Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Education4Future

 • De sju dödssynderna: Del 7 av 7 (lättja och arbetsamhet)

  26 AUG 2021 · I följetångens sjunde och sista avsnitt rundar Alexander och Tobbe av det hela med ett fullspäckat avsnitt, denna gång med dödssynden ’lättja/lathet’ och dess kardinaldygd ’flit’ (eller företagsamhet) i fokus. Likt de övriga sex dödssynderna så har lättjan fått ett allt större grepp om svenskarna i takt med att den tekniska utvecklingen fortskridit och gjort … De sju dödssynderna: Del 7 av 7 (lättja och arbetsamhet) Läs mer »
  40m 47s
 • De sju dödssynderna och kardinaldygderna – Del 6 av 7 (vrede & lugn)

  12 JUN 2021 · I det sjätte avsnittet av följetången om de sju dödssynderna så börjar Tobbe & Alexander närma sig slutet. Med tanke på den pågående samhällsutvecklingen och alla de upprörda känslor som spirar hos folk i skrivande stund så passar det utmärkt att prata om just dödssynden vrede (eller ilska) och dess motsvarande kardinaldygd som är tålamod/lugn.Vrede … De sju dödssynderna och kardinaldygderna – Del 6 av 7 (vrede & lugn) Läs mer »
  42m 50s
 • De sju dödssynderna – Del 5 av 7: Frosseri & måttfullhet

  28 MAY 2021 · I det femte avsnittet av följetången (om de sju dödssynderna) går Alexander och Tobbe igenom dödssynden ’frosseri’ och dess motsatta kardinaldygd som är ’måttfullhet’. Frosseri definieras som en omåttlig eller överdriven förtäring av framförallt mat och dryck. Dvs, en förtäring som sker av endast -njutnings, nöjes och konsumtionskäl snarare än att vara stärkande, närande och … De sju dödssynderna – Del 5 av 7: Frosseri & måttfullhet Läs mer »
  38m 26s
 • De sju dödssynderna och kardinaldygderna – Del 4 av 7: Avund och välvilja

  12 MAY 2021 · I denna följetångs fjärde avsnitt går Alexander och Tobbe igenom dödssynden avund och dess motsatta kardinaldygd som är ’medmänsklighet’ eller ’välvilja’. Den kungliga svenska avundsjukan är ju ett ökänt begrepp som många har hört och framförallt fått uppleva. Avundsjuka och missunnsamhet är ju kanske den dödssynd som är mest påtaglig och utspridd bland svenskarna, något … De sju dödssynderna och kardinaldygderna – Del 4 av 7: Avund och välvilja Läs mer »
  43m 22s
 • De sju dödssynderna – Del 3 av 7: Vällust och kyskhet

  30 APR 2021 · I denna följetångs tredje avsnitt går Alexander och Tobbe igenom dödssynden ’vällust’ och dess motsatta kardinaldygd som är ’kyskhet’. Detta är två begrepp som man lätt associerar med kyrkan och dess forna starka ställning i samhället, i synnerhet kyskhet. Vällust däremot, är något som många idag associerar med välmående och ett tillfredsställande liv vilket också … De sju dödssynderna – Del 3 av 7: Vällust och kyskhet Läs mer »
  39m 4s
 • De sju dödssynderna & kardinaldygderna – Del 2 av 7: Girighet och generositet

  23 APR 2021 · I denna följetångs andra avsnitt går Alexander och Tobbe igenom dödssynden girighet och dess motsatta kardinaldygd som är ”ödmjukhet”. De börjar med att gå igenom vad girighet är, vad som kännetecknar typiskt giriga personer och de många olika uttrycksformer som girighet kan ta sig. Det behöver per automatik inte vara personer som är besatta av … De sju dödssynderna & kardinaldygderna – Del 2 av 7: Girighet och generositet Läs mer »
  33m 37s
 • De sju dödssynderna & kardinaldygderna – Del 1 av 7: Högmod & ödmjukhet

  20 APR 2021 · I denna följetång (uppdelad i sju separata avsnitt) går Alexander och Tobbe igenom de sju dödssynderna och dess motsvarande kardinaldygder. Varifrån kommer begreppet de sju dödssynderna och kardinaldygderna? Varför är det skadligt att vältra sig i just dödssynder istället för att leva dygdigt?Och framförallt, vad kan man själv göra för att leva mer dygdigt?Dessa är … De sju dödssynderna & kardinaldygderna – Del 1 av 7: Högmod & ödmjukhet Läs mer »
  38m 17s
 • Vinnarpodden – Bokrecension ("Du sköna nya värld" av A. Huxley)

  8 APR 2021 · I detta poddavsnitt, som är en uppföljning av det föregående, pratar Alexander och Tobbe om Aldous Huxley's världsberömda roman "Du sköna nya värld" från 1932. I denna dystopiska framtidsroman (som utspelar sig några århundraden framåt i tiden) har världen helt tagits över av den nya tekniken och vetenskapen. Tekniska framsteg som under mellankrigstidens teknikoptimism påstods … Vinnarpodden – Bokrecension ("Du sköna nya värld" av A. Huxley) Läs mer »
  21m 17s
 • Så övervinner du dina laster

  29 MAR 2021 · I detta Vinnarpoddavsnitt går Alexander och Tobbe igenom fenomenet laster.Vad är egentligen en last? Vad skiljer en last från lite avkoppling och njutning?Lever vi i lasternas tidevarv och finns det några knep för hur man övervinner sina laster?Dessa är bara några av frågorna som de diskuterar och försöker besvara i veckans avsnitt av Vinnarpodden. En … Så övervinner du dina laster Läs mer »
  44m 7s
 • Vinnarpodden special: Vikten av tro och andlighet

  27 MAR 2021 · I detta specialavsnitt av Vinnarpodden pratar Alexander och Lennart dels om hur den långtgående sekulariseringen och andliga utarmningen har påverkat Sverige det senaste halvseklet, men framförallt pratar de om betydelsen av att just ha en andlighet och tro i sitt vardagliga liv. Fastän Sverige idag är väldigt sekulariserat och andligt dött så finns det samtidigt … Vinnarpodden special: Vikten av tro och andlighet Läs mer »
  45m 55s

Denna poddradio riktar in sig på lösningsorienterande ämnen som vill påvisa och öppna upp möjligheten för dig att kunna engagera dig i en positiv utveckling, både inom det personliga livet,...

show more
Denna poddradio riktar in sig på lösningsorienterande ämnen som vill påvisa och öppna upp möjligheten för dig att kunna engagera dig i en positiv utveckling, både inom det personliga livet, såväl som ur ett större samhällsperspektiv, utan att begränsa oss till specifika ämnen eller personer.

Vi kommer ha olika talare med en rad intressanta och varierande ämnen, samt föredrag i ljudformat för att du skall kunna tillgodogöra dig kunskaper effektivt och enkelt.
show less
Information
Author Education4Future
Categories Non-Profit
Website -
Email -

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search