Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Den Åbne Kanal

 • 17: Svend styrtede ned fra et 15 m. højt træ for 40 år siden - og faldt direkte ind i en nærdødsoplevelse. Omgivelserne forstod det ikke

  7 JUN 2024 · I dette afsnit taler jeg med Svend, som faldt ned fra et 15 meter højt træ som ganske ung. Han overlever uden mén, helt mirakuløst, men mister først bevidstheden og dør kortvarigt. Hans sjæl ryger over på den anden side, hvor den omsluttes af total salighed. Svends liv er herefter ændret for altid, og som vi skal erfare, er det ikke bare en dans på roser at have haft en NDO. For det omgivende samfund begriber ikke essensen af nærdødsoplevelser, og der findes ikke et sprog, man kan benytte for at formidle dem. Det er pinagtigt at have erfaret noget så gennemtransformerende og omvæltende, at der findes en anden og langt, langt større virkelighed end den daglige, jordiske "på den anden side" – og så ikke blive forstået overhovedet! Først da Svend kommer i forbindelse med den danske nærdødsgruppe NDO.DK (eller dødsgruppe, som Svend ynder at kalde den :D ), er der endelig 100% og gensidigt gehør for at sjælen lever videre efter den fysiske død. 
  Played 1h 1m 31s
 • 16: Blev kvalt – og fik et kig ind i en verden af ren kærlighed

  16 MAY 2024 · Da Marielle var ung, levede hun i et voldeligt forhold med sin kæreste, og tog mod til at slå op med ham. Desværre var der ikke andre til stede da hun gjorde det, så hendes kæreste blev så rasende at han kvalte hende. Marielle lå livløs i fem-seks minutter, men vågnede op igen. Kæresten troede hun var død (hvad hun muligvis også var). Medens hun lå livløs, havde hun en nærdødsoplevelse, som gør, at hun i dag ikke er bange for at dø; hun er overbevist om at bevidstheden lever videre, efter vi dør. Først nu føler Marielle at hun bliver taget alvorligt, når hun beretter om sin nærdødsoplevelse, ikke mindt fordi hun er blevet en del af den danske gruppe for nærdødsoplevere, NDO.dk. 
  Played 41m 45s
 • 15: Fra jordnær og skeptisk til alternativ og åben

  18 APR 2023 · 15. Fra jordnær og skeptisk til alternativ og åben I dette afsnit skal du møde min gamle gymnasiekammerat, Rasmus Birkvig, der – viser det sig – har to historier at fortælle. Jeg mødes med ham, oprindeligt for at høre om den ud-af-kroppen-oplevelse han havde, da han tilbage i 90’erne kom på operationsbordet for at få fjernet en byld under armhulen. Under narkosen oplever han pludselig at han svæver højt oppe i luften og kigger ned på sig selv, medens tre kittelklædte læger er i gang med at operere ham. Lyset er ekstraordinært stærkt, og følelsen helt vidunderlig. Han har ikke lyst til at komme ned i sin krop igen, og da det sker efter kort tid, og lægerne kalder på ham, reagerer han med et stort “øv”! Vores samtale drejer herefter uventet ind på et andet emne, da Rasmus fortæller den barske historie om sin kone Jane, der efter mange års depressioner vælger at forlade det jordiske liv, og hænger sig i garagen. Efter det tragiske dødsfald oplever Rasmus at hunden Luna reagerer voldsomt på nogle energier inde i stuen, og om natten hører Rasmus Janes genkendelige skridt hen over gulvet, i retning mod badeværelset. Rasmus får tilbudt en husrenselse fra naboen, der sender reikihealer Myanne Luxn hen til ham, med så overbevisende et resultat, at den nøgterne Rasmus selv vælger at uddanne sig til reikihealer.
  Played 25m 48s
 • 14: C.G. Jung: "Visioner" (fra hans selvbiografi, oplæst af Thulla)

  22 JAN 2023 · “Visioner”, af C. G. Jung Den anderkendte schweiziske psykoanalytiker Carl Gustav Jung (1875-1961) havde en nærdødsoplevelse, som han – ligesom folk, der har haft en NDO flest – ikke gik og skiltede med, men til gengæld skrev om i sin selvbiografi, som han påbegyndte i 1957, “Erindringer, drømme, tanker”, i kapitlet “Visioner”. I dette afsnit af Den Åbne Kanal læser jeg kapitlet højt, efter ide og aftale med Jesper Solhøj. Jesper Solhøjs fortælling kan høres i afsnit 13: Fra parantestilværelse til kosmisk bryllup mellem liv og død, og her beretter han om hvilken betydning det havde for ham at læse "Visioner", som på så mange områder er nærmest identisk med hans egen NDO.
  Played 30m 16s
 • 13: Fra parantes-tilværelse til kosmisk bryllup mellem liv og død

  16 DEC 2022 · Fra parantestilværelse til kosmisk bryllup mellem liv og død For ca. seks år siden blev pensionist og magister i litteraturhistorie Jesper Solhøj sendt på hospitalet, for at blive opereret for en brækket fod. En helt banal operation uden komplikationer, men under narkosen fik Jesper Solhøj uden varsel en nærdødsoplevelse. Han var pludseligt i evigheden, og stod for at opleve noget ubeskriveligt stort, et himmelsk bryllup mellem liv og død, hvor alle modsigelser er ophævet, fortid, nutid og fremtid er ét, jeg’et er udvisket til fordel for én, stor kosmisk bevidsthed og en uendelig lykketilstand og følelse af at være hjemme fylder alt. Da Jesper kommer til sig selv, “en følelse af at blive skyllet op på en strand”, kan han først intet huske overhovedet, men lidt efter lidt kommer oplevelsen tilbage, men nu igennem den fysiske eksistens, det vil sige som erindring. Oplevelsen føles dog tydeligt mere virkelig end den almindelige tilværelse, som nu fornemmes som en parantes-tilværelse. Det “rigtige” liv, der hvor vi alle har hjemme, er ikke her på Jorden. Det føles fuldkommen indlysende for Jesper Solhøj, men hvordan forklarer man det til mennesker, som ikke har set ind i det kosmiske? Det kan man ikke. Til gengæld kan man finde kosmiske oplevelser overalt i litteraturen, og her har Jesper Solhøj født sig mødt. Lyt til hans fængslende beretning i dette afsnit nr. 13 af Den Åbne Kanal.
  Played 1h 7m 4s
 • 12: Jens Johansen: “Den åndelige virkelighed” – en lærebog fra ånder til mennesker

  22 OCT 2022 · Jeg har sat formand for Spiritismens Trossamfund, Jens Johansen, stævne igen (vores første samtale kan høres i Den Åbne Kanal, episode 4), for at tale om hans nye bog, Den åndelige virkelighed. Den er baseret på virkelige begivenheder og udtalelser fra personer, der efter deres død har fået mulighed for at komme i fysisk kontakt med mennesker. Ånderne er kommet for bl.a. at fortælle os om meningen med livet; hvorfor det former sig, som det gør på Jorden og hjemme i åndeverdenen, og hvordan vi får et godt udbytte af livet. Bogen indeholder endvidere mere end 50 billeder fra fysiske seancer, hvor man ser ånderne og fænomener i et lys, der ikke tidligere er set. Bogen kan bl.a. rekvireres på: www.spiritismenstrossamfund.dk
  Played 1h 3m 23s
 • 11. Jenet møder Det Hvide Broderskab under sin NDO

  10 OCT 2022 · Psykoterapeut og DNA-coach Jenet Helvig Lovesnes på 53 havde for 5 år siden en nærdødsoplevelse i forbindelse med en operation i underlivet. Operationen forløb planmæssigt, men efterfølgende havde lægerne svært ved at få liv i Jenet, og kæmpede for hendes liv i mange timer. Jenet var i midlertid et helt andet sted, i et andet univers, hvor hun mødte Det Hvide Broderskab. Hun fik at vide, at hun skulle vende tilbage, og hjælpe andre med at finde ind til deres hjerte og sjæl, og hun har efter oplevelsen været helt anderledes tro mod sig selv.
  Played 36m 55s
 • 10: Anja Lysholm & efterlivet

  27 SEP 2022 · Anja Lysholm mistede sin far for 25 år siden, da hun var i midten af 20’erne. Ud over at blive kastet ud i en stor sorg, blev hun suget ind i spørgsmålet: hvor er han? Dette blev begyndelsen på en rejse ind i at udforske efterlivet for Anja, der siden uddannede sig på Monroe-instituttet i Virginia, The world's leading education center for the study of human consciousness. Monroe-instituttet er blandt andet pionerer indenfor binaural beats, en metode til at påvirke bevidstheden ved hjælp af lyd, og instituttets mission er at hjælpe mennesker til at skabe create mere mening og glæde i livet ved hjælp af guidet udforskning af udvidet bevidsthed. Herudover er Anja, som den eneste i Danmark, certificeret af Bruce Moen til at holde Exploring the Afterlife-workshop. Bruce Moen brugte det meste af sit voksne liv til at udforske efterlivet, og fandt frem til en metode til at komme i konkret kontakt med det.
  Played 1h 6s
 • 9. Mette Thygesen havde NDO som 14-årig, først vidunderlig, så rædselsvækkende

  3 SEP 2022 · Mette Thygesen havde en delvist rædselsvækkende NDO som 14-årig. Men skræmmende NDOer er langt fra ualmindelige, og kan ramme alle. Mette fik sin hest ned over sig i et fald som 14-årig, og efterfølgende, medens hun svævede mellem liv og død, havde hun en nærdødsoplevelse. Hun kom op i lyset og en altomsluttende kærlighed, men fik at vide at hendes tid ikke var inde, og at hun skulle vende tilbage til sit fysiske liv og dele sin oplevelse. Men på vejen tilbage røg hun ned gennem en mørk skakt fyldt med hæslige ansigter, gennemsyret af uærlighed og rædsel. Oplevelsen satte sig dybt i hende, og i mange år var hun i tvivl om det var hende, der var noget galt med, og hun havde svært ved at fordøje oplevelsen, ikke mindst fordi den blev afvist af lægerne, og Mette følte, hun skulle beskytte hele nærdødsoplevelsen, da hun ikke følte sig forstået af omverdenen. Det er først de seneste par år, at hun atter har åbnet for låget, talt med andre nærdødsoplevere, og erkendt, at hun absolut ikke er alene om at have gennemgået en NDO, som ikke entydigt er positiv.
  Played 47m 37s
 • 8. Brian Gellner's NDO • "Det handler om at leve ud fra hjertets visdom"

  3 AUG 2022 · For mere end 35 år siden faldt Brian om ude i Dyrehaven, da han skulle løbe Eremitageløb, og oplevede et helt livs fysiske smerter ramme på én og samme gang, i et splitsekund. Herefter fløj hans sjæl op i en vidunderlig, himmelsk dimension, hvor han var fuldt oplyst, men da han kom i tanke om at han ikke havde taget afsked med sin kæreste, røg han ned i sin fysiske krop igen. Oplystheden blev delvist slettet fra hans bevidsthed, men alligevel var hans liv forandret for altid. Han lever i dag ud fra et helt andet rent perspektiv, i ønsket om at støtte andre, og at være 100% ærlig over for sig selv.
  Played 49m 1s

Den Åbne Kanal er en seriøs og nysgerrig podcast om parapsykologi, nærdødsoplevelser, kommunikation med åndeverdenen og andre dimensioner. Thulla Christina Wamberg Kronaie, stifter og vært, inviterer et par gange om...

show more
Den Åbne Kanal er en seriøs og nysgerrig podcast om parapsykologi, nærdødsoplevelser, kommunikation med åndeverdenen og andre dimensioner. Thulla Christina Wamberg Kronaie, stifter og vært, inviterer et par gange om måneden forskellige mennesker – både menige og forskere – til at fortælle om deres konkrete erfaringer og oplevelser med den paranormale verden.

Litteraturen og andre medier rummer vidnesbyrd i titusindvis om nærdødsoplevelser og efterlivet – men vi er først lige begyndt at turde pippe om det her i Danmark, på trods af at der findes en stor åndelig længsel i befolkningen. Hvad sker der når vi dør, og hvad er døden egentlig for noget? Hvad er bevidsthed? Hvorfor lever vi her på Jorden?

Den Åbne Kanal går ind bag slørerne med et ønske om at sprede lys og håb, afmystificere døden og forhåbentlig gøre os lidt klogere på det overnaturlige, så det med tiden bliver ganske naturligt.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Podcast Cover

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search