvis også i indskolingen. Lærer Helle Lodbjerg fra Gentoftes Videnscenter for børn med særlige forudsætninger fortæller om sine erfaringer med at få øje på de højtbegavede i de små klasser og med at finde på opgaver til dem.
  Played 12m 6s
De keder sig, de mistrives og sommetider mister de deres intelligens. En podcast serie om, hvad folkeskolen kan gøre for de højtbegavede.
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Podcast Cover

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search