Een Cursus in Wonderen Dagelijkse Les - Cover Image
Er is een nieuwe Een Cursus in Wonderen Org App met deze en andere klassen. Ga naar https://eciw.appWelkom bij de dagelijkse les van een cursus in wonderen. Aan het begin van iedere dag nemen we de les van die dag door. De les en onderwerpen die worden besproken nodigen uit tot een ervaring voorbij waarneming en kunnen als hulp en ondersteuning worden gebruikt in je eigen pad ter verlichting.

Je kunt iedere podcast hier beluisteren of via youtube, iTunes, Spotify, ECIW Dagelijkse Les android app of eencursusinwonderen.org. We doen ons uiterste best om dagelijks voor 9 uur een nieuwe dagelijkse les klas voor die dag beschikbaar te hebben.

Deze app en podcast wordt mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars zoals jij. Wil je ook mee helpen en een donatie geven, ga dan naar de contact pagina van de website https://eencursusinwonderen.org/doneer

Dit is Een Cursus in Wonderen. Het is een verplichte cursus. Alleen het tijdstip waarop je hem doet staat je vrij. Vrije wil betekent niet dat jij het leerplan kunt vaststellen. Het betekent alleen dat je kunt kiezen wat je op een gegeven moment wilt doen.

De cursus beoogt niet de betekenis van liefde te onderwijzen, want dat gaat wat onderwezen kan worden te boven. Hij beoogt echter wel de blokkades weg te nemen voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde, die jouw natuurlijk erfgoed is. Het tegendeel van liefde is angst, maar wat allesomvattend is kan geen tegendeel hebben.

Deze cursus kan daarom zeer eenvoudig aldus worden samengevat:
Niets werkelijks kan bedreigd worden.
Niets onwerkelijks bestaat.
Hierin ligt de vrede van God.

Het doel van het werkboek is je geest systematisch te trainen in een andere waarneming van alles en iedereen in de wereld. De oefeningen zijn ontworpen om je te helpen de lessen te veralgemenen, zodat je gaat begrijpen dat ze elk evenzeer toepasbaar zijn op je waarneming van alles en iedereen.

De overdracht van training verloopt bij ware waarneming niet op dezelfde manier als de overdracht van training in de wereld. Als ware waarneming is bereikt met betrekking tot enige persoon, situatie of gebeurtenis, dan staat vast dat ze totaal op alles en iedereen overgaat. Anderzijds maakt één uitzondering, die buiten ware waarneming wordt gehouden, haar verwezenlijking waar dan ook onmogelijk.

De ware aard van ware waarneming is dat ze geen begrenzingen heeft.
Ze is het tegengestelde van de manier waarop je nu ziet.

(Uit: Een Cursus in Wonderen uitgegeven door Uitgeverij Ankh-Hermes bv - Deventer)

Alle herhalingen van de Dagelijkse Les klas nu ook op Youtube: https://www.youtube.com/c/hetlichtisgekomenpuntnl/playlists
Er is een nieuwe Een Cursus in Wonderen Org App met deze en andere klassen. Ga naar https://eciw.app Welkom bij de dagelijkse les van een cursus in wonderen. Aan het begin van iedere dag nemen we de les van die dag door. De les en onderwerpen die worden besproken nodigen uit tot een ervaring voorbij waarneming en kunnen als hulp en ondersteuning worden gebruikt in je eigen pad ter verlichting. Je kunt iedere podcast hier beluisteren of via youtube, iTunes, Spotify, ECIW Dagelijkse Les android app of eencursusinwonderen.org. We doen ons uiterste best om dagelijks voor 9 uur een nieuwe dagelijkse les klas voor die dag beschikbaar te hebben. Deze app en podcast wordt mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars zoals jij. Wil je ook mee helpen en een donatie geven, ga dan naar de contact pagina van de website https://eencursusinwonderen.org/doneer Dit is Een Cursus in Wonderen. Het is een verplichte cursus. Alleen het tijdstip waarop je hem doet staat je vrij. Vrije wil betekent niet dat jij het leerplan kunt vaststellen. Het betekent alleen dat je kunt kiezen wat je op een gegeven moment wilt doen. De cursus beoogt niet de betekenis van liefde te onderwijzen, want dat gaat wat onderwezen kan worden te boven. Hij beoogt echter wel de blokkades weg te nemen voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde, die jouw natuurlijk erfgoed is. Het tegendeel van liefde is angst, maar wat allesomvattend is kan geen tegendeel hebben. Deze cursus kan daarom zeer eenvoudig aldus worden samengevat: Niets werkelijks kan bedreigd worden. Niets onwerkelijks bestaat. Hierin ligt de vrede van God. Het doel van het werkboek is je geest systematisch te trainen in een andere waarneming van alles en iedereen in de wereld. De oefeningen zijn ontworpen om je te helpen de lessen te veralgemenen, zodat je gaat begrijpen dat ze elk evenzeer toepasbaar zijn op je waarneming van alles en iedereen. De overdracht van training verloopt bij ware waarneming niet op dezelfde manier als de overdracht van training in de wereld. Als ware waarneming is bereikt met betrekking tot enige persoon, situatie of gebeurtenis, dan staat vast dat ze totaal op alles en iedereen overgaat. Anderzijds maakt één uitzondering, die buiten ware waarneming wordt gehouden, haar verwezenlijking waar dan ook onmogelijk. De ware aard van ware waarneming is dat ze geen begrenzingen heeft. Ze is het tegengestelde van de manier waarop je nu ziet. (Uit: Een Cursus in Wonderen uitgegeven door Uitgeverij Ankh-Hermes bv - Deventer) Alle herhalingen van de Dagelijkse Les klas nu ook op Youtube: https://www.youtube.com/c/hetlichtisgekomenpuntnl/playlists read more read less
 • Dagelijkse Les 64 Laat me mijn functie niet vergeten
  4 Mar, 2024 - 39:00
 • Dagelijkse Les 63 Het licht van de wereld brengt elke denkgeest vrede door mijn vergeving
  3 Mar, 2024 - 46:07
 • Dagelijkse Les 62 Vergeving is mijn functie als het licht van de wereld
  2 Mar, 2024 - 45:55
 • Dagelijkse Les 61 Ik ben het licht van de wereld
  1 Mar, 2024 - 36:25
 • Dagelijkse Les 60 Herhaling Lessen 46 - 50
  29 Feb, 2024 - 35:19
 • Dagelijkse Les 59 Herhaling Lessen 41 - 45
  28 Feb, 2024 - 37:31
 • Dagelijkse Les 58 Herhaling Lessen 36 - 40
  27 Feb, 2024 - 37:32
 • Dagelijkse Les 57 Herhaling Lessen 31 - 35
  26 Feb, 2024 - 38:38
 • Dagelijkse Les 56 Herhaling Lessen 26 - 30
  25 Feb, 2024 - 45:18
 • Dagelijkse Les 55 Herhaling Lessen 21 - 25
  24 Feb, 2024 - 46:35
 • There are no episodes.
Loading
 • There are no episodes.
 • There are no episodes.
Loading