Settings
Light Theme
Dark Theme
 • Hævn og retfærdighed

  22 MAY 2024 · Hævn og retfærdighed
  23m 28s
 • Voldens Væsen og Virkning

  13 MAY 2024 · Hvorfor bliver der slået? Og hvordan rammer det ofrene? Rasmus og Oliver er hovedpersoner i dette afsnit, hvor de fortæller om de grove og meningsløse  gruppeoverfald, de blev udsat for - den ene på en cykelsti i København, den anden i en gyde i Skive - og om de lange og tunge eftervirkninger, det har haft. Psykisk og fysisk. Den tilfældige vold er en del af de unge mænds verden, når de færdes i byen. De ved den findes - og de indretter sig efter den, når de bevæger sig rundt i byen, fortæller de tre venner fra Odense. Forældre til ofre fortæller om deres oplevelser med konsekvenserne  Adfærdsforskeren Lasse Liebst beskriver det, han kalder den "predatoriske vold" i natttelivet - altså rovdyrvolden - som retter sig mod sagesløse ofre. Bistandsadvokaten Helle Hald fortæller om sine erfaringer med de unge mandlige ofre, der har svært ved at tale om volden.
  27m 49s
 • Når sport bliver vold

  21 APR 2024 · Følelser er på spil. Konkurrence kan kamme over i aggressioner. Når unge mænd dyrker sport ligger volden lige under overfladen. Voldelige konfrontationer, der ville give fængselsdomme, hvis de foregik på gaden, bliver i sportens verden klaret efter skrevne og uskrevne love. Men derfor kan volden godt sætte sig hos ofrene.  Mød fodbolddommeren, ishockeyspillerne og den unge forboldtræner.
  38m 51s
 • 30s
 • 30s
 • Er vold en mandeting?

  17 APR 2024 · Er vold en mandeting? I denne episode, Er vold en mandeting? undersøger vi, hvordan vi som samfund ser på det mandlige voldsoffer. Vi har svært ved at acceptere at unge mænd kan være voldsofre. For hvorfor slog de ikke igen?   Der er kæmpe forskel på, hvordan vi opfatter vold mod mænd og vold mod kvinder. Mænd har pligt til at forsvare sig selv, synes vi.   Vi taler også med de unge mænd om, hvilke forventninger der er til dem - både fra samfundet, de nære omgivelser og ikke mindst fra dem selv. Man skal helst ikke tabe et slagsmål – at stikke af er ikke ærefuldt – og så skal man kunne beskytte sin kæreste, når det gælder.   Mød fem unge mænd, to forældre og en ekspert, der blandt andet forklarer, at drenge – langt oftere end piger – bruger vold som kommunikationsform – helt fra børnehavealderen.  
  27m 50s
 • Politianmeldelsen

  15 APR 2024 · Hør hvordan det foregår, når du anmelder en voldsforbrydelse. Hvis du har været udsat for vold, så gå til politiet og fortæl om det. Det er ikke sikkert, at der kommer noget ud af det. Men der er en måde at få det talt igennem på. Og at få samfundets anerkendelse af, at du har været udsat for noget, der er galt. Det er en lettelse, siger de, der har prøvet det. I denne podcast episode kan du høre om, hvordan det foregår, når man bliver afhørt af politiet i forbindelse med en voldssag. Om hvorfor det er godt at få en bistandsadvokat – det koster ikke noget. Og om hvordan, det kan foregå, hvis din voldssag kommer i retten. Her er også en venlig påmindelse til de pårørende – for eksempel far og mor – om måske at holde sig lidt i baggrunden – i forbindelse med politianmeldelse af en retssag.
  37m 25s
 • Hadforbrydelser: Vold mod unge LGBT+ mænd

  11 APR 2024 · Hatecrimes Episoden handler om hatecrimes mod unge bøsser og queerpersoner. Tre unge mænd fortæller om den vold de er blevet udsat for på grund af deres seksualitet, udstråling og kønsidentitet - og hvordan de dealer med det. Vi møder Frederik, som blev slået ned under Copenhagen Pride. Det var første gang han mødte volden. Vi møder Nikolaj - som har kendt den siden teenageårene - og som nu er blevet aktivist. Og vi møder designeren Frederik Taus - som argumenterer for, at man skal ignorere idioterne. Vi møder også Frederiks Taus far, Søren Munk. Han er vred og frustreret over det, hans søn bliver udsat  - en gang var det endda for øjnene af ham. Han har forvandlet sig til forældreaktivist.
  38m 37s

UNGE MÆND SOM VOLDSOFRE Podcast (og film) til voldsramte drenge, unge mænd, deres familier og andre nære relationer. Hvad gør man, og hvordan forholder man sig som forældre, kæreste, søskende,...

show more
UNGE MÆND SOM VOLDSOFRE

Podcast (og film) til voldsramte drenge, unge mænd, deres familier og andre nære relationer. Hvad gør man, og hvordan forholder man sig som forældre, kæreste, søskende, kammerat, når ens nærmeste har været udsat for vold, trusler om vold, psykisk vold eller hadforbrydelser.

Vi vil skabe opmærksomhed om den grove og tilfældige vold – og trusler om vold – der rammer drenge og unge mænd. Netop denne gruppe er oversete i offersammenhæng. Med et materiale bestående af film og podcasts vil vi hjælpe ofrene og deres familier med at bearbejde de traumer, der følger den voldsomme begivenhed.

I materialet vil man møde mandlige voldofre og deres pårørende, der fortæller om, hvad de har oplevet, og hvordan de har grebet det an for at komme videre og ud på den anden side. Desuden vil der, især i podcastene, medvirke eksperter og fagpersoner, der sætter oplevelserne i perspektiv, uddyber og analyserer og kommer med råd til, hvordan man støtter hinanden, og hvor man kan søge hjælp.

SE også film på www.dentavsesmerte.dk
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search