Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Hjertekammeret

 • Lungeemboli- en blodprop i lungen. Del 2: behandling og efterforløb

  21 NOV 2023 · Blodprop i lungen - behandling og efterforløb En blodprop i lungen kaldes også for lungeemboli. Afdelingslæge Gro Egholm forklarer om blodfortyndende behandling, som hjælper kroppen til at nedbryde blodproppen. Få også svar på hvad du selv kan gøre efter behandlingen og hvad du skal være særligt opmærksom på for at undgå en ny lungeemboli. Læge Annemie Stege Bojer er vært.
  22m 19s
 • Lungeemboli - en blodprop i lungen. Del 1: sygdom og symptomer

  21 NOV 2023 · En blodprop i lungen kaldes også for lungeemboli. Hvert år rammes ca. 3500 danskere af en lungeemboli. Afdelingslæge Gro Egholm forklarer hvad en lungeemboli er, hvor blodproppen typisk stammer fra og hvordan adskiller den sig fra en blodprop i hjertet. Læge Annemie Stege Bojer er vært.
  11m 13s
 • Hjertetransplantation. Del 1: Om det kirurgiske indgreb, ventelister og overlevelse

  24 MAY 2023 · Årligt foretages 25-30 hjertetransplantationer i Danmark. Hvilke vurderinger og undersøgelser skal foreligge før en person indstilles til transplantation – og hvordan hjælpes og behandles patienten i ventetiden? Overlæge Finn Gustafsson forklarer om det store kirurgiske indgreb, behandlingen efter operationen og om overlevelsen. Læge Marie Bayer Elming er vært.
  29m 25s
 • Hjertetransplantation. Del 2: Om livet efter en hjertetransplantation og fremtidige muligheder

  24 MAY 2023 · Hvor længe kan man leve med et donor-hjerte og hvilke komplikationer kan opstå på sigt? Overlæge Finn Gustafsson forklarer om den vigtige livslange immundæmpende behandling og om de bekymringer, der fylder meget hos patienterne, men lidt hos lægerne. Du kan også høre om fremtidige muligheder indenfor hjertetransplantation. Læge Marie Bayer Elming er vært.
  18m 11s
 • Bypassoperationen – en omkørsel af hjertets kar

  28 FEB 2023 · Der udføres ca. 1600 bypassoperationer årligt i Danmark. En bypassoperation er den kirurgiske behandling af åreforkalkningssygdom. Hvordan foregår en bypassoperation, hvem får den tilbudt og hvad skal man være opmærksom på i den første tid efter operationen? Det og meget andet forklarer Overlæge og hjertekirurg Morten Smerup om. Læge Marie Bayer Elming er vært.
  20m 42s
 • Del 2: Diabetes og hjertesygdom - behandling

  5 DEC 2022 · Overlæge Peter Gæde forklarer om behandlingen af hjertepatienter og type 2 diabetes, om den nyere medicinske diabetesbehandling og om dens betydning for hjerte-karsygdom. Læge Annemie Stege Bojer er vært.
  21m 19s
 • Del 1: Diabetes og hjertesygdom

  5 DEC 2022 · Mange danskere lever med både en hjertesygdom og med diabetes. Overlæge Peter Gæde forklarer om diabetes og om de tætte forbindelser mellem diabetes og hjertesygdom, forhøjet kolesterol og forhøjet blodtryk. Læge Annemie Stege Bojer er vært.
  22m 13s
 • Ballonudvidelse (PCI)

  14 NOV 2022 · I Danmark laves ca. 9500 ballonudvidelser årligt. Hvad er en ballonudvidelse og hvornår er ballonudvidelse nødvendig? Overlæge Lene Holmvang forklarer om indgrebet, om blodfortyndende medicin og om den første tid efter udskrivelsen. Læge Marie Bayer Elming er vært.
  24m 37s
 • Del 3: Hjertestop - senfølger efter et hjertestop

  7 MAR 2022 · Ca. 50% af hjertestopoverlevere oplever senfølger efter et hjertestop. Hjertet har det godt igen, men udfordringer fra hjernen fylder i efterforløbet. Overlæge Ann-Dorthe Zwisler forklarer om koncentrationsbesvær, evnen til at bevare overblikket, psykiske reaktioner og træthed, som ikke kan soves væk. Læge Annemie Stege Bojer er vært.
  27m 4s
 • ICD – en indopereret hjertestarter

  28 FEB 2022 · Mange mennesker med en øget risiko for at få hjertestop får en ICD indopereret under huden. Hvad er en ICD og hvordan virker den? Slår en ICD ud i lufthavnens metaldetektor og må man køre el-bil, når man har en ICD? Det og meget mere får du svar på i denne podcast med overlæge Ketil Haugan. Læge Marie Bayer Elming er vært.
  30m 17s
Hjertekammeret er Hjerteforeningens podcast til hjertepatienter og pårørende. I Hjertekammeret deler eksperter den nyeste viden om hjertesygdom og behandling.
Information
Author Hjerteforeningen
Categories Health & Fitness
Website -
Email -

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search