Settings
Light Theme
Dark Theme
 • Afsnit 8 - Mobbeforsker Jette Kofoed

  16 NOV 2021 · Mobning defineres som ”udstødelse fra fællesskabet” og ”systematisk eksklusion” og foregår ikke bare i skoler og på arbejdspladser, men også i familier. Men hvad er det for nogle dynamikker, der ligger bag dårlige relationer og mobning? I dette afsnit af ”Fremmed i familien” taler forfatter Katrine Marie Guldager med mobbeforsker Jette Kofoed.
  59m 8s
 • Afsnit 7 - Afhængighedsrådgiver Nicole Albæk

  16 NOV 2021 · Nicole Albæk vokser op i en dysfunktionel familie og gentager senere det dysfunktionelle i sit parforhold. I dag kan hun se, at hun var medafhængig af sine dårlige relationer og har taget ansvar, uddannet sig til Life Coach og afhængighedsrådgiver og har for nylig udgivet bogen ”Kvinder, der mister sig selv”. Men hvorfor er det, at vi ofte forveksler følelsesmæssig afhængighed med kærlighed? Og hvordan kan vi bryde den onde cirkel?
  52m 13s
 • Afsnit 6 - Psykolog Kisser Paludan

  16 NOV 2021 · 80 % føler sig mindre som sig selv i deres barndomsfamilie end med deres venner – og 80 % føler sig ikke set og elsket af deres familie. I hvert fald ifølge spirituel psykolog Kisser Paludans egen undersøgelse. Kan det være en af årsagerne til, at mange kommer derud, hvor de bryder med eller overvejer at bryde med deres familie? I denne udgave af Fremmed i familien taler forfatter Katrine Marie Guldager med psykolog Kisser Paludan, om hvorfor det er, der opstår konflikter i familien, og hvordan vi bedst tager ansvaret på os – og måske endda kan lære af det?
  53m 1s
 • Afsnit 5 - Psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard

  16 NOV 2021 · Hvordan kan man leve med et brud, og kan man undgå at de opstår? Camilla Carlsen Bechsgaard er privatpraktiserende psykolog og medforfatter til en bog om familiebrud. I dette afsnit af ”Fremmed i familien” taler forfatter Katrine Marie Guldager med Camilla om, hvorfor familiebrud overhovedet opstår.
  1h 1m 54s
 • Afsnit 4 - Litteraturforsker Erik Skyum-Nielsen

  28 MAY 2021 · Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina. Indimellem føles det at beskæftige sig med familiebrud som at bevæge sig på er nyt og tabuiseret område, som der ikke er forsket meget i. Men hvad med litteraturen? Har den ikke altid beskæftiget sig med ulykkelige familier? Katrine Marie Guldager har inviteret Erik Skyum-Nielsen i studiet til en snak.
  55m 13s
 • Afsnit 3 - Psykolog Inge S. Holm

  21 MAY 2021 · Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina. Psykolog Inge S. Holm kender fra sin praksis en del til dysfunktionelle familier, og hun har desuden skrevet fagbogen "Livsfarlig familie". Men kan det virkelig været farligt at have usunde relationer til sin familie, og hvornår skal man sige stop? Kan man virkelig blive syg af det, hvis man ikke kan sige fra?
  1h 12m 7s
 • Afsnit 2 - Psykoanalytiker Katrine Zeuthen

  12 MAY 2021 · Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina. Psykoanalytikeren Katrine Zeuthen var med på sidelinjen da Katrine Marie Guldager skrev sin autofiktive roman ‘Det samme og noget helt andet’. I denne podcast taler Katrine Marie Guldager med Katrine Zeuthen om hvorfor det kan være svært at være i en familie. Og hvorfor er det egentlig så svært at tale om?
  1h 4m 34s
 • Afsnit 1 - Familiepsykolog Ulla Dyrløv

  11 MAY 2021 · Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina. Hvis man spørger familiepsykologen Ulla Dyrløv, så er det i udgangspunktet forældres ansvar, hvis de vil bevare en god relation til deres børn. Ulla Dyrløv, som blandt andet har medvirket i "Aldrig for sent" kommer i dette første afsnit med nogle konkrete råd til, hvad man som forældre kan gøre for at undgå, at konflikt bliver til brud.
  1h 11m 57s

'Fremmed i familien' er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina. Hvorfor kan det til tider føles som om, man er fremmed i sin egen familie? Det...

show more
'Fremmed i familien' er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina.
Hvorfor kan det til tider føles som om, man er fremmed i sin egen familie? Det spørgsmål stiller Katrine Marie Guldager sig selv i denne podcast. Efter forfatteren udgav en roman om at føle sig udenfor i sin egen familie, har læsere kontaktet hende for at fortælle om deres oplevelser med at føle sig forkerte blandt deres nærmeste. I denne podcast taler Katrine Marie Guldager med psykologer og eksperter om, hvorfor det kan være nødvendigt at bryde med sin familie.

Vært: Katrine Marie Guldager
Redaktør: Janus Camara
Musik/mix: Rasmus Glendorf
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search