Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Det Store Klasselokale

 • 22 I Adopter en skoleklasse med Karsten B. Vester

  4 DEC 2023 · I denne episode udforsker jeg konceptet Adopter en skoleklasse for at se, om det kunne være interessant at få til Dragør en dag. Her er det den samme skoleklasse, der fra indskoling til udskoling to gange om året er ude hos den virksomhed, der har adopteret dem. De lærer personalet, branchen og mere og mere af maskinrummmet at kende, samtidig med at de arbejder med deres skolefag i en praksisnær kontekst. Jeg har Karsten Vester i studiet, som er ophavsmand til konceptet, og han giver her eksempler på, hvordan virksomheder og skoleklasser gennem tiden har arbejdet sammen til gensidig glæde og gavn for hinanden. Han fortæller også lidt mere om, hvad det kræver som henholdsvis skole og virksomhed at indgå i samarbejdet. I de seneste episoder har du hørt om, hvordan vi allerede arbejder med at få erhvervslivet ind i folkeskolerne i Dragør. Det kunne blandt andet være gennem samarbejder, som når Claus Banke fra Danske Bank underviser i privatøkonomi i udskolingen. Eller når Framehouse slår dørene op for erhvervsaftener for 9. klasserne.
  41m 3s
 • 21 I Erhvervsaften i Framehouse 4. Jens og Mira fra 9.A og Mikael Nilsson

  27 NOV 2023 · I januar 2023 lavede vi i Dragør et spændende pilotprojekt mellem folkeskolen og det lokale erhvervsliv. I et samarbejde mellem Store Magleby Skole og Framehouse, vores lokale erhvervshus og kontorfællesskab, blev alle tre 9. klasser på skolen inviteret ind til en erhvervsaften. Her mødte eleverne repræsentanter fra forskellige brancher ude i erhvervslivet, og eleverne fik mulighed for at stille spørgsmål og fordybe sig i forskellige fremtidige karrierer og brancher. I denne serie i Det Store Klasselokale kan du høre, hvordan sådan en aften forløber, og hvordan det var at deltage sidste år for både unge og voksne. Vi stiller skarpt på, hvad samarbejdet mellem erhvervslivet og folkeskolen kan, og så taler vi om, hvordan vi kan gøre det endnu bedre næste år, når vi gør det hele igen. Næste år vil der være tre erhvervsaftener, én for hver af de lokale skoler. Så vi får brug for endnu flere spændende profiler, der har lyst til at fortælle om deres job og deres vej igennem karrieren. Serien er til de unge, der selv skal med næste år, til erhvervsfolkene der stiller op og fortæller og til lærere, skoleledere og erhvervsfolk i andre kommuner, der gerne vil styrke samarbejdet mellem folkeskoler og erhvervsliv. I denne episode skal du møde Jens og Mira fra 9.A på Store Magleby Skole, der skal med til januar, når vi igen afholder erhvervsaften i Framehouse. Du møder også Mikael Nilsson, der har stiftet og drevet betalingsinstituttet November First, og som deltog sidste år.
  28m 24s
 • 20 I Erhvervsaften i Framehouse 3. Lene Espersen, Kenneth Gøtterup og Martin Kvist-Madsen

  20 NOV 2023 · I januar 2023 lavede vi i Dragør et spændende pilotprojekt mellem folkeskolen og det lokale erhvervsliv. I et samarbejde mellem Store Magleby Skole og Framehouse, vores lokale erhvervshus og kontorfællesskab, blev alle tre 9. klasser på skolen inviteret ind til en erhvervsaften. Her mødte eleverne repræsentanter fra forskellige brancher ude i erhvervslivet, og eleverne fik mulighed for at stille spørgsmål og fordybe sig i forskellige fremtidige karrierer og brancher. I denne serie i Det Store Klasselokale kan du høre, hvordan sådan en aften forløber, og hvordan det var at deltage sidste år for både unge og voksne. Vi stiller skarpt på, hvad samarbejdet mellem erhvervslivet og folkeskolen kan, og så taler vi om, hvordan vi kan gøre det endnu bedre næste år, når vi gør det hele igen. Næste år vil der være tre erhvervsaftener, én for hver af de lokale skoler. Så vi får brug for endnu flere spændende profiler, der har lyst til at fortælle om deres job og deres vej igennem karrieren. Serien er til de unge, der selv skal med næste år, til erhvervsfolkene der stiller op og fortæller og til lærere, skoleledere og erhvervsfolk i andre kommuner, der gerne vil styrke samarbejdet mellem folkeskoler og erhvervsliv. I denne episode skal du møde Dragørs borgmester Kenneth Gøtterup, Lene Espersen, der er professionelt bestyrelsesmedlem, og Martin Kvist-Madsen, der er ejer af Framehouse og medarrangør af erhvervsaftenerne. Vi skal tale om, hvad det giver de unge at møde erhvervslivet allerede i folkeskolen. I næste episode skal du møde Jens og Mira fra 9.A på Store Magleby Skole, der skal med til januar, når vi igen afholder erhvervsaften i Framehouse. Du møder også Mikael Nilsson, der har stiftet og drevet betalingsinstituttet November First, og som deltog sidste år.
  30m 6s
 • 19 I Erhvervsaften i Framehouse 2. Laura og Liva fra 9.C og Nicolaj Mariegaard

  13 NOV 2023 · I januar 2023 lavede vi i Dragør et spændende pilotprojekt mellem folkeskolen og det lokale erhvervsliv. I et samarbejde mellem Store Magleby Skole og Framehouse, vores lokale erhvervshus og kontorfællesskab, blev alle tre 9. klasser på skolen inviteret ind til en erhvervsaften. Her mødte eleverne repræsentanter fra forskellige brancher ude i erhvervslivet, og eleverne fik mulighed for at stille spørgsmål og fordybe sig i forskellige fremtidige karrierer og brancher. I denne serie i Det Store Klasselokale kan du høre, hvordan sådan en aften forløber, og hvordan det var at deltage sidste år for både unge og voksne. Vi stiller skarpt på, hvad samarbejdet mellem erhvervslivet og folkeskolen kan, og så taler vi om, hvordan vi kan gøre det endnu bedre næste år, når vi gør det hele igen. Næste år vil der være tre erhvervsaftener, én for hver af de lokale skoler. Så vi får brug for endnu flere spændende profiler, der har lyst til at fortælle om deres job og deres vej igennem karrieren. Serien er til de unge, der selv skal med næste år, til erhvervsfolkene der stiller op og fortæller og til lærere, skoleledere og erhvervsfolk i andre kommuner, der gerne vil styrke samarbejdet mellem folkeskoler og erhvervsliv. I denne episode skal du møde Laura og Liva fra 9.C på Store Magleby Skole, som skal med til januar, når vi igen afholder erhvervsaften i Framehouse. Du møder også Nicolaj Mariegaard, der er administrerende direktør inden for flyfragtsbranchen. I næste episode skal du møde Dragørs borgmester Kenneth Gøtterup, Lene Espersen, der er professionelt bestyrelsesmedlem, og Martin Kvist-Madsen, der er ejer af Framehouse og medarrangør af erhvervsaftenerne. Vi skal tale om, hvad det giver de unge at møde erhvervslivet allerede i folkeskolen.
  33m 33s
 • 18 I Erhvervsaften i Framehouse 1. Anne Skare Nielsen, Christiane Due-Nymark og Catalina

  6 NOV 2023 · I januar 2023 lavede vi i Dragør et spændende pilotprojekt mellem folkeskolen og det lokale erhvervsliv. I et samarbejde mellem Store Magleby Skole og Framehouse, vores lokale erhvervshus og kontorfællesskab, blev alle tre 9. klasser på skolen inviteret ind til en erhvervsaften. Her mødte eleverne repræsentanter fra forskellige brancher ude i erhvervslivet, og eleverne fik mulighed for at stille spørgsmål og fordybe sig i forskellige fremtidige karrierer og brancher. I denne serie i Det Store Klasselokale kan du høre, hvordan sådan en aften forløber, og hvordan det var at deltage sidste år for både unge og voksne. Vi stiller skarpt på, hvad samarbejdet mellem erhvervslivet og folkeskolen kan, og så taler vi om, hvordan vi kan gøre det endnu bedre næste år, når vi gør det hele igen. Næste år vil der være tre erhvervsaftener, én for hver af de lokale skoler. Så vi får brug for endnu flere spændende profiler, der har lyst til at fortælle om deres job og deres vej igennem karrieren. Serien er til de unge, der selv skal med næste år, til erhvervsfolkene der stiller op og fortæller og til lærere, skoleledere og erhvervsfolk i andre kommuner, der gerne vil styrke samarbejdet mellem folkeskoler og erhvervsliv. I denne første episode skal du møde fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, Christiane Due-Nymark , der er lærer på Store Magleby Skole og Catalina, der går i 10. klasse. Her taler vi om erfaringerne fra sidste år, og om hvad unge kan bruge erhvervslivet til allerede i folkeskolen. I næste episode skal du møde Laura og Liva fra 9.C på Store Magleby Skole, som skal med til januar, når vi igen afholder erhvervsaften i Framehouse. Du møder også Nicolaj Mariegaard, der er administrerende direktør inden for flyfragtsbranchen.
  39m 3s
 • 17 I Erhvervsøkonomi med Danske Bank

  15 APR 2023 · I Dragør Kommune får alle 9. og 10. klasser hvert år undervisning i privatøkonomi af Claus Dehn-Christoffersen, der er Filialdirektør i Danske Bank. Det har han gjort de seneste 7 år og dermed længe før udeskole blev et nøgleord i undervisningen på byens tre skoler. Men undervisningen i privatøkonomi er et godt eksempel på, hvad det lokale erhvervsliv kan bidrage med i folkeskolen, og i denne episode taler vi om, hvad det giver de unge at få konkret undervisning fra en lokal erhvervsmand. Vi taler også om potentialet i at kombinere matematikundervisningen med besøget fra Claus for for alvor at gøre besøgene til en integreret del af undervisningen. Lyt med, hvis du er nysgerrig efter, hvad de unge får ud af gæsteundervisning fra erhvervslivet, og hvis du vil inspireres til selv at invitere gæster ind i klasseværelset.
  27m 30s
 • 16 I Derfor er det vigtigt at veksle mellem udeskole og bøger. Historiker Asser Amdisen

  6 FEB 2023 · Asser Amdisen er historiker og direktør på Georg Stage. I denne episode taler vi om, hvordan man kan dosere sin udeskoleundervisning, så man både bevarer fordybelsen i det boglige, men også kommer ud af klasseværelset og oplever historien på egen krop. Vi taler også om udeskolens begrænsninger. Man kan nemlig ikke genskabe historien 100 %. Så hvordan vælger vi, hvad der skal med? Hvor autentisk skal det være? Asser Amdisen fortæller om sine erfaringer med skoleskibet Georg Stage, hvor læring foregår i praksis, kombineret med sin erfaring som historiker og formidler.
  38m 51s
 • 15 I Sådan laver du et historisk genstandsforløb. Historiker Christian Aagaard

  6 FEB 2023 · I denne episode gennemgår Christian Aagaard, hvordan man kan lave et undervisningsforløb med historiske genstande i det lokale miljø. Episoden kan give dig inspiration til at lave dine egne historieforløb og samarbejder med de lokale museer. Undervisningsforløbet ligger på detstoreklasselokale.dk og kan hentes og bruges af alle.
  12m 50s
 • 14 I Sådan vækker vi historien til live. Historiker Christian Aagaard

  1 FEB 2023 · I denne episode fortæller Christian Aagaard om historieløbet i Dragør, og hvorfor det virker at undervise i lokalhistorien i de autentiske rammer. Han fortæller om de forskellige lokale løb gennem tiden, og hvordan man udvælger de historiske begivenheder. Vi taler også om, hvordan man vælger hvilken information, der skal med, om alt skal være 100 % autentisk, og hvor meget man kan forvente, at de kan huske.
  40m 5s
 • 13 I Historien om historieløbet. Christoffer Søe

  31 JAN 2023 · I denne episode får du historien om historieløbet. Hvordan blev et adventurerace med Ungdomsskolen til en stolt, årlig undervisningstradition i samarbejde med folkeskolerne, museerne, lokalarkivet, bibliotekerne og kirkerne i byen? Den historie får du her. Du hører om de forskellige løb, vi skifter imellem, og forhåbentlig får du inspiration til, hvordan du selv kan arbejde med aktiv historieundervisning. Du hører også lydklip fra løbene og interviews med eleverne, der fortæller, hvordan det var at være med.
  29m 27s

Velkommen i det store klasselokale! Det her er en podcast for dig, der er nysgerrig på udeskole. Vi flytter undervisningen ud af klasselokalet for at lære på nye og spændende...

show more
Velkommen i det store klasselokale!

Det her er en podcast for dig, der er nysgerrig på udeskole. Vi flytter undervisningen ud af klasselokalet for at lære på nye og spændende måder, opnå endnu større trivsel og eksperimentere med forskellige læringsformer.

Denne her podcast er til dig, der arbejder med børn og unge. Vi forestiller os, at du nok er lærer eller pædagog – eller måske leder på en skole eller SFO.

I Dragør Kommune har vi valgt at gøre en fælles indsats på tværs af byens tre skoler for at komme endnu mere ud af klasselokalerne. Vi deler vores erfaringer og overvejelser, hvis du drømmer om at gøre det samme.

Vi taler med forskere, lærere, ledere og politikere om vigtigheden af at komme ud i virkeligheden – og hvordan man finder en god balance mellem den undervisning, vi kender fra klasseværelset og den undervisning, der foregår i det store klasselokale - under åben himmel, på museet, ude i byen og i samarbejde med lokalsamfundet.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search